Arkadaşlar bi yerde görmüştüm fakat hatırlamıyorum bir türlü ölü batarya yenilemek/tazelemek icin gazete kağıdına sarıp buzluğa koyup bekletiliyordu ardindan bir kac adimda ev ortaminda bataryanin ömrü uzatılıyor tekrar bulamadim bu konu hakkında Fikri olan varmı? Ev ortamında sarj edilebilir batarya tazeleme nasil yapılır?
O dediğin yöntem tamamen ilkel bir yöntem ve faydasından çok zararı olur bataryaya.
Kısacası batarya ömrü uzatma diye bir şey yok, eğer uzun zamandır kullandığın bir laptop bataryası ise zaten ömrü azalmıştır demektir, yani yenisini alman daha mantıklı olacaktır.
Ayrıca laptop u evde kullanırken daima şarjda kullanın bence.
Pek birşey fark edeceğini sanmıyorum. Denenmesinide tavsiye etmiyorum patlama yada sıcak soğuktan buharyapması gibi durumlar olursa sıkıntıya girebilirsiniz.
kardeşim öle bişi yok lityum pil içerir hepsi batarya 0 dan 100 kadar hergün şarj etmek zorundasın ama prije hep takılı kaldıysa şarj olmamışsa ozaman geçmiş olsun batar hücreleri yanmıştır yani batarya öldü yensini alcan
yenı batarya almak istemıyorsan pıl al bataryayı guzelce ac pıllerı degıstır lehımle tekrar kapat kullan ama cok randıman vermez ama yınede sen bılırsın reis.