Çözüldü HWID limiti olan oyunda limiti değiştirmek mümkün mü?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Princesha İme Me Je Ti
Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Merhaba MH Ailesi
Başlıkta belirttiğim gibi oynadığım bir oyunun private serverlarında kullandıkları guardlar HWID limit belirliyor bu da genelde 2 oluyor.
Silkroad Online ''herhangi bir'' private serveri. (Forum kurallarına aykırı mı bilemedim ama belirtmek zorunda olduğumu düşündüm aykırı ise düzeltin lütfen )
Bu HWID limiti bir dll ile sağlanıyor bildiğim kadarıyla çok araştırdım fakat nasıl aşılır nasıl arttırılır bulamadım. dll editi yapanlar varmış ama fahiş fiyatlardan yapıyorlar
Başka bir yol ile 1 bilgisayarda HWID limiti 2 olan private serverda 4 çar açabilir miyim veya daha fazla ?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. İyi forumlar
Sanal makina ve HWID changer tarzı programlar denedim sonuç olumsuz
Konuyu nereye açacağımı kestiremediğim için buraya açtım mantıken en yakın kanal bura gibi geldi bana konuyu yanlış yere açmış olabilirim

Çözüm
Arkadaşlar 2 3 arkadaş özelden daha ucuza yapabileceğini söyledi. Tamam sonuçta bir emek sarf edilecek fakat bu lanet oyun 2005 (resmi olarak) yapımı bir oyun. Konuya gelecek olursak server 1 ekimde açılacak oyun her güncelleme aldığında guard da güncelleniyor. Yani dll yi editlemek pek bir işe yarayacak gibi durmuyor. Adam benden 100tl istiyor Yav vereyim eyvallah vereyim ama ben o serverda oynadıkça o editi haftada 1 tekrar tekrar yapacaksan vereyim hatta 1000 vereyim. Ama kimse haftada 1 defa olacak şekilde aylarca hatta bu server yıllarca açık kalıyor dayanamaz yani... + şöyle bir sorun çıkar servera girdiğimde editli dll ile 10 çar açtım diyelim oyun güncelleme aldığında dll değişeceği için bu arkadaşın anında mudahale etmesi...
Princesha İme Me Je Ti
Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Konu güncel beyler. Oyun yeni bir oyun değil guardıda ona göre yapıldı zaten guarda göre (genelde m*xiguard) farklı kulvarlarda takılan bir forumun yaptığı guard sadece bu oyuna özel ve adı dosya içerisinde (m*xiguard.dll) olarak geçiyor belki başka dosyalarıda vardır bilemiyorum
Hatasıda şu şekilde belki bir yararı olur diye atıyorum

Ekli dosyalar

• 005d3e15b8076bc253896a628450114d4cebd909.png
    118.1 KB · Görüntüleme: 193
Princesha İme Me Je Ti
Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Arkadaşlar 2 3 arkadaş özelden daha ucuza yapabileceğini söyledi. Tamam sonuçta bir emek sarf edilecek fakat bu lanet oyun 2005 (resmi olarak) yapımı bir oyun. Konuya gelecek olursak server 1 ekimde açılacak oyun her güncelleme aldığında guard da güncelleniyor. Yani dll yi editlemek pek bir işe yarayacak gibi durmuyor. Adam benden 100tl istiyor Yav vereyim eyvallah vereyim ama ben o serverda oynadıkça o editi haftada 1 tekrar tekrar yapacaksan vereyim hatta 1000 vereyim. Ama kimse haftada 1 defa olacak şekilde aylarca hatta bu server yıllarca açık kalıyor dayanamaz yani... + şöyle bir sorun çıkar servera girdiğimde editli dll ile 10 çar açtım diyelim oyun güncelleme aldığında dll değişeceği için bu arkadaşın anında mudahale etmesi gerekiyor ki benim performansım düşmesin direk HWID limitim 2 ye düşmesin yani tekrardan bu da insanız hepimiz genel olarak imkansıza yakın.
O yüzden bu konuya şu şekilde parmak basmaya karar verdim. Sana gidip ayda 1250tl vereceğime seninle uğraşacağıma 1000tl ye 2x500 tl den 2008-2010 model eski 2 tane bilgisayar alıp( bazı uygulama ve sitelerde monitorle birlikte veya eski model laptopları 500tl ye satan çok bilen bilir.) bu bilgisayarlarda açarım oyunumu hem legal hem uğraşsız Elektrik faturası diyenleri duyar gibiyim hemen onada parmak basayım mantıken haklısınız 3 bilgisayarın 7/24 çalışması elektrik faturasını gerçekten etkiler ama ve lakin bilmeyeni etkiler
ortalama yeni nesil bir masaüstü bilgisayar(monitör dahil) 1 saatte 200-250W elektrik tüketir.
250x24=6000 6kWx0.92TL(vergiler dahil 1kW elektrik tüketimi bedeli)=5,52TL
Yani ben 3 bilgisayarı 7/24 açık tutarsam basit bir matematikle günde 16,56TL ayda 496,8TL elektrik tüketimi yaparım.
Ama tabi ki bu basit matematik şimdi işin inceliklerine girelim
1:3 bilgisayar dediğime bakmayın 2si laptop. Öncelikle bir laptop asla bir masaüstü bilgisayar kadar elektrik tüketmez neredeyse yarı yarıya daha azdır tüketimi.
2:Bir bilgisayarın (laptop-masaüstü fark etmez) tam olarak bu verdiğim değerlerde enerji tüketimi(kW) sağlaması için 7/24 tam güçte çalışması lazım yani %100 CPU-GPU ve RAM kullanımı yapması lazım örneğin RAM 4GB bu RAMin 7/24 4GBını da kullanması lazım yani veya işlemci ile ekran kartının %100 performansla çalışması lazım.
3: Masaüstü pc de monitör dahil diye belirtmiştim oynayacağım oyunda masaüstü pclerde botlama işi yapacağım için monitörler haftada toplam en fazla 2 3 saat açık kalacak bu da enerji tüketimini neredeyse %30 40 düşürür (çünkü bir masaüstü pc nin harcadığı elektriğin %30 40 lık kısmını monitöre borçluyuz )
4:Laptopta ekran hep açık kalacak diyenler var hayır laptopta eski olsun yeni olsun ekranın parlaklığını kısma tamamen kapatma gibi seçenekler mevcut ee ne oldu bu durumda laptopun enerji tüketiminide kıstık.
5: Dediğim gibi oyun 2005 yapımı ve 1 clienti yaklaşık 500mb ram kullanıyor ekran kartını ise neredeyse istemeyen bir oyun bu durumda benim bilgisayarlarımda 4GB ram olacağı için her birinde (öyle planladım yani) 1GB işletim sistemi 1.5GB da 3 client desek 2.5GB yapar yani RAMın %40 lık bir kısmı boşta kalacak. Buradan da enerji tasarrufu yaptık azda olsa.
6:CPU ve GPU yu çok kullanmaya bir oyun olduğunu söylemiştim bu durumda RAM için söylediklerim bunlar içinde geçerli(ki bir CPU ve GPU bilgisayarın en çok enerji harcayan 2 donanımıdır) bunlarda %25 30 seviyelerinde kullanılacağı için(yıllardır oynuyorum oyunu o kadar bilgim var) Buradan da %50 60 lık bir tasarruf sağladık.
Özetle %100 performans almak istersem 3 pc için aylık ödemem gereken tutar 500TL
(fan ve ethernet kartı ve hdd olayıda var fakat onların tükettiği enerji çok komik rakamlar olduğu için yazma gereği duymadım) CPU-GPU-Ram (bu 3 donanımdan başka bir şeyini kullanmayacağım için pc nin(zaten başka özelliği olmayacağını düşünüyorum cd-dwd vs. gibi eski pc sonuçta) yukarıda yaptığımız hesaba göre ortalama %65 70 lik bir tasarruf sağlanacak. Yani 500TLx0,65=325TL
500-325=175TL (kW cinsine girmedim hiç ellerim yoruldu) sonuç olarak bu 3 bilgisayar 7/24 açık kalarak ayda bana getireceği maximum elektrik faturasının 150-200TL arasında olacağını düşünüyorum. Az mı diyenleri duyar gibiyim... Hayır tabi ki az değil fakat şu var aylık tek bir oyuna zevk alabilmek adına en az 150 200TL veren biriyim(ki işinde gücünde bekar bir adamım para biriktirmek dışında ne için yaşacağım başka tabi ki kendim için..) beni önde götürecek bu makinalara(çarlara) neden bu parayı vermeyim helede bana zevk verecekse... Adam 1 tane dll editi için 100TL istiyor ve sadece 2 güncelleme garantisi veriyor. Yani ben 3 haftada bir bu adama 100TL vermem lazım tek pc de fazladan çar açabilmek için. Bu ne demek 100TL/4=25TL haftalık bakım olacağını göz önüne alırsak ayda 4 edit lazım 3ünü arkadaş yapıyor zaten 100TL ye kaldı 1 hafta 25TL de ona veriyorsun toplam aylık edit masrafı 125 TL yapıyor ki dediğim gibi bunun garantisi yok adamın işi çıkar musait olmaz bekler dururum gerek yok. 75TL fazla veririm o sorundan kendimi kurtarırım ve ayrıca olur mu olur oyunda sorun çıkar haftada 2 bilemedin 3 defa güncelleme olursa o zaman GG zaten.
Gece gece ne yaşayıp bunları yazdım bilmiyorum ama çok aşırı sinirlendim gerçekten ve evet biraz alkol almış olabilirim evet
Konu Kilit#
Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...