Kısayol Programı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Web Yazılımı Ve Ağ Güvenliği
Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
beyler yapatıgım programda usb portları acıp kapatıyorum fakat söyle bır sıkıntı var resimlerdede gördügünüz gibi dosya yolu kendı bılgısayarımda var bu programı okul pc lerıne atacam bu programı her pcside çalıştırmak ıcın nasıl bır yol ızlemelıyım ?

Ekli dosyalar

• Ad1sız.png
    79.2 KB · Görüntüleme: 70
  • Adsız.png
    34.3 KB · Görüntüleme: 69
  • Adskkız.png
    52 KB · Görüntüleme: 67
Üye
7 HİZMET YILI
string dizinadi = Application.StartupPath;

yukarıdaki c# kodu ile programı kopyaladığın dizin adını otomatik alabilirsin. exe ile reg dosyalarını yan yana tutman gerek. Vb.net üzerinde de benzer bir kod var.

dosya konumunu da dizinadi + "usbportacma.reg" şeklinde değiştirirsen dizini otomatik olarak alır dosya adını da manuel çağırırsın.

Üye
7 HİZMET YILI
TAM OLARAK ANLAYAMADIM BİRAZ DAAH AÇA BILIRMISIN VEYA KODLARI YAZABILRIMISIN ?
temel mantığını şöyle anlatayım. her bilgisayarın adı MERTCANMERTCAN değil. atıyorum masa1 masa2 masaaa diye farklı isimleri var. senin yapman gereken şey otomatik olarak bilgisayar adını veya yaptığın programın dosya konumunu almak. ben yaptığın 2 reg dosyasının, yaptığın programla aynı dizinde olduğunu varsayıyorum. yukarıda yazdığım kod senin yaptığın programın kopyalanmış olduğu dizini alıyor. örneğin dosyan masa1 adlı bilgisayarın masaüstünde kopyalanmışsa program konumu C:\Users\masa1\Desktop şeklinde otomatik olarak alınacak. eğer masa2 ye kopyalarsan C:\Users\masa2\Desktop şeklinde otomatik olarak alınacak. bunu bir stringe atadık

string dizinadi = Application.StartupPath;

şimdi yapman gereken şey reg dosyalarının adını aldığın stringin sonuna eklemek.

dizinadi + "usbportacma.reg"

Kodları sırasıyla ...Process.Start(dizinadi+"usbportacma.reg") ve ...Process.Start(dizinadi2+"usbportkapa.reg") şeklinde değiştirirsen ve reg dosyalarını program ana exe'nin yanında tutarsan sorunun çözülecektir. Yazdığım kodlar c# taslak şeklindedir ancak vb.net ile yaklaşık olarak aynıdır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...