Kendimi Nasıl Geliştirebilirim ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Süper Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
kitap okuyarak gazete okuyorak soru çözerek

Onaylı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
ya gerçekten irade olayı ya bu hani sen karar vermedikçe olmuyor

Onaylı Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
İnsanlar hayatları boyunca hep bir gelişim süreci içerisindedirler. Çünkü insanlar doğası gereği eğitilmek, geliştirilmek üzere programlanmıştır. Yani eğer gelişmezsen, üretmezsen robotlaşırsın ve en sonunda da onların istediği gibi birisi olursun. Sen şuan buradasın ve bu yazıyı okuduğuna göre herkes gibi olmak istemiyorsun. Sen kendini geliştirmek ve farkındalık yaratmak istiyorsun.

Seçkin Üye
6 HİZMET YILI
Her şeyden önce kendini tanıman gerek. Buradan alacağın örnekler bir anlık heyecan hissiyle yapıp sonradan bırakacağın tavsiyeler olur.

Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Dostum Birşeyi zaten başarmak istemişsen gerçekten istiyorsan başarabilirsin. Eğer istemeden yaparsan bir işi hiçbir türlü birşey kazanamazsın.

Onaylı Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
önüne koyacağın hedefler ve kim olmak istediğini bulman gerekiyor. uzun bir süre otur düşün, karar verince çaban da artacaktır
Sürekli bu nokta da takılıyorum ne yapacağım ve hedefim neler ailem tıp okumamı bense başka bir meslek istiyorum arada kalıyorum sonuçta hayat benim hayatım ama onların da gerek maddi gerekse manevi destekleri üzerimde çok oldu ne yapacağımı nereye yöneleceğimi bilmiyorum.

Dostum şöyle ki hayal ettiğin hayat değil de planladığın hayat üzerine konuşalım . Gerçekten farklı şeyler çünkü. Kendini geliştirmek istediğin alanda iyi yerlere gelen insanlarla muhakkak diyaloga geç. Bunu çoğu kimseden duymuşsundur belki. Bir tavsiyem daha var . Tam tersi bu işi başaramamış veya her şey iyiyken bi anda işleri kötü gitmiş kişilerle diyaloga geç. Bu sayede sadece ne yapman gerektiğini değil ne yapmaman gerektiğini de öğrenirsin. Sormaktan asla çekinme . Hayatında başarılar :)
şöyle ki planladığım hayatta işini çok iyi yapan şevkle çalışan bir yazılım mühendisiyim fakat bir de ailemin benim üzerimde kurduğu hayal ettiği bir hayat var ki o da Tıp bu ikilem sürekli kafamın içinde bir yandan onları kırmak istemiyorum bir yandan da kendi planladığım hayatı yaşamak istiyorum. Bir iş yaparken ders çalışırken oyun oynarken bile aklıma geliyor bu ikilem her ne yapıyor isem sıkılıp bırakıyorum. Önerdiğiniz yol için teşekkür ederim. Alanında uzman kişiler ile konuşmuştum fakat alanında başarılıyken hayatı birden sarpa saran kişiler ile iletişime geçmemiştim çok teşekkür ederim.

Onaylı Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Sürekli bu nokta da takılıyorum ne yapacağım ve hedefim neler ailem tıp okumamı bense başka bir meslek istiyorum arada kalıyorum sonuçta hayat benim hayatım ama onların da gerek maddi gerekse manevi destekleri üzerimde çok oldu ne yapacağımı nereye yöneleceğimi bilmiyorum.

şöyle ki planladığım hayatta işini çok iyi yapan şevkle çalışan bir yazılım mühendisiyim fakat bir de ailemin benim üzerimde kurduğu hayal ettiği bir hayat var ki o da Tıp bu ikilem sürekli kafamın içinde bir yandan onları kırmak istemiyorum bir yandan da kendi planladığım hayatı yaşamak istiyorum. Bir iş yaparken ders çalışırken oyun oynarken bile aklıma geliyor bu ikilem her ne yapıyor isem sıkılıp bırakıyorum. Önerdiğiniz yol için teşekkür ederim. Alanında uzman kişiler ile konuşmuştum fakat alanında başarılıyken hayatı birden sarpa saran kişiler ile iletişime geçmemiştim çok teşekkür ederim.
Rica ederim . Başarılar hayatında :)

Ultra Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Dostum herşeyden önce mesela defterini düzenli tutman lazım öyle dolu dolu değil baktıkça için açılsın ki hevesini kaçırmasın
bu ders çalışma isteği vb. konular hakkında gri koç kanalını bakmanı öneririm

7m7

Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
iananırsan olur üşengecsen unut

Dont Worry
Seçkin Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
Dostum önce spora başla , sosyalleşmeni ve özgüvenin yerine gelir . gerisi zaten adım adım kendisi gelicektir.

Üye
6 HİZMET YILI
tamamen irade ve istemek ile ilgili bir durum olduğunu düşünüyorum.

Onaylı Üye
9 HİZMET YILI
Hırslı ve inatçı ol internete fazla bakma bakarsanda derslere göz yumma okuldaki ve gidiyorsan eğer dershanedeki hocandan program al

DeathZero
Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
If you say you want to learn about life, you should read the works of tolstoy or bukowsk immediately. You don't need lessons, you need upgrade your brain, remember that.

Seçkin Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
bi işi başarmak istiyorsan o işe başlamadan önce beynini o işi yapabileceğine vazgeçmeyeceğine inandır öyle başla yoksa çabuk vazgeçersin

Video İçerik Üreticisi
Seçkin Üye
6 HİZMET YILI
Ya kanka irade meselesi. Yapacam dersen yaparsın.
Aynen Öyle Arkadaşımızında Dediği Gibi Ben Yapıcam Dersen Olur Aga.Mesela Kendimden Örnek Vereyim.Küçüklüğümden Beri Motosiklete ve Bilgisayar Üzerine Çok Hevesim Vardı.Zamanla Hevesim Geçer Diye Vaz Geçmedim.Şuan Motosiklet Tamirciliği ve Video İçerik Üreticisi,Video Editörlüğü Yapıyorum.Banner Logo Sosyal Medya Tasarımlarıyla Uğraşıyorum.Eğer İnanırsan Ben Bunu Yaparım Diye İnan Bana Daha İyi Yollara Gelebilirsin ve Kendini Geliştirebilirsin ;)

Bir ömür bu susmalar için fazla kısa değil mi
Uzman Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Neyi ne kadar planlarsan planla içinde istek yoksa yapamıyorsun brom

Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
hhangi konuda geliştirmek istiyorsun kardeşim kendini* bunu bil önce

Seçkin Üye
6 HİZMET YILI
Kitap okumaktan başlayabilirsin, hiç alışkanlığın yoksa gerekirse MEB'in 100 temel eser listesinden başla. Türk edebiyatında önemli eserler vermiş kişileri (Sabahattin Ali, Ahmet Hamdi Tanpınar, Reşat Nuri Güntekin, Sait Faik gibi) oku, sıkılıyorsan yabancılara geç, istediğin türlerde oku. IMDB Top 250'deki filmleri izle, insanların o fimlerde ne bulduğunu, o listenin neden en üst basamaklarında yer aldıklarını düşün. Anadilin dışında dil öğrenmeye çalış, bunun için udemy'de ya da youtube'da birçok sıfırdan eğitim kursu var onlardan birine başla ve ücretsiz yabancı insanlarla konuşma uygulamalarını indir ve onlarla konuş. Kendini geliştirmek için önünde birçok fırsat var, ben yalnızca birkaçını yazdım. Hadi başla :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...