merhaba arkadaşlar, hadi ilk bilgisayarımızın özelliklerini yazıp geçmişi yad edelim, duygularımız depreşsin.
ilk ben başlıyorum.
yıl 1999 falan.
intel 286 işlemci,
ram hatırlamıyorum.
hercules monitör, renkli değil, siyah beyaz değil, yeşil ekran
disket sürücüsü,
40 mb hdd, evet 40 mb. gb ler tb ler falan yok daha ortada,
işletim sistemi de windows 3.1
GPU: ATI Radeon HD 6350
CPU: Pentium Dual Core 3.33 GHz
RAM: 4 GB (Mhz hatırlamıyorum)
HDD: 500 GB
İşletim Sistemi: Windows 7
Monitör: 1600x900 -- 60 Hz (Hala kullanıyorum .d)
2011 yılında olan işletim sistemim 5 ay önce gibi bir süre önce, çok şükür günümüz oyunlarına gayet akıcı oynatan bir sisteme sahip oldum. Sadece monitör kaldı.
Abimin pc sini hatırlamıyorum fakat ilk laptop 2006 senesinde almış olduğum casper'dı işlemcisi 2.1 ghz 3gb ram tabi sonra 4 gb yapmıştım 100m ekran kartı vardı ilk zamanlar çok iyiydi şaka maka 2011 senesine kadar kullandım sonra tabi kastırmalar başladı
Sistemi hatırlayamıyorum çünkğ yıl 2003, ama özelliğini çağrıştırıcı olarak söylersem. Pc açılana kadar çayı içip bitiyordum. Mario da kasıyordu. Cs de ekran kayıptı. Kasadan savaş da oluşan ses gibi gür gür bağırıyor. Tekme koyunca düzeliyordu. Gece acınca mahalleye top atmış gibi herkes uyandırdı. Eski bilgisayar iyi yanları online oyun yoktu, arkadaşlarla rekabetli cs oynardık
ilk bilgisayarımda 64mb ekran kartı vardı hiç unutmam görüntüsü tost makinesinden fırlamamış olan fps oyunlarında bir tek yere bakarken kasmıyordu garibim ne zamanlardı o yılların en iyisiydi