Rehber HDD ve SSD'lerin en sık karşılaşılan sorunları ve alırken nelere dikkat edilmeli?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
If u wanna
Seçkin Üye
Ödüller
10
Sosyal
10 HİZMET YILI

HDD ve SSD'lerin en sık karşılaşılan sorunları şunlardır:

HDD Sorunları ve Çözümleri:
  1. Fiziksel Hasar: Sert sürücü düşmesi veya darbe sonucu hasar görebilir. Bu durumda verilerin yedeklenmesi gerekmektedir.​
  2. Veri Kaybı: Veri kaybı, aşırı kullanım, yazma / silme hataları, kötü sektörler veya donanım hatası nedeniyle meydana gelebilir. Verilerin yedeklenmesi, sektörleri onarma veya yeniden bölümleme gibi yöntemlerle çözülebilir.​
  3. Yazılım Sorunları: Sürücü yazılımı veya işletim sistemi sorunları, erişim sorunlarına veya veri kaybına neden olabilir. Bu durumda sürücüyü yeniden biçimlendirmek veya yazılım güncellemesi yapmak gerekebilir.​
SSD Sorunları ve Çözümleri:​
  1. Yavaşlama: SSD'ler, verileri yeniden düzenleme işlemleri yapmak için zaman zaman yavaşlayabilir. Bu durumda disk temizliği, düzenli güncelleme veya yazılım ayarlamaları yapılabilir.​
  2. Veri Kaybı: Veri kaybı, kötü bloklar, hatalı bellek hücreleri veya yazılım hatası nedeniyle oluşabilir. Verilerin yedeklenmesi, bozuk blokların onarımı veya SSD firmware güncellemeleri ile çözülebilir.​
  3. Kapasite Sorunları: SSD'lerin sınırlı kapasitesi, dosyaların silinmesi veya taşınması gerektiğinde sorun yaratabilir. Kapasiteyi yönetmek için dosya sıkıştırma, dosya boyutu azaltma veya harici depolama cihazları kullanabilirsiniz.​
HDD ve SSD Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler:​
  1. Kapasite: İhtiyaçlarınızı karşılamak için yeterli depolama alanı seçin.​
  2. Hız: SSD'ler daha hızlıdır, ancak maliyetleri de yüksektir. İşlem hızı gereksinimlerinizi göz önünde bulundurarak seçim yapın.​
  3. Marka ve Model: Güvenilir markaları ve modelleri seçmek, sürücünün kalitesi ve dayanıklılığı açısından önemlidir.​
  4. Fiyat: SSD'ler daha pahalıdır, ancak hızları ve dayanıklılıkları daha yüksektir. Bütçenizi dikkate alarak doğru seçimi yapın.​
  5. Kullanım Amacı: Taşınabilirlik veya yüksek performans gereksinimleri gibi özel gereksinimleriniz varsa, uygun sürücüyü seçin.​

Moderatörün son düzenlenenleri:
Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Detaylı ve bilgilendirici gayet iyi

Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI

Bilgiler için çok teşekkürler, benim başıma gelen en ilginç olay laptop'um için bir ssd almıştım ve 1 sene geçmeden bozuldu. Format atarken diski seçemiyordum. Garantisi vardı ulaştım yenisini yolladılar.

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
mümkünse hdd almayın pişmanlıktır ssd yada m2 ssd alın

hayat buysa ben afk
Ultra Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
oyun ssd alacağım mesela değerleri ne olmalı bilgim yok bilen var mı ?

HER OYUNUN BİR AÇIĞI VARDIR
Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
ssd almayı düşünüyordum bu konuya iyi denk geldim saol dostum.

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
ssd alırken okuma ve yazma hızına dikkat edip alırsan iyi olur

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
ssd almak istiyorum ben de harddisk kullanıyorum ama bıktım bu yavaşlığından

Seçkin Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
hdd de kullanılmaz ya hız önemli ssd best

Üye
3 HİZMET YILI
ssdlerin alanı dolduğunda o kadar da yavaşlamıyor internette bir sürü test videoları var

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...