İşlemci Overclock Nedir? Nasıl Yapılır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
8 HİZMET YILI
Overclock nedir?
Overclock Türkçe'de ki karşılığı tam belli olmasa da benim fikrimce hız aşırtma anlamına gelir.
Adındanda anlaşılacağı gibi işlemciye hız arttırmak,aşırtmak için uygulanır.
İşlemcinin belli frekans hızını belirli yazılımlar kullanarak arttırabiliriz.

Overclock'u neden yaparız?
Overclock işlemini oyuncular oyunlarında daha fazla performans almak için işlemcilerine uygularlar
veya
Video editörü iseniz ve bilgisayarınızın minimum performansı size yeterli gelmiyorsa uygularsınız.

Overclock'un zararları
Overclock yapmak işlemcinizi daha fazla hızlı çalıştırır sonuç olarak daha iyi bir
performans alırsınız ancak bu nimetin bazı zararlarıda vardır overclock bilinçsiz bir
şekilde uygulanırsa fazla ısınma ile donanımlarınızı yakabilir veya hasar verebilirsiniz.
Overclock nasıl yapılır?
Not:işlemcinize uygulayacağınız bu işlemden site yönetimi veya şahsım sorumlu değildir.
Tamamen kendi sorumluluğunuzda gerçekleşecektir.

İntel işlemciye sahip olan kişiler İntel Turbo Boost programını kullanarak yapabilirler.
Not:işlemcinizin İntel Turbo Boost teklonojisini desteklemesi gerekir.

KOLAY GELSİN
Edit:Küççük bir düzeltme :)

Son düzenleme:
Griffin Premium
Ödüller
12
8 HİZMET YILI
Dostum nasıl yapılır yazmışsın başlığa konuya da :D
İntel işlemciye sahip olan kişiler İntel Turbo Boost programını kullanarak yapabilirler.
Yazmışsın daha detaylı girseydin keşke :D ben benim işlemciye overclock yapmadığım halde 3.20 ghz bunu artıramam mı ?
Post automatically merged:

Bu arada ekleme yapıyorum intel işlemciye sahip olan herkes yapamaz işlemcinizin. İntel Turbo Boost desteklemesi lazım bunun içinde işlemci modelinizi google ye yazarak intelin sayfasına girip İntel Turbo Boost Destekliyor ise önünde 3.0 2.0 yazar desteklemiyor ise Hayır yazar eğer destekliyorsa en fazla kaç ghz çıkacağınıda oradan bulabilirsiniz.

Son düzenleme:
Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Eksik bilgi var düzelteyim ;
Her işlemciye overclock yapılmaz internetten araştırmanız gerekmektedir. Yanlış işlemcilerde overclock kullanımı İşlemcinizin ömrünü kısaltabilir ve yakabilir.

The story about good
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Overclock ile ilgili kısa ve öz bir video öneririm overclock ile ilgili hiç bilgisi olmayan birisi bile anlayabilir , onun dışında program sadece intel için .

Griffin Premium
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Turbo Boost Overclock mu? :uwot: Turbo Boost denen şey güvenli limitlerde işlemcinin sıcaklığı güvenilir seviyedeyse saat hızını bir miktar arttırmasıdır. Overclock ise işlemciye gerekirse fazladan voltaj vererek Çarpan değerini çıkabileceğin maksimumum seviyeye getirip kullanmandır. Intel için konuşursak sadece K serisi işlemciler overclock yapmaya uygundur. Overclock yaptınız ama stabilitesini test etmek istiyorsanız Prime 95 ya da AIDA64 gibi programlarla işkence testi yapabilirsiniz. Intel stok soğutucu kullanıyorsanız Overloclock konusuna hiç girmeyin daha o soğutucu kendi stok frekansını soğutmaktan aciz.

Üye
7 HİZMET YILI
Zaten Intel' lerde sadece K serisi işlemci ve Z serisi anakart ile O.C yapılabilir K serisi ne demektir? K serisi çarpan kilitleri açık olduğunu bildirir AMD de ise işler çok farklıdır X serisi olanların O.C potansiyelleri X olmayanlardan çok üstündür

Onaylı Üye
8 HİZMET YILI
Dostum nasıl yapılır yazmışsın başlığa konuya da :D
Yazmışsın daha detaylı girseydin keşke :D ben benim işlemciye overclock yapmadığım halde 3.20 ghz bunu artıramam mı ?
Post automatically merged:

Bu arada ekleme yapıyorum intel işlemciye sahip olan herkes yapamaz işlemcinizin. İntel Turbo Boost desteklemesi lazım bunun içinde işlemci modelinizi google ye yazarak intelin sayfasına girip İntel Turbo Boost Destekliyor ise önünde 3.0 2.0 yazar desteklemiyor ise Hayır yazar eğer destekliyorsa en fazla kaç ghz çıkacağınıda oradan bulabilirsiniz.
farkındayım ben sadece genel bilgiyi vermek istemiştim hani bilgisayar terimlerinden pek anlamayan kişiler için daha yüzeysel anlattım :) iyi forumlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...