Kasanın Egzoz Çıkış Yerindeki Fanı Elimle çok Hafif itelemezsem Çalışmıyor Yardım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
naneK
Uzman Üye
Ödüller
7
Sosyal
8 HİZMET YILI
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
Yeni hazır bi sistem aldım bu kasayla geldi fakat kasanın egzoz çıkışındaki fana elimle çok hafif yön verdikten sonra normal dönmeye başlıyor bilgisi olan varmı acaba gerekli yerleri aradım video vs. atmamı istediler fakat Foruma da sormak istedim.

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Fanın motor göbeğinde bir zorlanma vardır yada anakartantan gelen 12w fana düşük geliyor olabilir yani fan motoruna gelen ekektrik düşük geliyor olabilir multimeter le kontrol etmek gerekli
yeni pc olduğu için bağlantı sorunu olabilir fan da
Fanı söküp 12 w adaptörle deneme şansın varsa 12w adaptörle deneme yap

naneK
Uzman Üye
Ödüller
7
Sosyal
8 HİZMET YILI
Dostum sorunu buldum fan boşluğa düşüyor sanırım bobinlerinde bi sıkıntı veya sargılarında bi sıkıntı olmalı fan kalması gereken ayarda kalıyor bazen çalıştırdıgımda çalışıyor fakat fan o bobinin bozuk oldugu yere geldiği zaman boşlukta kalıyor ve fan dönmüyor elimle ittirdiğimdede boşluk gidince dönmeye devam ediyor. gerekli yerleri arayıp ya kasayı göndermeyi planlıyorum veya fan göndermeleri gerektiğini düşünüyorum ama bi fan yolladıklarında kendim montajını yapsam garanti dışı kalırmı bi fikrin varmı?

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Dostum pc nin garantisi varsa sen hiç elleme eğer tek civata dahi sökersen anakart üzerinden garanti kapsamı dışı kalır gerçi garanti etiketini kasanın açılma bölüme koyarlar garantili pc olması için kasa kapağının oradaki garanti etiketinin yırtılmaması gerekli
Yani yeni pc ler de bu şekilde oluyor bu garanti mevzusu ama senin pc nin garantisi varmış bence sen pc yi ellemeden garantiye yolla
Eğer garanti kapsamında sayılmazsa kendin bir tane fan alıp bağlarsın normal egsoz fanından bahsediyoruz alıp kendinde bağlayabilirsin yani

Fanın göbek ve bakır sargı bobinajında zorlanma varsa ya tozdan dolayıdır yada fan göbeği yağsız kalıp aşınmıştır buda fanda balans yapnasına sebep olur dostum ama senin pc yeni olduğu icin eğer çıkarıp kurcalamadıysan
Garanti kapsamında sayarlar
Yeni pclere zaten böyle nerede ucuz fan var onu takarlar dostum
Alırken fan modeline ve fan rpm hızlarına her zaman dikkat etmek gerekli

Ellerim yoruldu yazmaktan
Benim diyeceklerim bu kadar
Pc yi servise ver direk

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...