Çözüldü İşlemci sıcaklığım çok artıyor (Yardım)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
6 HİZMET YILI
İşlemci : i5 9400f
ekran kartı : gtx 1050ti
ram : 8gb

arkadaslar bilgisayarım bu pubg mobil oynarken ayarlarım : > ultra hd 2k -- hd -- hdr - aşırı pubg oynarken işlemci %100 kullanılıyor game loop %35-45 civarı kullanıyo ama işlemci totalde %100 ve bütün herşeyi hesapladıgında toplamda %65-75 kullanım gözüküo ama gözükmeyen bir şey vardır ne %100 kullanıyo gözüküo

Ve ayrıca oyunun ortalarında ısı degerlerini baktıgımda ısı degeri sabit %96-100 arası hep
sizce neden böyle sıkıntı nedir yardımcı olabilirmisin

Çözüm
İlk olarak %96-%100 gibi bir ısı değeri yoktur.
Isının birimi jouledir ve 50J gibi değerlerle gösterilir %lerle değil.

İşlemcinizin ısısını değil sıcaklığı ölçebilirsiniz. Türkiyedeki sıcaklık biri celcius yani santigrattır.

İşlemciniz ısınıyorsa termal macununu değiştirmeniz kasa içini havalandırmak için kasa içi fan sayınızı arttırmanız mümkünse kasayı dar kapalı bir alan yerine hava sirkülasyonunu daha iyi sağlayabileceği bir yere koymanız lazım.

CPU soğutucunuzu kule tipi bir modelle değiştirirseniz muhtemelen daha çok rahatlarsınız. iyi forumlar.
Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Virüs olabilir belki bilgisayarında gözükmeyen arkada kendi kendine çalışan.
Bilgisayarını iyi bir antivirüs ile tarat olmazsa format at ayrıca işlemci ghz hızını kontrol et hep en yüksek seviyede çalışıyor olabilir.
Fanlarını kontrol et çalışıyor mu diye, kasanda fazladan fan yoksa taktır çok farkı oluyor.
İşlemcinin termal macununu değiştir ve kasanı güzelce temizle çünkü %96-%100 değerleri hiç normal ısı değerleri değil.

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
arkaplanda gereksiz çalışan şeyleri kapat düzelmezse pc ye format at termal macun yenile ve iç temizliğe dikkat et kasada

Onaylı Üye
Ödüller
8
10 HİZMET YILI
reis benim işlemci 80 90 derce oluyor ve fps 10 a düşüyor ben baya araştırdım sana önerim throttle stop baya işe yarıyor işlemcinin gücünü düşürebiliyorsun ve kullanışlı
İyi Forumlar

Üye
Ödüller
1
5 HİZMET YILI
en ucuzu ya yeni islemci sogutucu alcaksin yada macunu degistirirsen düzelir olmadi kasanin sogutma döngesinde sorunda olabilir

Ey yüce yaradan bana fantastik bir hayat yaşattın.
Emektar Üye
Ödüller
18
10 HİZMET YILI
İlk olarak %96-%100 gibi bir ısı değeri yoktur.
Isının birimi jouledir ve 50J gibi değerlerle gösterilir %lerle değil.

İşlemcinizin ısısını değil sıcaklığı ölçebilirsiniz. Türkiyedeki sıcaklık biri celcius yani santigrattır.

İşlemciniz ısınıyorsa termal macununu değiştirmeniz kasa içini havalandırmak için kasa içi fan sayınızı arttırmanız mümkünse kasayı dar kapalı bir alan yerine hava sirkülasyonunu daha iyi sağlayabileceği bir yere koymanız lazım.

CPU soğutucunuzu kule tipi bir modelle değiştirirseniz muhtemelen daha çok rahatlarsınız. iyi forumlar.

Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...