İkinci El Aldığım B550-A Anakart HWID Banlı Çıktı / Seri Numarası Silinmiş

Üye
Selamlar herkese,

Mevcut sistemimi yükseltmek amacıyla sahibinden üzerinden toplu satılan ikinci el bir set satın aldım. Parçaları takıp temiz bir kurulum yaptım. Sistemde yaptığım değişiklikler şu şekilde:

• CPU: Ryzen 5 5600 -> Ryzen 7 5800X3D
  • RAM: 2x8 GB 3200 MHz -> 4x8 GB 3600 MHz
  • Anakart: B450M S2H -> B550-A Gaming
Sorun Nedir?

Sistemi kurduktan sonra Delta Force, Arena Breakout Infinite ve LoL testlerinde FPS drop sorunlarım tamamen çözüldü, performans harika. Ancak Delta Force tarafında garip bir sorun başladı. Normalde 10 saniye süren matchmaking (maç arama) süresi 5+ dakikalara çıktı ve beni sürekli yüksek pingli Asya (Çin/Japonya) sunucularına atmaya başladı. Lobideki oyuncular bot gibi ve rankları inanılmaz düşük.

İlk başta yüksek rankımdan dolayı havuz az sandım ama durum süreklilik kazandı. Arkadaşlarım lobileşip benden ayrıldıklarında onların arama süresi anında düzeliyor, ben tek başıma kalınca tekrar yüksek pingli hayalet sunuculara düşüyorum. Durum kesin olarak Shadowban.

Yaptığım İncelemeler ve Teknik Durum:

Anakarttan şüphelenip PowerShell üzerinden HWID ve UUID kontrolü yaptım:

Get-CimInstance -ClassName Win32_ComputerSystemProduct | Select-Object IdentifyingNumber, UUID

Çıkan sonuçta IdentifyingNumber kısmında seri numarası yerine direkt string olarak "System Serial Number" yazıyordu. Yani anakartın kalıcı kimlik bilgileri (SMBIOS/DMI verileri) uçurulmuş.

Büyük ihtimalle donanımın eski sahibi bir oyundan HWID banı yedi ve kalitesiz/ücretsiz bir public spoofer kullanarak banı kaldırmaya çalışırken anakartın beynini (DMI verilerini) bozdu, default değerlere döndürdü.

Beyler açık konuşmak gerekirse ben bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim, kendi çapımda donanımdan anlarım ama bu hile/hurda, ban kaldırma işleriyle hayatımda hiç işim olmadı. Gel gelelim siz hacker gardaşlarıma işim düştü... HWID ban tam olarak nedir, arkada nasıl çalışır, bu sistem benim göremediğim nerelere flag atıyor hiçbir fikrim yok. İkinci el alalım derken resmen başımıza bela aldık. Kendi orijinal hesabımı da yakmadan bu durumdan en temiz nasıl kurtulurum? Bana sıfırdan bir yol haritası çizebilecek, yol gösterecek birileri varsa şimdiden adamsınız, yardımlarınızı bekliyorum.