İdam

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
8 HİZMET YILI
Arkadaşlar son günlerde tecavüz olayları vesaire ile artan idam taleplerini görüyoruz .

Peki siz ne düşünüyorsunuz idam gelmeli mi ? yoksa gelmemeli mi ? nedeni ile birlikte görüşlerinizi bekliyorum

Onaylı Üye
10 HİZMET YILI
Aşırı derecede olmadıkça gelebilir bence. Son günlerde çok tatsız olaylar gelişiyor.

♥ Kusursuz ♥
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
gelmeli ceza veriyorlar bitiyor yine devam.

Uzman Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
1 2 kereliğine olabilir bence

Seçkin Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Kadınlara tecavüz eden şiddet gösteren öldüren. Çocuklari kaçırıp işkence vb şeyler yapan hayvanlara acımasız davrananlarin hepsi idamdan geçirilmeli.

vUNXPCTD
Seçkin Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
her gün şehit var ve onlar sarayda, yol falan yapıyolar şu apoyua bi asalar temiz

Onaylı Üye
8 HİZMET YILI
Benim şahsi fikrim ise idam için şuan toplum hazır değil . Yani şöyle anlatayım şuan ki hukukun bile düzgün uygulanamadığı ülkemde idam gelse en çok masumlar öldürülür . Bu yüzden ben şuan için idamın gelmesine karşıyım .

The story about good
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
İdam gelmesi bizim sonumuz olur diğer ülkeler için olan itibarımız zaten çok kötü birde idam getirirsek araplardan pek farkımız kalmaz açıkçası objektif olarak bakıyorum müslüman bir ülkenin herhangi bir nedenden dolayı insanı öldürmesi ( asması fark yok ) tamamen yanlış olur 21. yüzyıldayız . peki neden araplar dedim çünki insanların el ve ayaklarını kesebilecek kadar caniler ,

Onaylı Üye
10 HİZMET YILI
Ama şöyle adaletin torpilen ibaret olduğu bir yerdeyiz, adam giriyor 1 yıl çıkıyor sonra 1 yıl daha yiyor, buna bir son getirilmeside lazım değilmi?

Onaylı Üye
8 HİZMET YILI

İdam'ın gelmemesi taraftarıyım yukarıda belirttim fakat idam araplarla ilişkilendirilmemelidir çünkü idam islami bir hükümdür . Hakkında ayetler vardır ayriyetten bir insan öldürenin bir çocuğa tecavüz edenin de aynı şekilde kısasla veya idamla cezalandırılmasını , gerektiği yerde el ve ayaklarının kesilmesini de doğru buluyorum fakat düzgün ugulanamayacağı kanısındayım .

Atom ve ben bu kadar parçalanmayı hak etmedik
Banlı Üye
9 HİZMET YILI
Yurt dışında polislerin vurma izni var.Sokakta bir kadını gasp etseler silahla etkisiz hale getiriliyor.Türkiye'de öyle mi?Polise sıkmadıkça polis hiçbir şey yapamıyor.Sıktığı taktirde sadece ayaklara vurma yetkisi var.Gerçekten can sıkıcı bir durum :/

The story about good
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Ama şöyle adaletin torpilen ibaret olduğu bir yerdeyiz, adam giriyor 1 yıl çıkıyor sonra 1 yıl daha yiyor, buna bir son getirilmeside lazım değilmi?
Öncelikle aynı kanıdayım adalet torpil , özelliklede sınavlarda görüyoruz zaten eğer küçük bir kızı taciz ettiği için ceza alması gerektiği yerde evlendirmeye kalkan mantığa idam yetkisi verirsen olacaklar çok sıkıntılı olacaktır
@TheLifeisBad ( repost seçeneği yoktu ) bence 30 kill i olan bir adam bile ayakları kesilmemeli öznel olarak bunun iki sebebi var 1. si diğer ülkeler önündeki itibarımız 2.si ise ne olursa olsun bir insanın el ve kollarını kesmek eğer o insan bu duruma geldiyse bunun sebebi büyüdüğü aile ve yetiştiği ortamdır ki birde hiçbir dış etkenin olmadığı kararlar varki bunlar uzun hikaye ancak bana kalırsa bu insanlara verilebilecek en iyi ceza '' ALCATRAZ '' hiç alkatrazı duydunuzmu ? alkatras korkunç bir hapishane zamanında bir adaya yapılmış ve açıkçası bence muhteşem bir hapishane biraz araştırın bence tekrar yapılmalı ve faliyete geçirilmeli ancak tüm dünyanın büyük bir planın içerisinde olduğunu ve ülkelerin başkanlarının yönetildiğini göz önünde bulundurursak yine sıkıntılı olacaktır
TOMA . bro polis adaleti yok eğer vurma izni gelirse hepten yanarız

Onaylı Üye
10 HİZMET YILI
Dostum kusuruma bakma fakat benim yorumuma verdiğin cevabı biraz açabilirmisin?

The story about good
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Dostum kusuruma bakma fakat benim yorumuma verdiğin cevabı biraz açabilirmisin?
Kısaca şöyle adam 1 yıl yeyip çıkınca tekrar giriyor bunun için getirilen çözümün idam dan çok yasaların doğru şekilde düzeltimesi gerektiğidir

Onaylı Üye
8 HİZMET YILI
@DemonSamurai Ne olursa olsun elleri ve ayakları kesilmesin çoluğu çocuğu çevresi var diyorsunuz peki onun öldürdüğü insanların ailesi çoluğu çocuğu yok muydu ? bence bir masumu öldüren elbette öldürülmeli yada gerektiği cezayı almalı zira rabbimizin bir buyruğudur "kısasta sizin için hayat vardır" ayet-i kerime . Rabbimizin düzeni en iyi düzendir ve en güzel bir adalettir . Sen bir halk türküsümüdür deyimidir bilemeyecem duymadın mı hiç "Alçaklara kar mı yağdı üşümedin mi sen bu işin sonunu düşünmedin mi" evet bence durum bu olmalı düşünseydi . Küçücük kıza tecavüz ediyorsa recm veya idam elzemdir .

Ultra Üye
10 HİZMET YILI
Gelsin gelsin herkes o zaman susar işte

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...