buyur cevabı burdaEvet size çok merak ettiğim bir soru sorucam
Allahın madem sonsuz iradesi var herşeyi kolayca yapabiliyor bu olsun dediğinde oluyor neden kendisine yardım etmesi için melekleri yarattı?
Birde ben islama inanıyorum müslümanım ama kendimi bir türlü böyle gerçek müslüman gibi hissetmiyorum sebebi nedir ama ben cidden inanıyorumki Allah var Islâm var Din var hepsibe inanıyorum sadece allahtan korkuyorum birşey yaparken 2 kere düşünüyorum sevevi nedir
sayende bende öğrenmiş oldum sağol brombuyur cevabı burda
link:Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
1.Her şeyi bir etmene bağlamak için, sevap fazla olanın cennete gideceği, günahı fazla olanın cehenneme gideceği gibi bazı olayların şekillendirilmesi için yaratıldığını düşünüyorum. Yani bazı olguların havada kalmasını engellemek için. örneğin Azraili yarattı, yaşam süresi dolanların nasıl öldüğünü açıklamak için, Mikail yarattı tabiat olaylarının nasıl bir düzende işlediği için. Azrail olmadan da insanların ruhunu alabilirdi ama bir aracının olması bu olguyu daha iyi anlamayı sağlıyor. Mikail olmadan da tabiat olayları düzenlenebilir di ama sanki bu işin başında birisi varsa daha gerçekçidir algısından dolayı.Evet size çok merak ettiğim bir soru sorucam
Allahın madem sonsuz iradesi var herşeyi kolayca yapabiliyor bu olsun dediğinde oluyor neden kendisine yardım etmesi için melekleri yarattı?
Birde ben islama inanıyorum müslümanım ama kendimi bir türlü böyle gerçek müslüman gibi hissetmiyorum sebebi nedir ama ben cidden inanıyorumki Allah var Islâm var Din var hepsibe inanıyorum sadece allahtan korkuyorum birşey yaparken 2 kere düşünüyorum sevevi nedir
10. kattan yere atlama ile 1. kattan yere atlama bir midir? 1. kattan atlayan ben yüksekten atlamadım ama bana 10.kattan düşenle aynı muameleyi uygulaman hak mıdır dese ne diyeceksin?Kanka bak şimdi islamda evlenince zina yapmak 50 kırbaç ama evlenmeyince zina yapamk 20 kırbaç neden bunu merak ediyorum bunu da cevaplar mısınız
ama ilahiyatçılarımız cinsel organlarını yıkadığı sürece helal diyorlar ? ama bununla ilgili ayet var1.Her şeyi bir etmene bağlamak için, sevap fazla olanın cennete gideceği, günahı fazla olanın cehenneme gideceği gibi bazı olayların şekillendirilmesi için yaratıldığını düşünüyorum. Yani bazı olguların havada kalmasını engellemek için. örneğin Azraili yarattı, yaşam süresi dolanların nasıl öldüğünü açıklamak için, Mikail yarattı tabiat olaylarının nasıl bir düzende işlediği için. Azrail olmadan da insanların ruhunu alabilirdi ama bir aracının olması bu olguyu daha iyi anlamayı sağlıyor. Mikail olmadan da tabiat olayları düzenlenebilir di ama sanki bu işin başında birisi varsa daha gerçekçidir algısından dolayı.
2.Gerçek müslüman gibi hissetmemek sanırım gerçek müslümanın yapması gereken ibadetleri yapmadığımızdan, gerçek müslüman gibi yaşamadığımızdan kaynaklarınıyor. ben dahil kaç kişi namazını tam kılıyor ki?Namazını tam kılan birisi ile ara ara kılan birisinin dini inancının yoğunluğu bir olur mu?
10. kattan yere atlama ile 1. kattan yere atlama bir midir? 1. kattan atlayan ben yüksekten atlamadım ama bana 10.kattan düşenle aynı muameleyi uygulaman hak mıdır dese ne diyeceksin?
her şeyi biz bilemeyiz aklımızın almamıyacağı şeyler var evren her saniye ışık hızından daha yüksek bir hızla genişliyor bunun sebebi nedir bilinmiyorEvet size çok merak ettiğim bir soru sorucam
kankam bu konular zaten her dinden şüpheli bunlar tamamen açık olsaydı herkes doğru bulurdu zaten sükretmek lazım doğdugumu cografya adınaEvet size çok merak ettiğim bir soru sorucam
Kuranı kerimde yazıyordur reis aç okuEvet size çok merak ettiğim bir soru sorucam
Zinanın her türlüsü haramdır, kötüdür. Aksini iddia eden sadece yanıltır. Evlenipte zina etmekte günahtır evlenmeden etmekte. Ama ikisi arasında soracak olursan evlenen kişinin etmesi daha günahtır.Çünkü evlilik bağını korumak için.O bunudiyor,bu şunu diyora takılmayın.Mantıkla olaya yaklaşınca zaten çoğu soru cevap buluyor.Cevapsız kalanı hocaların önerilerinden ilgili sure ve ayetlerden,tevsirlerden bakmak lazım. Öyle cinsel organı yıkadım diye paklandım demek saçma sapan şeyler.Tıpki Hristiyanlıkta kiliseye gidip işlediği suçu anlatınc affedildiğini sanılması gibi bir şey.Olaya bak her haltı ye git hocaya anlat, temizlen.ama ilahiyatçılarımız cinsel organlarını yıkadığı sürece helal diyorlar ? ama bununla ilgili ayet var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?