Kaybedilen dosyalar nasıl kurtarılır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
11
9 HİZMET YILI
Mavi ekran yedikten sonra % kısmı dolmadan PC kendini kapattı ve yeniden açtı ve sonrasında ise aşağıda bulunan görseldeki hatayı aldım. Görsel alıntıdır. Hata aynı değil, başlık aynı ama direkt onarma seçenekleri vs hiçbirisi çalışmıyordu.

Bilgisayarımda HDD de olması dolayısıyla yeni bir Windows yükler, dosyalarımı kurtarırım dedim lakin gerek format esnasında gerek format sonrasında bilgisayarım M.2 SSD mi algılayamadı. 11. nesil işlemci kullandığım için belki Intelle alakalıdır diye internette bulunan Intel Rapid Storage Technology muhabbetini vs denedim.

BIOS güncellemesi yaptım, Windows 10-Windows 11 arası geçiş yaptım, aygıt yöneticisinde bilinmeyen aygıt kalmayana kadar tüm sürücüleri kurdum. SSD driverini de kurdum, kısacası internette bulunan yerli yabancı neredeyse tüm her şeyi denedim. Var mı benim de daha önce başıma böyle bir olay geldi, şu şu şekilde kurtardım diyen birisi? Üniversite için dönem sonu projelerimi kaybettiğim için birkaç tık üzüntülü ve yorgunum. Yeniden çizmeye başlasam da yetişmez sanırım, bilmiyorum. Bir şekilde kurtarmak istiyorum önerilere açığım.

8c85ac42-81d4-400a-a2ad-710dd3aa9f80

Moderatörün son düzenlenenleri:
Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
  1. Look in the trash bin.
  2. Use your system file history backup tool.
  3. Use a file recovery program.
  4. Save a copy on a cloud based service.

Onaylı Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Selam, yardımcı olmaya çalışacağım.
Yanıtları okuduğum kadarıyla herhangi bir biçimlendirme yapmamışsın, dosyalarının ve windows sisteminin m2.ssd ' de olduğunu varsayıyorum. Çok mantıklı bir karar alarak sanırım windowsu harddiske yükleyip, bilgisayarımdan d sürücü olarak m2.ssdye erişmeye çalışmışsın. Açıklıyorum;
1- Bilgisayarda harddiskten windows açılıyor mu? Açılıyor ise disk yöneticisinden m.2 ssd gözüküyor mu kontrol eder misin?
2- Laptop kasası açmayı biliyor musun? Biliyorsan Laptopun kasasını açıp içerisindeki m.2 ssdyi çıkarıp lütfen ucundaki sarı pinleri silgiyle hafifçe bastırarak arkalı önlü sil. Sonrasında takıp tekrar dene.
İlk önce 1. adımdan devam edelim, üniversiteli birisi olarak sana yardımcı olmak istiyorum.
1. adımı denedin mi sonuç nedir? Benimle paylaşırsan sevinirim.
Post automatically merged:

Yanıtları okuduğum kadarıyla herhangi bir biçimlendirme yapmamışsın, dosyalarının ve windows sisteminin m2.ssd ' de olduğunu varsayıyorum. Çok mantıklı bir karar alarak sanırım windowsu harddiske yükleyip, bilgisayarımdan d sürücü olarak m2.ssdye erişmeye çalışmışsın. Açıklıyorum;
1- Bilgisayarda harddiskten windows açılıyor mu? Açılıyor ise disk yöneticisinden m.2 ssd gözüküyor mu kontrol eder misin?
2- Laptop kasası açmayı biliyor musun? Biliyorsan Laptopun kasasını açıp içerisindeki m.2 ssdyi çıkarıp lütfen ucundaki sarı pinleri silgiyle hafifçe bastırarak arkalı önlü sil. Sonrasında takıp tekrar dene.
İlk önce 1. adımdan devam edelim, üniversiteli birisi olarak sana yardımcı olmak istiyorum.
Ve Bios ekranında M.2.ssd gözüküyor mu kontrol eder misin?

Seçkin Üye
Ödüller
11
9 HİZMET YILI

Ve Bios ekranında M.2.ssd gözüküyor mu kontrol eder misin?
HDD üzerinden kurduğum windows açılıyor problemsiz bir şekilde kullanabiliyorum lakin Autocad kullanırken artık SSD olmadığı için her şey çile halin dönüşmeye başladı...
Disk yöneticisinden SSD yi göremiyorum, BIOS üzerinden de maalesef göremiyorum.
Laptopun içerisini açıp 2 adet bulunan NVMe SSD soketleri arasında elimdeki SSD yi dediğiniz gibi temizledim ve değiştirdim maalesef iki soket içinde herhangi bir algılama olmadı...
Sanırım yeni bir SSD alma zamanım gelmiş, umarım SSD soketine bir şey olmamıştır...

Onaylı Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
HDD üzerinden kurduğum windows açılıyor problemsiz bir şekilde kullanabiliyorum lakin Autocad kullanırken artık SSD olmadığı için her şey çile halin dönüşmeye başladı...
Laptopun içerisini açıp 2 adet bulunan NVMe SSD soketleri arasında elimdeki SSD yi dediğiniz gibi temizledim ve değiştirdim maalesef iki soket içinde herhangi bir algılama olmadı...
Sanırım yeni bir SSD alma zamanım gelmiş, umarım SSD soketine bir şey olmamıştır...
Sanırım bu durumda ssd kullanılamaz hale gelmiş diyebiliriz. Fakat benim aklıma yatmayan bir şey var, Eğer m.2 ssdyi bios göremeseydi ve boot alamasaydı, kurtarma ekranı da karşınıza gelmeyecekti. O yüzden durumun üstüne gitmek istedim biraz. Demek ki boot alınabilir halde fakat içerisindeki dosyalar ve m.2nin kendi dosya sistemi kullanılamaz hale gelmiş. Sanırım elimden bir çare gelmeyecek, yardımcı olabileceğim bir şey olursa her zaman ulaşabilirsiniz, iyi akşamlar diliyorum.

Ssd'nin soketine bir şey olması pek olağan değil, içiniz rahat olsun :)

Seçkin Üye
Ödüller
11
9 HİZMET YILI
Sanırım bu durumda ssd kullanılamaz hale gelmiş diyebiliriz. Fakat benim aklıma yatmayan bir şey var, Eğer m.2 ssdyi bios göremeseydi ve boot alamasaydı, kurtarma ekranı da karşınıza gelmeyecekti. O yüzden durumun üstüne gitmek istedim biraz. Demek ki boot alınabilir halde fakat içerisindeki dosyalar ve m.2nin kendi dosya sistemi kullanılamaz hale gelmiş. Sanırım elimden bir çare gelmeyecek, yardımcı olabileceğim bir şey olursa her zaman ulaşabilirsiniz, iyi akşamlar diliyorum.

Ssd'nin soketine bir şey olması pek olağan değil, içiniz rahat olsun :)
Yanıtlarınız için içten bir şekilde teşekkür ediyorum, Cihazımın garantisi duruyor sanırım sınavlarımdan sonra garantiye göndereceğim bir de oradan fikir alacağım. Kullanıcı hatası deme olasılıkları yüksek ama hiç yoktan iyidir diye düşünüyorum 😅

Onaylı Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Yanıtlarınız için içten bir şekilde teşekkür ediyorum, Cihazımın garantisi duruyor sanırım sınavlarımdan sonra garantiye göndereceğim bir de oradan fikir alacağım. Kullanıcı hatası deme olasılıkları yüksek ama hiç yoktan iyidir diye düşünüyorum 😅
Ben teşekkür ederim, evet haklısınız ne olursa olsun garanti garantidir :))

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...