Hocam hayırlı olsun öncelikle sürücülerinizi güncelleyin daha sonra BIOS'dan RAM'ler genelde ayarlı olmadığı için düşük MHz verir onu arttırın XMP'yi aktif ederek daha da yapmanız gereken birşey yok 6 ayda bir veya 12 ayda bir olarak da termal macununu yenilerseniz (ki 6 ay tavsiyemdir) gayet rahat edersiniz.
Monitör, klavye, fare ve hoparlör gibi çevre birimlerini uygun şekilde bağlayın.
Bilgisayarın güç kablosunu takın ve prize bağlayın.
İşletim Sistemi Kurulumu:
Eğer bilgisayarınızda işletim sistemi (Windows, Linux, vb.) yüklü değilse, işletim sisteminin kurulumunu gerçekleştirin. Yeni bir bilgisayar genellikle işletim sistemi yüklü olarak gelmez. İşletim sistemi için bir kurulum medyası (DVD veya USB) gerekebilir.
Sürücülerin Kurulumu:
İşletim sistemi kurulduktan sonra, bilgisayarınızın donanım bileşenlerini doğru şekilde tanıyabilmesi için sürücüleri (driver) yüklemeniz gerekebilir. Bu sürücüleri genellikle bilgisayarınızın üreticisinin web sitesinden indirebilirsiniz.
Güvenlik Yazılımları:
Bir antivirüs yazılımı yükleyerek bilgisayarınızı potansiyel tehditlere karşı koruyun. Güvenlik yazılımlarını güncel tutmaya özen gösterin.
Güncellemeleri Yapın:
İşletim sistemi ve diğer programlarınızın güncellemelerini yapın. Güncellemeler, güvenlik ve performans için önemlidir.
Kişisel Ayarlar:
Masaüstü arka planınızı, ekran çözünürlüğünüzü ve diğer kişisel tercihlerinizi ayarlayın.
İnternet bağlantınızı yapılandırın ve ağ bağlantılarınızı kontrol edin.
Uygulama ve Oyunlar:
İhtiyaç duyduğunuz programları ve oyunları yükleyin.
Yedeklemeler:
Önemli verilerinizi yedeklemeyi unutmayın. Harici bir sürücü veya bulut depolama hizmeti kullanarak verilerinizi düzenli olarak yedeklemek önemlidir.
Bu adımları takip ettikten sonra, yeni masaüstü bilgisayarınız kullanıma hazır olacaktır. Daha fazla kişisel tercihlerinize göre bilgisayarınızı özelleştirebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz. Keyifli kullanımlar dilerim!
Dostum sistemin hayırlı olsun fiyat da gayet güzel her şeyi sorunsuz rahat oynayabilirsin ilk olarak driverlerini kontrol et daha sonra gerekli uygulamalarını indir hangi uygulamalar diye sorarsan dm den yardımcı olabilirim