24mbps vdsl altyapı internet kullanıyorum modemim "zyxel vmg1312t20b" sorunum şu şekilde
Modemi açtığımdan belli bir süre sonra (tam kestiremedim süreyi fakat 2-3 saaten fazla) wifi aşırı derece yavaşlıyor ethernet kablosu ile bağlandığım bilgisayarımda bir yavaşlık söz konusu olmuyor wifi ile bağlanan cihazlarda bu sorun oluyor
ve modemi yeniden başlatmadan da düzelmiyor bunu sebebi nedir? modemimde herhangi bir ısınma da olmuyor
modemden mi kaynaklı altyapı mı?
modemden kaynaklı olduğunu düşünüyorum internet servis sağlayıcını arayıp bu sorundan bahsedip yeni bir modem talep ettiğini söyleyebilirsin veya kendin direk modem de alabilirsin
Modemden kaynaklı bir sorun olabilir alt yapıdan zannetmiyorum ///eyer alt yapıdan şüpheleniyorsanız müşteri hizmetlerini arıyarak ağrıza kaydı oluşturmalarını rica edebilirsiniz
Tamamen bulunduğun bölgedeki port fazlalığı ile alakalı bu durum. Statik IP geçersen bu gibi bir sorunla karşılaşmazsın. Servis sağlayıcın ile iletişime geçebilirsin. Statik IP seni bulunduğun bölgede ki IP havuzundan kaldırıp tek başına bir havuza atıyor. Böylelikle yavaşlama sinyal sekmesi, çakışması gibi durumlarla karşı karşıya gelmiyorsun.
wifi problemi bendede var nedense anlamadığım bir konu 5g sistemine geçildiğinden beri 5g destekleyen modemlerin wifi olayında bir aptallık söz konusu bence 5g sinyalleri kaldırmıyor
türk telekom benim bazen yavaşlıyo sebepsizce modem yeniden başlatırsan düzeliyo bide internetin çok kişi bağlanıyosa yada birisi izinsiz girdiyse kullanıyodur ondan neden yavaşlıyabilirsin modem arayüz girip hangi cihaz bağlanmış kimler internetini kullanıyo görebilirsin ben öyle bi ara yakaladım hepsini attım internetim hızlandı .
Aynı internet sağlayıcısını kullanan çevre komşular vs. gibi durumlara göz atıp, sorunun altyapısal mı yoksa modemsel mi olduğunu daha kesin anlayabilirsin. Tabii alternatif çözüm direkt olarak müşteri hizmetleri ile iletişime geçmekle de sağlanabilir.
internet ayarlarından sıfırlama yaptınmı ben daha önce ping için birşeyleri kurcalayıp local machineden birkaç ayar değiştirmiştim oyüzden olmuştu ha birde qos paket zamanlayıcısından internet sınırını kaldırmayı deneyebilirsin bir araştır derim
bizde bu konudan müzdaribiz maalesef evde modemi resetliyoruz 3 gün de 1 o zaman düzeliyor yoksa internet yok gibi resmen o kadar yavaşlıyor ki kaç kere geldiler baktılar rezil ettik kaç kere fakat yok bir çözümü yok o kadar konuşmamıza rağmen hala aynı problem var.
2 3 günde bir bana da oluyor defalarca müşteri temsilcisiyle görüştüm ama aradığım yerden wifime reset atıp kapatıyorlar bi şey yaptıkları yok 2 3 gün sonra sar başa