İngilizce konuşmak için önerileriniz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
8 HİZMET YILI
Bugün yabancı bir arkadaşım ile konuşurken fark ettim ingilizce anlıyorum anlamasına güzel bir şekilde yazıyorum yazmasına ama konuşma konusuna geldiğimiz zaman biraz afallıyor gibi hissediyorum kendimi her hangi bir öneriniz var mıdır? özellikle ingilizce'yi iyi bir şekilde konuşan arkadaşlara soruyorum bu soruyu.

da best
Banlı Üye
8 HİZMET YILI
Eğer ki akıcı ingilizce konuşmak istiyorsan ilk önce diksiyon dersi alman gerekiyor, YouTube'dan felan izliyebilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
dostum yaklaşık 2 sene öncesine kadar hello demeyi bilmiyorumdum.sonra otelde işe girince hiçbir çaba göstermeden 2 sene içinde artık akıcı bir şekilde konuşuyorum cesaretini toplayıp ingilizce konusulan bir ortama girmen lazım biraz çabaylada çok kolay bir şekilde öğrenirsin

Ey yüce yaradan bana fantastik bir hayat yaşattın.
Emektar Üye
Ödüller
18
10 HİZMET YILI
Cake gibi uygulamalar var ingilizce konuşma pratiği için onlara bakabilirsin

her gün özlemle
Seçkin Üye
5 HİZMET YILI
yukardaki berat abinin dediği gibi uygulamalara bakıp öğrenebilirsin yada ingilizce konuşarak pratik yapabilirsin

EskilerdeN
Süper Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
diksiyondan sonra yt de başlamanı öneririm

Üye
Ödüller
1
5 HİZMET YILI
kanka ilk yazdığım için kusura bakma grammer bilgin olduğunu bilmiyordum. benim sana önerebileceğim şey mesajları dışından okumak ve kendi kendine ingilizce konuşmak. saçma gelebilir ama işe yarayacak. izlediğin şeyleri de altyazılı izle dediğim gibi. ses kaydı da gönder arada arkadaşına. yavaş yavaş olur

Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
duolingo diye bir uygulama var orda pratik yapabilirsin

Seçkin Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
speaking ki geliştirmenin en iyi yolu yurtdışı ama öyle bi imkan yoksa böyle yurtdışından arkadaş edinme uygulamaları var azar tarzı oralardan konuşacak birilerini bulabilirsin veya dc grupları var diye duymuştum ama hic katılmadım baska yapacağın şey evde kendi kendine konuşman mesela dün neler yaptığını kendine anlatıp sonra onları eleştir yada anlık yaptığın şeyleri konuş mesela im drinking water gibi

Seçkin Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
hocam ben ingilizce hazırlık bitiriyorum bu sene -yani ne kadar tecrübe sayılır bilmem ama zaten belli seviyede vardı ingilizcem- her neyse , konuşmak yazmak ve dinlemek için en önemli şey tabi ki kelime haznenin gelişmesi.Grammer'ını bilmediğin bir cümlede bile kelimlerle bir şeyler anlayabiliyrosun değil mİ ? İşte o yüzden en önemlisi günde 5 kelime öğrenmeye çalışmaktır.Bu taktikte önce 5 kelime bul onlarla cümle kur ve her gün bir öncekileri tekrar et.Hafta sonları da bu kelimelerle yeni cümleler kur ( 25 tane yani ). Ben bu şekilde çalıştım. Zaten grammar'ı bir yerden sonra halledersin olmazssa da zaten uğraşa uğraşa oturuyor.
Bir de konuşmanı daha akıcı yapmak istiyorsan konuşmaya çalış.Biliyorsun programlar var ordan bağlanıyorunuz falan ama ben ona para vermedim hiç açıkçası :D Bizde hocalar ayda bir iki tane ödev olarak video çekme ödevi veriyor.Bir konu hakkında 5 6 dakika konuşmayı deneyiblirsin. Tabi ki ingilizcesi çok iyi olmayan biri takır tıkur bir konu hakkında tartışamaz.O yüzden o konu hakkında bilgi edin hatta bir konuşma metni bile hazırlayabilirisn :) İnternette speaking task nasıl yapılır taktikleri falan yaz oradaki adamlar bunun örnenğini nasıl yapıyor bak.

Ben bu ikisiyle geliştirebiliyorum olduğu kadar..Türkiyede yaşıyorsan zaten ingilizce konuşmak için uygun bir ortam bulamazssın ve gelişmez. O yüzden şartları kendin yaratman gerekiyor.Ülkemiz yabancı dil bilrme ve öğretme konusunda da bayağı bir geri.

Efsane Üye
7 HİZMET YILI
Bir çok kişide aynı durum var anlıyor ama konuşamıyor kelimeleri nasıl söyliceğini bilmen lazım ve ingilizce biriyle sohbet etmen lazım en iyi o şekilde pekişir

Yıllardır küllenmiş aşkın var bendee
Seçkin Üye
5 HİZMET YILI
Hemen hemen her şey iinglizce olarak yapmak yararına olur. Oyunlarda filmlerde falan ingiizce izlemek okumak çok iyi olur kısa sürede öğrenebilirsn.

Falling is easy but it only brings you down
Seçkin Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Yabancılarla konuşabiliceğin uygulamalar, skype gibi yerlerden arkadaş edinmek. En önemlisi özgüven tabi. Kendinize güvenirseniz her türlü başarırsınız. İngilizceye olan aşinalığı arttırmak siz farkında olmadan konuşma konusunda da yardımcı olur.

Uzman Üye
Ödüller
5
9 HİZMET YILI
filmleri kanka türkçe dublaj ingilizce alt yazı izle ben öyle yapıyırum şahsen

Seçkin Üye
Ödüller
1
5 HİZMET YILI
cake uygulamasından veya her hangi iyi bir ingilizce ortamına girsen cok rahat bir sekilde sokersin ingilizceyi

Süper Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Valla kardeşim ya Bi diksiyon dersi al yada youtubede izle orda hocalar var ders veren

Var Olsun İttihat ve Terakki
Seçkin Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
filmleri dizileri felan yabancı dilde izle

Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Çalıştığın yer & yerlerde yabancı insan olması önemli, sürekli bu konuşmaları duyduğunda bir süre sonra sen de bu şekilde konuşmaya başlıyacaksındır. Pratik yani...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...