Arkadaşlar herkese selamlar, Benim internette arayıp bulamadığım bir soruyu size sormak istedim. Arkadaşlar bir çoğunuz bilirsiniz mesela otele gittiğimizde bizden kablosuzu açtıktan sonra googleye girdiğimizde oturum açmamız istenir. Ve oraya kayıt olup yada otelin size verdiği şifreyi yazıp girebilirsiniz. Bunu ağıma yapmak istiyorum bu mümkünmüdür.
Bildiğim kadarıyla o modemler custom frimware yani adamalar para verip donanımsal oalrak o güvenliği koyuyorlar veya modemin içindeki yazılımı değiştirtiyorlar. Bu donanımsal engelin ne olduğunu açıklamak gerekirsek internet:
Altyapı => Modem => Güvenlik Cihazı => Dağıtıcı => Senin Cihazın Şeklinde Geliyor.
Cihazların bir MAC Adressleri Bulunur. Sen otele giriş yaptığın zaman otelin databesesine otel misafiri olarak girişin yapılır. Girişin yapıldığında aynı zamanda o donanımsal güvenliğin databasesine de girişin yapılır. Oraya Senin TC Kimliğinin altında MAC Adresslerin kaydedilir. Otelden çıkışın yapıldığında hepsi otomatik olarak silinir.
Her internete girdiğinde MAC Adressinden modeme istek attığından modeme gelirken Güvenlik cihazından da mac adressin geçer ve sürekli database kontrolü yapar. Bu olay local olduğu için hızlıdır.
Benim gördüğüm isstem böyleydi donanımsaldı. Ama bildiğim kadarı ile modemlere Custom Frimware atılarak da benzer şeyler yapılabiliyor...
Tabiki donanımsal kadar güzel ve kararlı olamaz.
Bu donanımsal engelin güzelliğinin kanıtı okullardaki f@tih ağıdır. F@tih ağı, FortiGuard denilen donanımsal engeli kullandığı için bu kadar güçlüdür...