Intel Core 2 E7400'le Radeon HD 5500 darboğaz yapar mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşlar,
  • Intel Core 2 Duo CPU E7400 @ 2.80GHz (2 cpus)
  • AMD Radeon HD 5500 series.
Intel Core 2 E7400 işlemci ve Radeon HD 5500 kullanıyorum ve League of Legends de darboğaz yapıyor sanırım. FPS düşmesi yaşıyorum. Bu işlemciden kaynaklı mı? İşlemciden kaynaklıysa önerebileceğiniz bir işlemci var mı?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Onaylı Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
Power Sub da bi kontrol et belki güç yetmiyodur kaç wolt powerin var bunlar denenmiş sistemler

Süper Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
İşlemcin epey eski bir işlemci 300-400 tl ye 2 el işlemcilere bakabilirsin.

HIPER 280W Max Minimum Power yazıyor ama aşşağı kısmında
AC Input 230V - 3A - 50Hz yazıyor Hocam

O sisteme 230 yeter bu arada

Onaylı Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
İşlemcin epey eski bir işlemci 300-400 tl ye 2 el işlemcilere bakabilirsin.
O sisteme 230 yeter bu arada
hocam yani sorun işlemcide, önerebileceğiniz bir işlemci var mı? Maksimum 250TL. Hocam şu an DDR2 kullanıyorum beni 2 ay idare edecek bir işlemci arıyorum. Yeni PC dizeceğim.

Mondoro Rokoko
Banlı Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
Kanka bak şimdi senin zaten işlemcin eski cihaz yavaş yavaş yorulmaya başlıyor, sen grafik ayarlarını düşük olarak seçip o şekilde oynamalısın ki FPS düşüşü yaşama ve ayrıca power mower kontrol etme uzaktan yakından alakası yok. Yapabiliyorsan, macun yenile kasa içine temizlik bakım yap. Yapamıyorsan, profesyonel bir yardım alabilirsin.

Dipnot: Bu bilgiler cihazına göre verilmiştir. Tavsiyem imkanın varsa yeni bir bilgisayar almandır.

İyi akşamlar. İyi eğlenceler.

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
HD 5500 de eski bir Bi kart işlemcide yapıyor olabilir ekran kartına i3 2. Nesil veya 3. Nesil alabilirsin

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
İ5 3. Nesil bile alsan işini görür diye düşünüyorum çok pahalı olmasa gerek 200 maks sanırım yanlışım olabilir, bir de scriptle beraber oynadığın zaman mı kasma yapıyor yoksa genel mi?

Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
hocam yani sorun işlemcide, önerebileceğiniz bir işlemci var mı? Maksimum 250TL. Hocam şu an DDR2 kullanıyorum beni 2 ay idare edecek bir işlemci arıyorum. Yeni PC dizeceğim.
2 ay sonra sistemi değiştireceksen eğer sana tavsiyem 2. el işlemci ile hiç uğraşma. Kasa bakımlarını gerçekleştir , hava tut tozdan arındır iyice , termal macun bakımlarını gerçekleştir (Youtube da bile kolay bulursun nasıl yapıldığını) . Düşük ayarlar ve çözünürlük ile biraz daha dişini sık , 2 ay için beklemeye geç.

Neden bunları yazdığımı soracak olursan eğer , yakın gelecekte değiştirmeyi planladığın bir sisteme ekstradan harcama yapmak boşa masraf olacaktır, paran zayi olur. Umarım her şey gönlünce olur , aklındaki sistemi dizersin ...

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Kanka Kasanın bakımını kontrol et düzenli olarak .

işlemcin zaten biraz eski o bile yavaş yavaş vadesini dolduruyor onu değişe bilirsin zamanla 5500 şuanlık iyi bende kullanıyorm lol tarzı oyunlarda gayette oynatıyor fps düşüşü yaşanmıyor .

Veya Güç kaynağın yetmiyordur bilmiyorm ne kullanıyorsn ama onuda bir kontrol etmeni öneririrm

Seçkin Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
işlemcini bir tık üst seviye yaparsan darboğaz kalmaz ama zaten şu anki darboğazda %10 falan. Sistemin genel olarak eski olduğu için yine de bu upgradein gerçekten gerekli olduğunu sanmıyorum. Ramini paylaşmamışsın belki oyun esnasında ramin yetersiz kalıyordur veya işlemci/grafik kartı soğutman yetersiz kalıyordur ısındıkça drop yapar.
Afterburner ile sorun sıcaklıkta mı, ramde mi yoksa darboğazda mı gözlemleyebilirsin ona göre adım atabilirsin.

Süper Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
yapmaz dostum ikiside zaten alt seviye hani işlemci bi tık daha eski minik ihtimal yapar yaparsada

Banlı Üye
3 HİZMET YILI
işlemcini yenile baya eski bir işlemci işlemci olarak ryzen 5 1600 öneririm

Uzman Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
İşlemcin baya eski ryzen 3 serisine bak bence 2.el alırsan daha uyguna gelir

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Dostum işlemcin çok eski dar boğaz yapıyor olabilir 2. el intel quad-core bakabilirsin.

Ultra Üye
Ödüller
11
9 HİZMET YILI
İşlemci gerçekten çok eski, ayrıca ekran kartı da güçlü değil almana gerek bile yok

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...