İşlemci Termal Macunu Nasıl Değiştirilir? Isınma Sorunu;Çözümü

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
It was all a dream.
Süper Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
:yazı:

Selamlar,mh üyeleri bugün ki konumuz'da.İşlemcimizin termal macununun kuruması nedeniyle aşırı derecede ısınıp sistemin kapanma oyunlarda droplanma gibi sorunlarına çözüm üreteceğiz,peki işlemcimizin termal macununu nasıl yenileceğiz gelin birlikte öğrenelim.

Termal Macun ne işe yarar?

Termal macun işlemci ve ekran kartı soğutucuları arasındaki ısı alışverişini kolaylaştırmak için kullanılan maddedir.

1-İşlemci ısı değerini nasıl göreceğim?

Isı değerleri için bir çok program mevcut, ben HWMONITOR kullanıyorum.

2- Hangi marka macun kullanmalıyım?

Piyasada çok fazla termal macun var,pisayadaki iyi macunlar ile kötü macunlar arasında çok fazla ısı farkı olmadığı için ucuz macunlarıda tercih edebilirsiniz.ben Cooler Master htk-002 modelini kullanıyorum.

3-Eski macunu ne ile temizleyebilirim?

Genellikle bir pamuk yardımıyla eski macunu temizleyebilirsiniz,eğer macun çok sert ise saf alkol iş görecektir.

4- Macunu ne kadar sürmeliyim?

Pirinç tanesi kadar sürmek yeterlidir,fazla sürmek yanlıştır. Fan ile macun arasındaki oluşacak baskı sonrası dışına taşarak anakarta zarar verebilir.

5- Sonuç
Termal Macunu değiştirmeden önce sistem boş iken ısı derecesi 65-70 derece idi, değiştirdikten sonra ısı değeri 35-40 dereceye düştü.

:resim:

intelöne.png

işlemci fanı kurumus (3).jpg

işlemci fanı kurumus (1).jpg

intelöne (2).jpg

Kasanızı her 3 ayda bir temizlemeyi,termal macununuzu ise her yıl yenilemenizi öneririm.

öyle takılıyorum işte kimseye zararım yok :D
Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Teşekkür ederim dediklerinizi uyguladım ve sistem sorunsuz bir şekilde başladı

Uzman Üye
6 HİZMET YILI
ben pcyi yeni montajladım fakat işlemcim 9600k fansızdı sıvı sogutucu aldım montajı cok zordu gameekstraya yaptırdım lavuk termal macuna boyadı işlemciyi :D sorun yok şimdilik çok düşük değerlerde.

Несмотря на предателей, я все еще стою.
Co - Admin
Ödüller
21
8 HİZMET YILI
Bilmeyenler için gayet faydalı çünkü termal macun diyip geçmemek lazım bilmeyende olabilir.Bilgisayar ısınınca oyundaki performans düşüyor onun için gerekiyor teşekkürler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...