Kulaklık takınca aynı anda hem ses alıp hem de mikrofon kullanamıyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
8 HİZMET YILI
Kulaklığı kulaklık semböllü girişe takınca karşıma şöyle bir ekran çıkıyor:
talhanın yarrağı.PNG

Kulaklığı seçersem kulaklık sorunsuz ses veriyor. Ama mikrofon çalışmıyor. Mik girişini seçersem mikrofon sorunsuz çalışıyor kulaklık ses vermiyor. Yardımlarınızı bekliyorum.

Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Kulaklık ve mikrofon girişi tek mi?

Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Evet birleşik. Yani kulaklık ayrı mikrofon ayrı değil. Aynı giriş.
**Alıntı**
Merhaba arkadaşlar. Birçok kişi benim gibi Kulaklık takınca ses gelmiyor yada mikrofon çalışmıyor gibi sorunlarla karşılaşıyor.
Benim sorunum ise Bilgisayarım bir ultrabook. Sadece 1 tane jak girişi var. Kulaklığın sadece kulaklık girşini takıyorum Ama ozamanda mikrofon çalışmıyordu.
Sorunu birçok kez araştırdım hiçbiri benim işime yaramadı. Benim yapmak istediğim kulaklıktan ses alıp bilgisayarın kendi sabit mikrofonundan konuşmaktı.
Bunu şu şekilde hallediyoruz.

Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

Verdiğim linkten Realtek HD audio programını indiriyoruz.
Kurduktan sonra bilgisayarı yeniden başlatıyoruz.
Bilgisayar açılınca sağ alttaki program tepsisinden Realtek'i açıyoruz.
Yukarıda Hoparlör ve Mikrofon seçenekleri var Hangisiyle ilgili sorununuz varsa ona tıklıyorsunuz.
Sağ üstte ''Aygıtın Gelişmiş Ayarları''
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
ıyor. ona tıklayıp ''Tüm Giriş Jaklarını Bağımsız Giriş Aygıtları Olarak Ayırın'' Seçeneğini seçip Tamam diyoruz.
Tekrar ''Tamam'' seçeneğini seçip Kapatıyoruz.
Daha sonra Sağ alttaki Program tepsisinden diğer hoparlör işaretine sağ tıklayıp ''Kayıttan Yürütme Aygıtları'' a basıyoruz.
Yukarıdaki seçeneklerden ''Kayıt'' a basıyoruz. Sağ tıklayıp ''Devre dışı bırakılmış aygıtları göster''e tıklıyoruz.
Karşımıza 2 veya daha fazla mikrofon çıkması lazım.
Oradan Çalışan mikrofonu deneyerek buluyoruz. Mesela ''Ses,Ses'' diyerek Hangisinin göstergesinde bir artış oluyorsa Ona sağ tıklayıp.
''Varsayılan aygıt olarak ayarla'' Ve ''Var sayılan ileşitişm aygıtı olarak ayarla'' seçeneklerine tıklıyoruz.

Büyük ihtimalle bunları uyguladıktan sonra Çalışması lazım. Yapmayan olursa Yazsın. Resimli anlatım yaparım.
Biraz uzun oldu ayrıntılı anlatmak istedim. Yer veya başlık yanlışsa bilgilendirin lütfen

Griffin Premium
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
Anladığım kadarıyla bu kablodan alman lazım dostum
9709694713906.jpg

Uzman Üye
8 HİZMET YILI
Crystalin dediği gibi lazım. Tek girişten ikiye ayrılan. @LeqenDTR senin alıntıladığın yöntemi denedim. Olmadı. Başka bir çözümü olan yok mu?

Griffin Premium
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
Son düzenleme:
Onaylı Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
yukardaki arkadaşların attığı kablodan alabilirsin yada one verceğin parayala rampage bi kulaklık alırısn 2 girşli

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...