Onaylı Üye
3 senedir aynı pc yi kullanıyorum sistemim baya iyi fps sınırını kaldırdıgımda 600-700fps e çıkıyor normalde böyle bir sorun olmuyordu fakat bugün girdiğimde başıma gelmeye başladı dün veya önceki gün böyle bir sorun yoktuOyununuzun donması ve görüntünün donuk kalması çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Bu tür sorunları gidermek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
Yukarıdaki adımları denedikten sonra sorun devam ediyorsa, oyunun resmi destek kanallarına başvurabilir veya bilgisayarınızın donanımıyla ilgili daha detaylı bir inceleme yapmak için bir teknik destek uzmanından yardım alabilirsiniz.
- Sürücü Güncellemelerini Kontrol Edin: Öncelikle bilgisayarınızdaki grafik kartı sürücülerinin ve diğer donanım sürücülerinin güncel olduğundan emin olun. Genellikle bu tür sorunlar, eski veya uyumsuz sürücülerle ilişkilendirilebilir.
- Sistem Gereksinimlerini Karşıladığından Emin Olun: Oyununuzu oynamak için gereken minimum sistem gereksinimlerini karşıladığından emin olun. Eğer sistem gereksinimleri altında bir bilgisayarda oynuyorsanız, performans sorunları yaşayabilirsiniz.
- Arka Plan Uygulamalarını Kapatın: Bilgisayarınızda arka planda çalışan diğer uygulamaları kapatın. Bazı arka plan uygulamaları sistem kaynaklarını kullanarak oyununuzun performansını olumsuz etkileyebilir.
- Oyun Dosyalarını Doğrula: Eğer oyun platformunuzda (Steam, Epic Games, vb.) oyununuzu doğrulama veya onarma seçeneği varsa, bu seçeneği kullanarak oyun dosyalarınızı kontrol edin. Bozuk veya eksik dosyalar oyununuzun düzgün çalışmasını engelleyebilir.
- Oyun Ayarlarını Düşürün: Oyun içi grafik ayarlarınızı düşürerek oyunun daha stabil çalışmasını sağlayabilirsiniz. Grafik ayarlarınızı deneme yanılma yoluyla değiştirerek en uygun performansı elde edin.
- Soğutma Sistemini Kontrol Edin: Bilgisayarınızın içindeki soğutma sistemini kontrol edin. Eğer bilgisayarınız aşırı ısınıyorsa, donma gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Gerekirse fanları temizleyin veya ek soğutma çözümleri kullanın.
- DirectX ve Visual C++ Yeniden Dağıtılabilir Paketlerini Yükleyin: Oyunun doğru şekilde çalışabilmesi için gerekli olan DirectX ve Visual C++ Yeniden Dağıtılabilir Paketlerini bilgisayarınıza yükleyin. Oyunun resmi web sitesinden veya platformunuzun mağazasından bu paketleri indirebilirsiniz.
Hayır şimdi deneyip tekrar yazacağımOyunu kaldırıp tekrar indirmeyi denediniz mi ?
format atması gerekiyor işe yaramazOyunu kaldırıp tekrar indirmeyi denediniz mi ?
Herşeyin çözümü format değildir dostum. Eğer sorun bu basit yöntemler ile çözülebiliyor ise format atmak ile uğraşmasın arkadaş.format atması gerekiyor işe yaramaz
Şunu farkettim sorun sadece lol oynarken başıma gelmiyor. Youtube da video izlediğimde tam ekran yaptığım zaman monitör donuyor belli bir saniye sonra görüntü gidiyor ve monitör siyah ekran oluyor. Fakat mouse ile tıkladığımda videoyu başlatıp durdurabiliyorum sesi geliyor. alt f4 atarak pc yi de kapatabiliyorum. Ekran kartım güncel sıcaklık ayalarını kontrol ediyorum fakat extra bir sıcaklık yok. Bu soruna karşı başka ne yapılabilir dediğiniz her şeyi yaptım macun da yeni değişti ama sorun devam ediyor hatta ekran kartı driverınıda fabrika ayarına sıfırladım fakat değişen bir şey yok maalesefMerhaba yaşadığınız sorunun sebebi ekran kartınızın ısınması ve yeteri derecede soğumaması.
Bunun için bir çok çözüm yolu mevcut. Temizliğin yapılması, Kimi zaman macun değişikliği, Görev yöneticisi ile arka planda çalışan uygulamaların kapatılması, Pencereli Tam Ekran olarak oyun ayarının değiştirilmesi. Ek olarak oyun içinde sorun yaşadığınız anca Alt+Tab yapmak yerine Win + Ctrl + Shift + B Kullanmanı tavsiye ederim. Ekran kartına giden enerjiyi kesip tekrar aktif hale getiriyor bir nevi Kapat-Aç... Bunları denedikten sonra sorun yaşarsan tekrar yaz lütfen...
İyi forumlar...
Şunu farkettim sorun sadece lol oynarken başıma gelmiyor. Youtube da video izlediğimde tam ekran yaptığım zaman monitör donuyor belli bir saniye sonra görüntü gidiyor ve monitör siyah ekran oluyor. Fakat mouse ile tıkladığımda videoyu başlatıp durdurabiliyorum sesi geliyor. alt f4 atarak pc yi de kapatabiliyorum. Ekran kartım güncel sıcaklık ayalarını kontrol ediyorum fakat extra bir sıcaklık yok. Bu soruna karşı başka ne yapılabilir dediğiniz her şeyi yaptım macun da yeni değişti ama sorun devam ediyor hatta ekran kartı driverınıda fabrika ayarına sıfırladım fakat değişen bir şey yok maalesefMsi afterburner indirip oyun oynarken sistem değerlerinin ekran fotoğrafını alıp buraya atabilir misiniz.
Pencereli tam ekran ile oynamayı dener misin?Şunu farkettim sorun sadece lol oynarken başıma gelmiyor. Youtube da video izlediğimde tam ekran yaptığım zaman monitör donuyor belli bir saniye sonra görüntü gidiyor ve monitör siyah ekran oluyor. Fakat mouse ile tıkladığımda videoyu başlatıp durdurabiliyorum sesi geliyor. alt f4 atarak pc yi de kapatabiliyorum. Ekran kartım güncel sıcaklık ayalarını kontrol ediyorum fakat extra bir sıcaklık yok. Bu soruna karşı başka ne yapılabilir dediğiniz her şeyi yaptım macun da yeni değişti ama sorun devam ediyor hatta ekran kartı driverınıda fabrika ayarına sıfırladım fakat değişen bir şey yok maalesef
Şunu farkettim sorun sadece lol oynarken başıma gelmiyor. Youtube da video izlediğimde tam ekran yaptığım zaman monitör donuyor belli bir saniye sonra görüntü gidiyor ve monitör siyah ekran oluyor. Fakat mouse ile tıkladığımda videoyu başlatıp durdurabiliyorum sesi geliyor. alt f4 atarak pc yi de kapatabiliyorum. Ekran kartım güncel sıcaklık ayalarını kontrol ediyorum fakat extra bir sıcaklık yok. Bu soruna karşı başka ne yapılabilir dediğiniz her şeyi yaptım macun da yeni değişti ama sorun devam ediyor hatta ekran kartı driverınıda fabrika ayarına sıfırladım fakat değişen bir şey yok maalesef
izlediğim videoları opera yada yt farketmiyor. Full ekran yaptığımda son cevap verdiğim sorun oluyor. Tam ekrana almadığım sürece kapanmıyor fakat tam ekrana alınca 2 saniye sürmeden kapanıyor .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?