Süper Üye
peki başka biri kazaya sebep olursa ozaman da düşüyor mu 1 eGünümüzde trafik içerisinde denk geldiğimiz, umursamaz ve trafikte saygı içeriğine uymayan berbat sürücelere kendileriniz düzeltmeleri için bir düzenleme geliyor.
Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren zorunlu trafik sigortasında indirim veya artış oranları 7 basamakta belirleniyor. Ancak bu sistem yakında güncellenecek ve bunlara 2 basamak daha eklenecek. Düzenleme sonrasında en düşük basamakta "çok riskli sürücüler" yer alacak ve poliçelerinde yüzde 200 zam yapılacak. Kaza yapmayan sürücüler için ise en üstte "çok iyi sürücüler" basamağı eklenecek. Bu sürücülerin sigorta poliçesinde yüzde 50 indirim yapılacak. Düzenlemenin 2023'ün Ocak veya Şubat ayında uygulamaya alınması planlanıyor.Mevcut uygulamada araçların sigorta primleri 7 basamakta belirleniyor. İlk kez araç alıp trafiğe çıkanların basamağı 4'ten başlıyor. Sürücüler kazaya karıştıkça 1'inci basamağa kadar düşüyor. Art arda üç yıl hiç kaza yapmayanlar yedinci basamağa yükseliyor. Yedinci basamağa yaklaştıkça sigorta ucuzluyor, 1'e yaklaştıkça pahalanıyor.
Siz ne düşünüyorsunuz? Daha sert uygulamalar gelmeli mi?
bence 50 yaş üstü kişiler tekrardan ehliyet yenilemesi lazımGünümüzde trafik içerisinde denk geldiğimiz, umursamaz ve trafikte saygı içeriğine uymayan berbat sürücelere kendileriniz düzeltmeleri için bir düzenleme geliyor.
Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren zorunlu trafik sigortasında indirim veya artış oranları 7 basamakta belirleniyor. Ancak bu sistem yakında güncellenecek ve bunlara 2 basamak daha eklenecek. Düzenleme sonrasında en düşük basamakta "çok riskli sürücüler" yer alacak ve poliçelerinde yüzde 200 zam yapılacak. Kaza yapmayan sürücüler için ise en üstte "çok iyi sürücüler" basamağı eklenecek. Bu sürücülerin sigorta poliçesinde yüzde 50 indirim yapılacak. Düzenlemenin 2023'ün Ocak veya Şubat ayında uygulamaya alınması planlanıyor.Mevcut uygulamada araçların sigorta primleri 7 basamakta belirleniyor. İlk kez araç alıp trafiğe çıkanların basamağı 4'ten başlıyor. Sürücüler kazaya karıştıkça 1'inci basamağa kadar düşüyor. Art arda üç yıl hiç kaza yapmayanlar yedinci basamağa yükseliyor. Yedinci basamağa yaklaştıkça sigorta ucuzluyor, 1'e yaklaştıkça pahalanıyor.
Siz ne düşünüyorsunuz? Daha sert uygulamalar gelmeli
neden yüksek ödüyorsun saçmaçok doğru karar 12 yıldır kazam belam yok neden yüksek ödüyorum zaten indirim yapmaları iyi old
iyiyiye %50 indirim kötüye %200 zam gene adalety yok iyiyi neden %200 indirim yok ta kötüye o kadar artış var deli saçması deliGünümüzde trafik içerisinde denk geldiğimiz, umursamaz ve trafikte saygı içeriğine uymayan berbat sürücelere kendileriniz düzeltmeleri için bir düzenleme geliyor.
Siz ne düşünüyorsunuz? Daha sert uygulamalar gelmeli mi?
Yani zaten ocak sonrası gelecek olan trafik zamlarıda bu akla yatıyor.Ben bu işin sürücülere samimi şekilde nihai ceza değil. Kar amaçlı bir işlem olduğunu düşünüyorum.
Maksat kasalara para girsin.
Esasında belli aralıklar ile tüm sürücüler psikolojik testlerden hatta direksiyon sınavına tekrar girmeleri gerekli.karar yerinde olmuş fakat ben türkiye trafiğinin sorununun genel olarak kötü sürücüler olduğunu düşünmüyorum. Psikolojik açıdan inanılmaz derecede sorunlu insanlar var trafikte ve bu insanlar 3sn geç kalkışa geçseniz, 1 kere kornaya bassanız veya önünüzdeki araçla sırf takip mesafesine uygun seyrediyorsunuz diye niye ki yapışık gitmiyoruz önümüzde yer varmış bahanesiyle araçtan inip bizi kurşunlayacak insanlar o yüzden çok da sorun çözücü olduğunu düşünmüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?