Yazının Doğru kitap nasıl seçilirdeki Kitap uzunlukları kısmına katılmıyorum sebebi ise kitap okumayı yaş standartlarına yani kalıplara sığdırmanın hiçbir manası yok bana göre '' 3 - 7 yaş arası kişiler 30 - 40 sayfalık çocuk kitapları okuyabilirler '' demişsin çocuk kitapları var ilk başta büyük yazılı okur sonrasında daha küçük yazılıya geçer bu tamamen zamana bağlı .
kitabı sayfa sayısıyla seçmekte ayrı muamma örnek olarak 12 - 18 yaş arası 100 - 150 sayfa arası kitaplarla başlayabilirler demişsin bence yanlış okunacak kitap tamamen kişinin yaşına oranla ne kadar gelişmiş olduğuna bağlı yani kişinin okuyacağı kitap veya kitap okumaya başlayacağı kitaplar kişinin yaşı ile kalıplaştırılmamalı .
Kitap okuyacak veya kitap okumaya başlayacak kişi hoşuna giden dikkatini çeken bir kitap ile başlamalı yani sırf sayısı az olsun okuması kolay olsun değil örneğin fantastik kitaplar seviyorsa dikkatini çeken hoşuna giden bir kitabı okumalı ki o kitabı severek okuduğunda kitap okumaktan hoşlanmaya başlasın yoksa 12 yaşındaki çocuğun eline al sen 12 yaşındasın basit kitaplarla başla al sana çizmeli kedi 150 sayfa oku dersen olmaz onu okusa bile belki kendi seçeceği kitaptan daha az sevecek bilmem anlatabildimmi .
burada anlatmak istediğim ana fikir şu kısaca tekrar söyleyeyim , kitap okumaya kim her ne yaşta başlayacak olursa olsun yani çok küçük yaşları es geçiyorum sevdiği bir kitap ile başlaması gerekir başlayacağı kitap sayfa sayısı ile sınırlandırılmamalı veya seçilmemeli yoksa bu kalıplaştırmak olur herkes farklıdır .
Edit : 18 yaşından sonra roman okumaya başlayabilirler demişsin bence çok saçma ben 13 yaşındayken tanesi nereden baksan 500 sayfalık 10 kitaplık Gölgelerin Efendisi serisini 1 haftada bitirdim ben okudum ama bu yönergeler ile kişi kendini 18 yaşından yani hayata tam atılacağı zaman roman veya ciddi kitaplar okumaya başlayacak yani ne kadar erken kitap okunmaya başlanırsa kişi kendini o kadar erken geliştirmeye başlar bu yönerge çok yanlış .