Çözüldü HomeTech laptopta Home ve End tuşları nasıl aktif edilir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Home ve End tuşları Numlocktaki 7 ve 1'in altında ama bunları aktif edemiyorum, bu tuşlar bana lazım olduğu için ekran klavyesinden basıyorum ama nasıl aktif edeceğimi bilmiyorum. Numlock kapattım, FN tuşuna bastım ama bir tepki alamadım.

IMG-20230314-WA0010.jpg

Moderatörün son düzenlenenleri:
Çözüm
Notebooklarda FN tuşlarının aktif durumunu kontrol et.
Bios'dan FN fonksiyonunu kontrol et( Bilgisayarının marka modelini aratırsan BİOS Ayarlarını internetten bulabilirsin. )
Ekran Klavyesini de deneyebilirsin.
Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Hocam normalde tuş çalısıyor mu mesela 7 ye tıklayınca 7 yazıyor mu?
yazıyor 7 ve 1 onlarda sıkıntı yok ama altındakini aktif edemiyorum numlock kapalı fn bastım fn+numlcok bastım açık da denedim tepki yok ekran klavyesinde basabiliyorum sadece
ekran klavyesinde baş ve son tuşları home ve end görevi görüyor

Ultra Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
yazıyor 7 ve 1 onlarda sıkıntı yok ama altındakini aktif edemiyorum numlock kapalı fn bastım fn+numlcok bastım açık da denedim tepki yok ekran klavyesinde basabiliyorum sadece
ekran klavyesinde baş ve son tuşları home ve end görevi görüyor
Hocam bunun baska bir çözümü yok yani tuş da çalışıyormus bütün fn ve numlock kombinasyonlarını deneyin illa birisi olucaktır

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Home ve end tuşlarını numlock açıkken kullanabilirsin eğer numlock açıkken home ve end tuşlarını kullanamıyorsan klavyenin Fn tuşu ile birlikte kullanımına ilişkin bir kısayol tuşu olabilir klavyenin kullanım kılavuzuna bakarak veya internetten modeline göre araştırarak bu kısayol tuşunu öğrenebilirsin eğer bu yöntemler işe yaramazsa klavyenin sürücüsünü güncellemen veya başka bir klavye kullanmayı denemen gerekebilir

Süper Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Notebooklarda FN tuşlarının aktif durumunu kontrol et.
Bios'dan FN fonksiyonunu kontrol et( Bilgisayarının marka modelini aratırsan BİOS Ayarlarını internetten bulabilirsin. )
Ekran Klavyesini de deneyebilirsin.

Çözüm
injecting to 0xDEADBEEF
Ultra Üye
Ödüller
13
Sosyal
8 HİZMET YILI
chrome da algılıyor shift ile basınca o ayarı yaparsam oyunda da algılar mı shift ile basıyorum oyunda algılamıyor
Her cihazda farklı tepki veriyor tuşların yerine göre. Yalnız aktif edersen bu sefer aynı durumda 7 tuşu olacak. 7ye bastığında 7 basmayacak yani

Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
HomeTech marka laptoplarda Home ve End tuşları bazen Fn tuşu ile birlikte kullanılabiliyor. Bu nedenle, önce Fn tuşuna basılı tutup ardından sağ taraftaki sayısal tuş takımındaki 1 tuşuna (Home) veya 3 tuşuna (End) basabilirsiniz. Eğer bu yöntem işe yaramazsa, Home ve End tuşlarını farklı bir tuş kombinasyonu ile aktifleştirmek için HomeTech'in resmi web sitesinden veya kullanım kılavuzundan destek alabilirsiniz.

dany so hot she melt the snow
Süper Üye
Ödüller
7
Sosyal
5 HİZMET YILI
Sorununuz çözüldü mü?
Çözümler işe yaradı mı?

Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
Home ve End tuşlarının NumLock'ta 7 ve 1 tuşlarının altında yer aldığı doğru, ancak bazı klavyelerde Fn veya başka bir tuşun da kullanılması gerekebilir. Aşağıdaki adımları izleyerek Home ve End tuşlarını nasıl kullanabileceğinizi deneyebilirsiniz:

1. NumLock'u açık tutun.
  2. Fn tuşuna basın ve basılı tutun.
  3. Home veya End tuşuna basın.
  4. Eğer Fn tuşuna basmadan önce Home veya End tuşuna basarsanız, NumLock tuşunu açık tutarak tekrar deneyin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...