laptop çok ısınıyor ne yapmalıyım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Merhaba, ThrottleStop adlı uygulamayı kullanabilir ve cpunuzu sınırlandırabilirsiniz. Ben turbo modu kapalıda tutuyorum 2.60 sabitleniyor ve bu sayede ısınmaların bir nebzede olsa önüne geçilebiliyor.

Üye
5 HİZMET YILI
bro içini aç temizle benimde var açıyorum 10 dakika sonra alev atıyo fanını özellikle iyi temizle klavyeyi temizle
ısınması geçiyor düzenli olarak temizle

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
bilgisayarının kullanım kılavuzunu ya da video rehberleri kullanarak bilgisayarını söküp fanlarını temizlemelisin

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
leptopların geneli öyle bence leptobu satıp masa üstü almalısın

Uzman Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Fanlarını kendin temizleyip termal macun sürebilirsin veya bunu başka bilgisayarcıya yaptırabilirsin.
Bir diğer seçenek güç kullanımını azaltabilirsin sınırlandırdığında sıcaklığı sınırladığın sınıra yönelik çıkacaktır hissetmeyeceğin bir noktaya gelecektir.
Ben bir laptop kullanıcısıyım cpu kullanımı fazla olduğundan çok fazla ısı sorunu alıyordum bu işlemleri denedim ve gayet yeterli bir sonuç elde ettim.
Bunun için yazılım programda kullanabilirsin veya laptop güç seneklerinde güç planının ayarlarıyla oynayabilirsin.

Önemli!!!!!!
Laptopta güç ayarlarını kontrol ettiğim sırada laptop soğutucusunun kapalı olduğunu gördüm bu bölgeden soğutucuyu açmalısın fanlarını.

Üye
5 HİZMET YILI
İşletim sistemin windows ise windows uyumluluk telemetrisi adı altında bir uygulama ciddi anlamda yük bindiriyor bu sebepden olabilir bir diğeri termal macun durumu bunları göz önünde bulundurmalısın eğer eski nesil bir laptop değilse ısındığında cpu frekansını limitler sisteme hasar vereceğini pek düşünmüyorum.
Kaliteli bir termal macun ile sistemi söküp temizlemelisin ve hava tahliye kanallarını inceleyip ona göre laptop soğutucu adı altında satılan ürünleri tercih edebilirsin ama kesinlikle direk laptop soğutucusu alma sistemi sök hava tahliye kanallarına bak veya internet üzerinde ürün ile ilgili verilen görsellerden anlamaya çalış

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
fanları temizle cpunu kontrol et hocam soğutucun iyi değildir ondanda yapabilir

Uzman Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
fan temizligi cok önemli bilmiyorsan hiç kurcalama ama acabiliyorsana ac en iyisi bazende kendi yaptıgın oluyor
yada elektirik süpürgesi tut kanka o da işe yarıyor

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
Leptobun ısınması kolay kolay çare bulamazsın arada fanını temizleyip bi nebze ısınmasını azaltırsın masaüstü önerilir.

Üye
6 HİZMET YILI
Laptop soğutucuda kullanabilirsin iyi bir marka bulursan faydası olabilir ben kullanıyorum tavsiye ederim.

Seçkin Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
deepcool'un soğutucularını al. diğer plastik işe yaramaz soğutuculardan uzak dur hiç bir işe yaramıyorlar. deepcool pcyi buz gibi yapıyor. ısınmadan dolayı yaşadığım ani fps düşüşlerini artık yaşamıyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...