---Kitap Okumanın Faydaları---Doğru Kitap Nasıl Seçilir?---

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
8 HİZMET YILI
Kitap Okumanın Insan Beynine Faydaları
1--Hayal gücümüzü geliştirir.
2--Kitap okumak düşüncelerimizi olgunlaştırır.
3--kitap genel kültür bilgimizi arttırır bu da bizi diğer insanlar arasında "bilen" bir şahıs yapar.
4--kitap okurken farklı kelimeler görürüz ve bu kelimeler kelime dağarcığımıza eklenerek kelime haznemizi arttırır.

5--Kitap okumak beyinde yeni nöron bağlantıları oluşturur bu da daha zeki ve kıvrak zekalı olmamız anlamına gelir.
6-kitap okumak daha iyi empati kurmamızı sağlar.
7--karar verme yeteneklerimizi geliştirir.
8--çevreye bakış açımızı değiştirir.
9--kitap okumak konsantrasyonumuzu arttırarak okul hayatında daha başarılı bir öğrenci olmamızı sağlar.
10-- Kitap okumak sosyal ilişkilerimizi geliştirir daha iyi iletişim kurmamızı sağlar.

,PeUdaVivS0SGqaUXFN0IrA-2.jpg
Kitap okumanın daha birçok faydası vardır ben bunları size 10 maddede anlatmaya çalıştım
haydi şimdi bir kitap seçin ve okumaya başlayın,hangi kitabı seçiçeğinizi bilmiyormusunuz
o zaman birlikte seçelim.

Doğru kitap Nasıl seçilir?
Kitapları sizin ilgi alanlarınıza göre seçmek daha mantıklı olacaktır.
ilgi duymadığınız bir kitap ile saatler geçirmeyi kim ister ki?

Kitap uzunlukları:Kitabı okuyacak kişi 3-7 yaş arası bir çocuk ise ince 30-40 sayfalık çocuk kitabları okuyabilirler,
kitabı okuyacak 12-18 yaşında bir genç ise artık 100-150 sayfa arası kitapları okumaya başlayabilirler,
yaş 18 den fazla ise artık roman okumaya başlayabilirler.
Not:Kitap okumaya yeni başlıyacak ve hiç kitap okumamış kişiler orta kalınlıkta kitaplardan başlayabilirler.

The story about good
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Yazının Doğru kitap nasıl seçilirdeki Kitap uzunlukları kısmına katılmıyorum sebebi ise kitap okumayı yaş standartlarına yani kalıplara sığdırmanın hiçbir manası yok bana göre '' 3 - 7 yaş arası kişiler 30 - 40 sayfalık çocuk kitapları okuyabilirler '' demişsin çocuk kitapları var ilk başta büyük yazılı okur sonrasında daha küçük yazılıya geçer bu tamamen zamana bağlı .

kitabı sayfa sayısıyla seçmekte ayrı muamma örnek olarak 12 - 18 yaş arası 100 - 150 sayfa arası kitaplarla başlayabilirler demişsin bence yanlış okunacak kitap tamamen kişinin yaşına oranla ne kadar gelişmiş olduğuna bağlı yani kişinin okuyacağı kitap veya kitap okumaya başlayacağı kitaplar kişinin yaşı ile kalıplaştırılmamalı .

Kitap okuyacak veya kitap okumaya başlayacak kişi hoşuna giden dikkatini çeken bir kitap ile başlamalı yani sırf sayısı az olsun okuması kolay olsun değil örneğin fantastik kitaplar seviyorsa dikkatini çeken hoşuna giden bir kitabı okumalı ki o kitabı severek okuduğunda kitap okumaktan hoşlanmaya başlasın yoksa 12 yaşındaki çocuğun eline al sen 12 yaşındasın basit kitaplarla başla al sana çizmeli kedi 150 sayfa oku dersen olmaz onu okusa bile belki kendi seçeceği kitaptan daha az sevecek bilmem anlatabildimmi .

burada anlatmak istediğim ana fikir şu kısaca tekrar söyleyeyim , kitap okumaya kim her ne yaşta başlayacak olursa olsun yani çok küçük yaşları es geçiyorum sevdiği bir kitap ile başlaması gerekir başlayacağı kitap sayfa sayısı ile sınırlandırılmamalı veya seçilmemeli yoksa bu kalıplaştırmak olur herkes farklıdır .

Edit : 18 yaşından sonra roman okumaya başlayabilirler demişsin bence çok saçma ben 13 yaşındayken tanesi nereden baksan 500 sayfalık 10 kitaplık Gölgelerin Efendisi serisini 1 haftada bitirdim ben okudum ama bu yönergeler ile kişi kendini 18 yaşından yani hayata tam atılacağı zaman roman veya ciddi kitaplar okumaya başlayacak yani ne kadar erken kitap okunmaya başlanırsa kişi kendini o kadar erken geliştirmeye başlar bu yönerge çok yanlış .

Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Ben daha yeni Zeka Oyunlarını bitirmiştim ama bende bazı yerlere katılmıyorum 14 yaşında olmama rağmen rahatlıkla 500 sayfaya çıkabiliyorum yani isteğe göre değişir.

Onaylı Üye
8 HİZMET YILI
Yazının Doğru kitap nasıl seçilirdeki Kitap uzunlukları kısmına katılmıyorum sebebi ise kitap okumayı yaş standartlarına yani kalıplara sığdırmanın hiçbir manası yok bana göre '' 3 - 7 yaş arası kişiler 30 - 40 sayfalık çocuk kitapları okuyabilirler '' demişsin çocuk kitapları var ilk başta büyük yazılı okur sonrasında daha küçük yazılıya geçer bu tamamen zamana bağlı .

kitabı sayfa sayısıyla seçmekte ayrı muamma örnek olarak 12 - 18 yaş arası 100 - 150 sayfa arası kitaplarla başlayabilirler demişsin bence yanlış okunacak kitap tamamen kişinin yaşına oranla ne kadar gelişmiş olduğuna bağlı yani kişinin okuyacağı kitap veya kitap okumaya başlayacağı kitaplar kişinin yaşı ile kalıplaştırılmamalı .

Kitap okuyacak veya kitap okumaya başlayacak kişi hoşuna giden dikkatini çeken bir kitap ile başlamalı yani sırf sayısı az olsun okuması kolay olsun değil örneğin fantastik kitaplar seviyorsa dikkatini çeken hoşuna giden bir kitabı okumalı ki o kitabı severek okuduğunda kitap okumaktan hoşlanmaya başlasın yoksa 12 yaşındaki çocuğun eline al sen 12 yaşındasın basit kitaplarla başla al sana çizmeli kedi 150 sayfa oku dersen olmaz onu okusa bile belki kendi seçeceği kitaptan daha az sevecek bilmem anlatabildimmi .

burada anlatmak istediğim ana fikir şu kısaca tekrar söyleyeyim , kitap okumaya kim her ne yaşta başlayacak olursa olsun yani çok küçük yaşları es geçiyorum sevdiği bir kitap ile başlaması gerekir başlayacağı kitap sayfa sayısı ile sınırlandırılmamalı veya seçilmemeli yoksa bu kalıplaştırmak olur herkes farklıdır .

Edit : 18 yaşından sonra roman okumaya başlayabilirler demişsin bence çok saçma ben 13 yaşındayken tanesi nereden baksan 500 sayfalık 10 kitaplık Gölgelerin Efendisi serisini 1 haftada bitirdim ben okudum ama bu yönergeler ile kişi kendini 18 yaşından yani hayata tam atılacağı zaman roman veya ciddi kitaplar okumaya başlayacak yani ne kadar erken kitap okunmaya başlanırsa kişi kendini o kadar erken geliştirmeye başlar bu yönerge çok yanlış .
Teşekkür ederim önerin için bu bnim şahsi fikrimdir senin fikrin de kendi şahsınadır sana saygı duyuyorum :)

The story about good
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Teşekkür ederim önerin için bu bnim şahsi fikrimdir senin fikrin de kendi şahsınadır sana saygı duyuyorum :)
Kendi düşünceme saygı duyduğun için teşekkür ederim , ben mantıklı bir şekilde kendi düşüncemi sizlere sundum kimin ne düşüneceği tamamen kişiye kalmış .

Öğreniyor Hayatı
Süper Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
kitap alcaklar icin güzel bir konu
kitap onerisi olarak yarından sonrayı oneriyorum 3 baskı var ben 2. baskıyı okudum güzel bir kitapdı
okumanızı oneririm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...