Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
I'll be fine ♥
Süper Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Hepinize selamlar saygılar. Bu gün size garip bir olaydan bahsedeceğim.

60e94f0c64812ff40bb3fef8b01c9d52e8cfc2f4.jpg

:yazı:

Kahramanmaraş'ta ikamet eden lise öğrencisi Yiğit Can Yılmaz Apple'nin açığını bularak "Onur" ve "Teşekkür" listesine girmeyi başardı.

iTunes uygulamasında da açık bularak "kredilendirme listesi"ne de girmeye hak kazanmış oldu.

Apple'nin sesli asistanı olan "Siri" ve arama motoru olan "Safari"deki güvenlik açıklarını bularak Apple'nin "Onur" ve "Teşekkür" listelerine girmeye hak kazanmış olan Yılmaz, Süha Erler Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisidir. Yılmaz, iTunes adlı yazılımın da lisans bölümünde açık yakalayıp, bildirince Apple tarafından "kredilendirme listesi"ne alınacağını belirten bir haber geldi.

Yılmaz, AA Haber ajansına yaptığı açıklama ise şöyle;
Apple kullanıcılarının kötü niyetli kişiler tarafından dolandırılmaması için çalışmalar yaptığını söyledi.

Apple'nin "iTunes" adlı yazılımı olduğunu söyleyen Yılmaz, şunları da konuşmasına ekledi;

"Bu yazılım cihazlara yükleme, güncelleme, müzik dinleme ve film izlenme imkanı sağlıyor. Yazılım içerisinde Apple ID oluşturma, lisans sözleşmesi gibi bölümlerdeki bağlantılarla ilgili bir güvenlik sorunu tespit ettim. iTunes yazılımını aynı internet ağı üzerinden kullanan kötü amaçlı biri, diğer kullanıcının yaptığı işlemleri görebiliyor ve müdahale edebiliyordu. Bu güvenlik sorununu e-mail yoluyla Apple'a ilettim. Firmanın güvenlik birimi tarafından verilen cevapta sorunun düzeltildiği ifade edilerek, Apple'ın web sorununu çözdüğüm için 'kredilendirme listesi'ne ekleneceğim belirtildi."​

Ekli dosyalar

• 60e94f0c64812ff40bb3fef8b01c9d52e8cfc2f4.jpeg
    60e94f0c64812ff40bb3fef8b01c9d52e8cfc2f4.jpeg
    136.7 KB · Görüntüleme: 47
Ultra Üye
Ödüller
11
9 HİZMET YILI
Çocuk Dünyanın Dev Markalarından Apple'nin Açığını Buluyor Hll Olsun Fişenq Gibi

Banlı Üye
8 HİZMET YILI
ben o çocuğun yerinde olsam applenin bütün ürünlerini isterdim pc-telefon-saat tablet :mum:

Üye
7 HİZMET YILI
Vay be hemşerim, bir gün ziyaret edeceğim bunu :p

Herkesin menfaatince kankisin bu hayatta.
Süper Üye
8 HİZMET YILI
helal olsun adama appleye sinir oluyom zaten abdnin sonuçta

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...