Lenovo, Yeni Şeffaf Dizüstü Bilgisayarını Tanıttı: ThinkBook Transparent Display Laptop

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
zulme karşı mukavemet!
Süper Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
:yazı:

MWC 2024 fuarında Lenovo, bilim kurgu filmlerinden fırlamış gibi görünen bir konsept cihaz olan ThinkBook Transparent Display Laptop'ı tanıttı.
Dünyanın ilk şeffaf microLED ekranlı dizüstü bilgisayarı olma özelliği taşıyan bu cihaz, adeta geleceğin teknolojisini yansıtıyor.

Ancak, bu yenilikçi ürünü hemen satın almak için acele etmeyin; çünkü Lenovo, şimdilik bu ürünü satışa sunmayı planlamıyor.
Projeyi, şeffaf microLED panel ve yapay zeka entegrasyonunun kavramsal kanıtını sergilemek amacıyla geliştirdiklerini belirtiyorlar.

Cihazın kullanım alanları şu an için oldukça sınırlı görünüyor. Özellikle doktor muayenehaneleri ve oteller gibi alanlarda bu tip ekranların kullanılabileceği öngörülüyor.
Lenovo, sistemde bir kamera kullanarak Artırılmış Gerçeklik uygulamalarının da mümkün olabileceğini belirtiyor.

Ayrıca, şeffaf ekranın, tamir edilecek bir makine parçasının diyagramının veya şemasının nesne üzerine yerleştirilerek süreçlerin hızlandırılmasını ve basitleştirilmesini sağlayabileceği düşünülüyor. Teknik detaylara ilişkin çok fazla bilgi paylaşılmamış olsa da, kullanılan şeffaf microLED ekranın nominal 1000 nit parlaklığa sahip olduğu ve maksimum 3000 nit'e kadar çıkabildiği ifade ediliyor.

Ekran boyutunun yaklaşık olarak 17,3 inç olduğu tahmin ediliyor. Cihaz, ince ve hafif bir yapıya sahip olsa da, ağırlığının 3 kg ila 4 kg arasında olması bekleniyor.
Cihazın ana ekranıyla birlikte klavye bölümü de geleneksel bir fiziksel klavye değil; bir nevi projeksiyon olarak tasarlanmış ve tamamen dokunmatik özelliklere sahip.

Lenovo, bu kısmın çizim gibi alanlarda kullanılmasını hedefliyor gibi görünüyor. Ancak, dokunma için geri bildirimin olmaması, deneyimi olumsuz etkileyebilir.
Lenovo, cihazın çıkış tarihi hakkında herhangi bir tahminde bulunmuyor.
Ancak yetkililere göre, bu tür teknolojilerin önümüzdeki 5 yıl içinde hayatımıza girmeye başlaması bekleniyor.

:video:

:resim:

lenovo-transparent-laptop-cnnu-003.jpg

Screenshot_1.jpg

Onaylı Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
çok gereksiz buluyorum özel kullanım alanları dışında gereksiz özel kullanım için berbat

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
bende beğenmedim zaten dizüstülerine karşı ayrı bir nefretim var

Onaylı Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
çok gereksiz hocam şuna harcıycakları zamanı aynı teknoloji ama farklı şeylere harcasalar keşke

Uzman Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
2024'te böyle bir teknoloji görmek harika. 10 yıl sonra neler göreceğimizi merak ediyorum

Onaylı Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
imajı falan güzel güzel görünüyo ya alınabilir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...