Bazı laptoplarda bu çiplerin üstünde termal ped konuluyor. Bazı laptoplarda hiçbişi konulmuyor.
bendeki modelin (Asus ROG g771jw) termal macun değişim videoları çok bulunmamakta. Ben sadece 2 video gördüm 2sindede termal macun sürüyorlardı.
Benimde bu şekilde sürmemde sakınca varmı?
VRAM'lerin üzerindeki padlerin yıpranmış olabileceği ihtimali göz önüne alındığında, termal macun sürmeden önce öncelikle bu padlerin durumunu kontrol etmek ve gerekirse yenilerini takmak önerilir. Eğer bu padler yıpranmışsa, termal macun sürmek yeterli olmayabilir ve laptopunuzun sıcaklık sorunları devam edebilir.
Eğer padlerde herhangi bir sorun yoksa ve sadece termal macunu değiştirmek istiyorsanız, doğru uygulama yöntemi ve uygun miktar kullanmak önemlidir. Aşırı termal macun kullanmak, sıcaklığı düşürmek yerine daha fazla ısınmaya neden olabilir.
Bazı laptoplarda bu çiplerin üstünde termal ped konuluyor. Bazı laptoplarda hiçbişi konulmuyor.
bendeki modelin (Asus ROG g771jw) termal macun değişim videoları çok bulunmamakta. Ben sadece 2 video gördüm 2sindede termal macun sürüyorlardı.
Benimde bu şekilde sürmemde sakınca varmı?
soğutucu blok temas ediyorsa sürersin fazla sürersen 3 4 derece daha sıcak çalışır ama az sürersen daha büyük sorunlara yol açar ben fazla sürmeyi tercih ediyorum tabi taşmıyacak şekilde içim rahat ediyor