kardeşim onu allah bilir sadece
kardeşim ne alaka ayrıca big bang olmuştur + muslanım + allah istediği için patlama olmuştur + bu konu ne alaka youtube ye git mrk ediyorsan
ne diyorsun kardeşim kimle sohbet ediyorsun Hem samimi olmadık daha bırak su baba tavırlarınıCanlarım ciğerlerim kuzu sarmalarım lütfen konu ile ilgilenmiyorsanız post atmayın hiç ne siz konuyu takip edip bildirim alın ne de yanlış yönlendirmeler yapmayın Hadi canlarım.
ne diyorsun kardeşim kimle sohbet ediyorsun Hem samimi olmadık daha bırak su baba tavırlarını
kardeşim sen kısa ve saçma cvplar verip kasmak mı istiyorsun ?? heryerdegoogle bak
konuyla alakasız post mu attım asabımı bozma uzaklaş kardeş yada muhattap olmaBen herhangi bir samimiyet kurmadım veya sizinle kurmayı da düşünmem. Sadece Mantıklı bir davranış sergilemenizi istedim fakat hala devam ediyorsunuz ve konu ile alakasız post atmaya devam ediyorsunuz. Arkadaşımız burada bir konu üzerine ufak bir düşünce ve beyin fırtınası yaratmak istiyor siz ise köstekliyor kesinlikle "saçma" yönlendirmeler yapıyorsunuz. Lafımı bir yerlere çekeceğinizin de farkındayım umarım pisleşmezsiniz.
muhabbet bölümü değil mi bura yoksa youtube video önerisimikardeşim ne alaka ayrıca big bang olmuştur + muslanım + allah istediği için patlama olmuştur + bu konu ne alaka youtube ye git mrk ediyorsan
aynen reis ilk varlıkların oluştuğu yani burda mikroplardan ve çok küçük organizmaları kastediyorumDostum bilmiyorum düşünce şeklin nasıl fakat bu arkadaşımız zaten konuyu kestirip atmak isteseydi senin verdiğin bu cevabı ona 100 milyon kişiden duyduğunda bırakırdı böyle düşünmeyi.
Her neyse post sahibine gelecek olursak.
Mrdefragzar Dostum tabi ki konu ile teknik tüm detayları bilmemekle beraber burada sadece beyin fırtınası şeklinde gerçekleştirebileceğimiz acemi bir konuşma olduğunu varsayarsak;
İlk oluşumda herhangi bir varlık havuzundan ben sözedildiğini duymadım fakat doğru anladıysam ve eğer oluşan bu canlı çeşitliliğinden bahsediyorsan öyle konuşalım.
kardeşim ben susmuşum bence uyuyan yılanı uyandırma ?muhabbet bölümü değil mi bura yoksa youtube video önerisimi
bunu izledim zaten reis bende diyorum ki metorlardan gelen organizmaların asıl olayı neMetorların içerisinde su damlacıkları var. Bu meteorlar dünyayı milyonlarca yıl bombaladığı için dünyada göletler oluşuyor. Zamanını ayırıp bu belgeselleri izlemeni tavsiye ederim
Teşekkürler yine de zaman ayırdığın için ilgimi çektiği için bütün konuları belgeselleri izledim çoğu videolarda meteorların dünyamıza canlıları getirdiğini söylüyor kafalar karışık dünyadaki kimse bilmiyor galibaMrdefragzar Sen boş ver dostum bak tısslamaya başladı. Her neyse ben bildiğim birkaç şeyi aktarayım tabi eksiğim yanlışım olabilir o yüzden tabi kaynakları tekrar detaylıca okumak gerekir ama sana kabataslak anlatmak istersem;
İlk oluşumda dünyamız(tabi ki sadece üzerinde su birikintileri olan koca bir kaya parçası desek daha doğru olur) dünyamızın ilk atmosferindeki metan amonyak hidrojen-oksijen(su) bu karışımların atmosferdeki elektrikle etkileşime geçtiği ve aminoasit ile beraber diğer organik maddeleri meydana getiriyor" diye ortada bulunan bir tez var bu 1950lerde canlılığın oluşumu için ortaya atılmış bir tez di ve bu deney gerçekleştirilerek ortaya bazı maddeler elde ediliyor fakat daha sonra gelen bilim adamları bu deneyin saçma olduğunu çünkü deneyin gerçekleştirildiği şartlarla canlılığın oluştuğu tarihteki dünya şartları bir olmadığı için deneyin gerçekliğini reddettiler ve kanunlaşmadı.
Bu ilk atılan üzerinde en fazla durulan tezdi fakat daha sonra şüpheyi ele alan bilim adamları ortaya bir çok farklı fikir koyması ile bir fikir birliği oluşturulamadı. Gelinen tek ortak nokta Yeryüzünün ilk şartları bilinemeyeceği ve bilinen tek şartın atmosferin oksijensiz olması idi.
EDİT : Geç cevaplarım için kusura bakma sürekli bilgisayar başında değilim de. Ve bu yazımın da çok açıklayıcı olduğunu söyleyemem tabi o yüzden mümkün oldukça yazmaya çalışırım tabi ama ilk canlı oluşumu üzerine yapılan deneyleri araştırabilirsin ve yahut Crystal arkadaşımızın gönderdiğin deki gibi national geographics belgesellerine göz atabilirsin eğer merakın varsa başladığında ne zaman bittiğini anlayamayacağın belgeseller yapıyorlar.
Teşekkürler yine de zaman ayırdığın için ilgimi çektiği için bütün konuları belgeselleri izledim çoğu videolarda meteorların dünyamıza canlıları getirdiğini söylüyor kafalar karışık dünyadaki kimse bilmiyor galiba
Teşekkürler yine de zaman ayırdığın için ilgimi çektiği için bütün konuları belgeselleri izledim çoğu videolarda meteorların dünyamıza canlıları getirdiğini söylüyor kafalar karışık dünyadaki kimse bilmiyor galiba
Sanırım arkadaş tüm bu olayların arkasındaki sebebi soruyorRica ederim. Şahsi düşünceme göre(bilimsel hiç bir gerçekliği yok sadece düşünerek ulaştığım nokta) noktanın patlamasıyla ortaya sadece cansız maddeler çıkıyor ve bu cansız maddeler(gezegenler meteorlar genel olarak evrendeki enerji dolu taş toplulukları) bir düzene oturmaya ve stabil hale gelmeye çalışıyor bu sırada bir çok olay gerçekleşiyor, gezegenler birbirlerine çarpıyor yörüngeye oturanlar oluyor oturamayanlar oluyor bu sırada o yörüngeye oturamayan göktaşı olamayacak kadar büyük gezegen olamayacak kadar küçük taşlar yer yüzümüze (ve muhtemelen evrenin bir diğer köşesinde aynı şekilde başka gezegenlere de çarpıyor) bizim yer yüzümüzü ele alalım. bu göktaşlarında ilk başta oluşan enerjiden varolan su bizim gezegenimize geliyor ve atmosferimize karışıyor bundan sonraki olaylar bayağı karışık dediğim gibi bir çok teori var. Ortaya net bir şey koymak bilim açısından imkansıza yakın çünkü bizim için zaman kavramı var ve orası bizim için karanlık bir nokta bunun belirlenmesi için insanlığın bazı noktaları boyutları aşması gerekiyor. Bakalım umarım bu ilgi alanın üzerinde usanmadan araştırmalarına devam edersin.
heh işte tam konu o eğer hiç birşeyin yoktan var olmadığını söylüyorlarsa o varlıklar ilk başta nerden geliyor tanrı yaratmışsa tanrı nerden geliyor valla çok karışık yaSanırım arkadaş tüm bu olayların arkasındaki sebebi soruyorFakat buralarda cevabını bulabileceğini sanmıyorum. Konu üzerine yazılmış binlerce makale var. Eğer ki tüm bu olayları bir yaratıcıya bağlarsak, bu sefer de aklımıza böyle bir düzeni yaratabilen yaratıcının da yaratma kabiliyetini yaratan başka bir yaratıcı olması geliyor. Yani benim yazdığım mesajdaki su damlacıklarının kaynağını soruyorsan ve yoktan var olamayacağını düşünüyorsan yaratıcının yoktan var olabileceği fikri de direk yok oluyor
Çok karışık o karanlık dönemi keşke bilebilsekRica ederim. Şahsi düşünceme göre(bilimsel hiç bir gerçekliği yok sadece düşünerek ulaştığım nokta) noktanın patlamasıyla ortaya sadece cansız maddeler çıkıyor ve bu cansız maddeler(gezegenler meteorlar genel olarak evrendeki enerji dolu taş toplulukları) bir düzene oturmaya ve stabil hale gelmeye çalışıyor bu sırada bir çok olay gerçekleşiyor, gezegenler birbirlerine çarpıyor yörüngeye oturanlar oluyor oturamayanlar oluyor bu sırada o yörüngeye oturamayan göktaşı olamayacak kadar büyük gezegen olamayacak kadar küçük taşlar yer yüzümüze (ve muhtemelen evrenin bir diğer köşesinde aynı şekilde başka gezegenlere de çarpıyor) bizim yer yüzümüzü ele alalım. bu göktaşlarında ilk başta oluşan enerjiden varolan su bizim gezegenimize geliyor ve atmosferimize karışıyor bundan sonraki olaylar bayağı karışık dediğim gibi bir çok teori var. Ortaya net bir şey koymak bilim açısından imkansıza yakın çünkü bizim için zaman kavramı var ve orası bizim için karanlık bir nokta bunun belirlenmesi için insanlığın bazı noktaları boyutları aşması gerekiyor. Bakalım umarım bu ilgi alanın üzerinde usanmadan araştırmalarına devam edersin.
kavga eden yok kankaBeyler kavgaya gerek yok ama herkes düşüncelere saygı duyun lütfen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?