Üye
anlamadım detaylı anlatırmısınİşlemcinizin PGA (soketli) ve BGA (anakarta gömülü) olmak üzere iki sürümü var. PGA yapısına sahip bir işlemciye sahipseniz ve BIOS'unuzda herhangi bir microcode kısıtlaması yok ise işlemciniz yükseltilebilir.
İşlemci, işi zor iş ilk olarak tamirciye, vs götürmeni önermem baya bir kazık yersin, eğer anakartına uygun bir işlemci bulabilirsen takmak çok basit metalik parçayla üzerindeki çıkıntıyı ittirip ordan çıkartıyorsun laptop olduğu için sende çıkıktır zaten direk işlemciyi çıkartıp yenisini takıp parçayı oturtturursan olucaktır, fakat laptop işlemcileri öyle her işlemcileri kabul etmez nasıl ekran kartlarının mobile diye bir sistemi var laptoplarında öyle misal GTX 1650 Mobile iyice araştırman lazım anakart modelini gidipde bir bilgisayar mağzasına söylersen sana yardımcı olacaklardır.
i5 de mi ?Hocam o anakarta yeni nesil işlemcilerin hiç biri uymaz ya
Hocam i5 ben kullanıyorum kaliteli işlemci zaten 10. nesil olduğu için amd ve intel eski kartlardan desteği çekti eğer 5. 6. nesil veya daha düşük bir nesil işlemci bulabilirsen uyabilir, fakat günümüzde çok kalmışmıdır bilmiyorum ya ikinci eldir yada hurdacıda falan vardır yani zor bulursuni5 de mi ?
Demek istediğim anakartının hangi tür olduğunu bulman lazım eğer işlemcin anakartına gömülüyse değiştiremezsin ama gömülü değilse değiştirebilirsinanlamadım detaylı anlatırmısın
knk satarımda alan yokKanka ekran kartın kötü sayılır. İşlemciyi değiştirmek üst sürüme geçmek bilgisayarını rahatlatıcaktır. Sana önerim eski bilgisayarının bileşenlerini satıp yeni bilgisayar alman.
nasıl bulabilirimDemek istediğim anakartının hangi tür olduğunu bulman lazım eğer işlemcin anakartına gömülüyse değiştiremezsin ama gömülü değilse değiştirebilirsin
anakartın modelini google a aratarak öğrenebilirsin eğer anakart modelini bilmiyorsannasıl bulabilirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?