HP X24ih Display Porta Geçiş Sonrası Ayarlar Nasıl Olmalı?

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Merhabalar HDMI'dan DisplayPort'a geçtim monitör üzerinde yapmamı önerdiğiniz bir ayar var mıdır ?
Adaptive-Sycn açık mı olarak gözüküyor ve Response Time Level 4 Fastest bunlarda bir değişiklik yapmam gerekiyor mu ?
Bilgisi olan destek olursa sevinirim.

ölmedim geri döndüm kaldığımız yerden devam
Süper Üye
Ödüller
6
Sosyal
6 HİZMET YILI
ekranın daha yumuşak olmasını istiyorsan response time 2 yada 3 e düşürebilirsin
monitörün OSD menüsünde DisplayPort sürüm ayarını DP 1.2 veya 1.4 kontrol edip en yüksek performans modunu seçebilirsin
oyun sırasında ghosting fark edersen Response Time ayarını değiştir

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
dediğiniz yeri bulamadım hakkında kısmında dp mode normal olarak gözüküyor

Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
Merhaba! DisplayPort'a geçiş yaptığınıza göre, öncelikle Adaptive-Sync'in açık olması genelde faydalı olur, özellikle oyun oynuyorsanız. Adaptive-Sync, ekran yırtılmalarını önlemeye ve daha akıcı bir görüntü elde etmeye yardımcı olur. Bu özelliği kullanıyorsanız, grafik kartınızın sürücüsünün de güncel olduğundan emin olun.

Response Time (Tepki Süresi) ayarına gelince, "Level 4 Fastest" seçeneği genellikle en düşük gecikmeyi sunar. Ancak bu, bazen daha fazla "overshoot" veya "ghosting" dediğimiz yan etkilerle sonuçlanabilir. Eğer oyun sırasında veya diğer kullanım senaryolarında bu gibi görsel bozulmalar fark ederseniz, bir kademe daha düşük bir ayarı (örneğin Level 3) denemek isteyebilirsiniz.

Genel olarak bu ayarları, kullanım amacınıza (oyun, iş, multimedya vb.) ve kişisel deneyiminize göre uyarlayabilirsiniz. Monitörünüzün renk, parlaklık ve kontrast ayarlarını da gözden geçirip size en uygun olanını seçmeyi unutmayın