Future Software Engineer
Onaylı Üye
txt felan değil eclipse konsolun içinde kayıtlı kalmasını istiyorum menü oluşturdum menülerde gezerken felan veriler silinmicek uygulamayı tamamen sonlandırdığımda veriler tamamen silinecek1. sorunu txt e mi kaydedeceksin db'ye mi
2. soruyu ise stringi forla döndürüp charAt(index) ile yapabilirsin.
her çalışmada zarları sadece 1 kere atıyorsan değerleri tuttugun değişkeni global tanımla bir den fazla kere zar attıracaksan List<Integer> tanımla değişkenlerini bunun içinde tut.txt felan değil eclipse konsolun içinde kayıtlı kalmasını istiyorum menü oluşturdum menülerde gezerken felan veriler silinmicek uygulamayı tamamen sonlandırdığımda veriler tamamen silinecek
Substring ile yapabilirisin
Ornek ;
Java:String s = 'Selam'; System.out.println("last character: " + s.substring(s.length() - 1));
System.out.println("--Kelimede Harfin bulunduğu son sıra---");
int[] konum = new int[kelime.length()];
int sayac = 0;
for(int k = 0;k<kelime.length();k++)
{
if (kelime.charAt(k) == harf) {
sayac=sayac+1;
konum[k]=k+1;
}
}
}
Teşekkürler düzelttim soruma yardımcı olabilir misin?Neden kodunda array kullaniyorsun? Length belirlerken buna ihtiyacin oldugunu dusunmuyorum
Sorunu anlayamadim konumdan kastin nedir?Teşekkürler düzelttim soruma yardımcı olabilir misin?
konum belirtilen harfin kaçıncı sırada olduklarını buluyor benim isteğim en son belirtilen harf kaçıncı sırada onu bulmakSorunu anlayamadim konumdan kastin nedir?
Hocam bunun kodunu zaten ben size attim. Onu kullanman gerekli ha sen diyorsan ben en son harfi değil de onun kaçıncı sırada olduğunu bulmak istiyorum o zaman sadece degiskenadi.length; sana kelime uzunluğunu verecektir buda demek oluyo ki son harfin o sıradakonum belirtilen harfin kaçıncı sırada olduklarını buluyor benim isteğim en son belirtilen harf kaçıncı sırada onu bulmak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?