Yatmadan önce ben de düşünüyorum . Ufak hayaller kurmaya başlıyorum ardından yarı farkındalıkla rüya görebiliyorum . Bir yerden sonra alışkanlık oldu yatarken bir şeyler düşünmek.O yüzden mi ben düşüyorum sürekli uyurken
evet knk hayal gücü ve pratik sayesinde oluyor ben de küçükken çok yaşıyordum büyüyünce pratik yaparak tekrar yapmaya çalıştım ama zor hayal gücü kesinlikle en büyük etmenŞakasız bir çok rüyamda, rüyada olduğumu anlayabiliyordum. Bu özellikle çok fazla oyun oynadıktan sonra başıma geliyordu. Zaten bilimsel makaleler, Bilgisayar oyunları oynayan kişilerin hayal gücünün yüksek olduğu ve anlık rüyalarını bilinçli bir şekilde kontrol edebildiğini saptamış. Beyin o süre zarfında yarı aktif hale geliyor ve rüyanı kontrol etmeni sağlıyormuş.
Gerçekten müthiş bir hissiyatı var. Rüyada olduğunu bilip, korku anında kendini uyandırabilmek, rüyanın seyrini kendine göre değiştirmek gerçekten çok ilginç bir deneyim.
bu sanırım lucid ile alakalı değildi beyninde gerçeklik ve rüya çatışıyo yani uykuya dalarken bilincin tam kapanmamış oluyo ondan beyin uyandırıyo seni ama şimdi böyle düşününce lucid ile ilgili bir bağ kurulabilir gibi geldiO yüzden mi ben düşüyorum sürekli uyurken
valla yaşamayan yokturuyandıktan sonra fark edip allahım nolur geri aynısını göreyim diye dua edip yattığım oluyor
im trying to run into my dreams but its impossible how do you do it broEver since I was a kid, I could actually tell that I am dreaming. Everything felt so real tho, I remember one time someone chased me with a knife and stabbed me in the back and I really felt a sharp pain in my back when I woke up. And I saw people saying that they can't run fast in dreams, I can, maybe because I was pretty athletic growing up.
knk bi kaç basit yöntemle pratik yaparak kontrol edebilirsin googledan araştırabilirsinRüyada olduğumu anladığımda başımda ağrı başlıyor veya tuvalet ihtiyacım geliyor. Sayacak olursak 2 saniye fln sürüyor ya kökten uyuyorum yada rüyamdaki bazı faktörleri az biraz değiştiriyorum. Mesela bir rüyamda ben bir yeşil çam karakterinin çocuğu olmuş oluyordum, bir kaç tane kıyafet almaya babamla(yeşil çamdan) gitmiş oluyorduk. Sonra rüyada olduğumu anlayıp kendime baktım. Kız olmuşum ellerim incecik fln derken sonra düşünmeye kalmadan rüya beni kendi içine çekti ve baş ağrım artarak devam etti. Galiba senaryoda bir şeyleri değiştirdiğimi hatırlıyorum ama çok fazla başım ağrıdığı için bir kalkıp tekrar uyuya kaldım. Ama keşke kontrol edebilseydim diyorum kendi kendime.
cidden oluyor mu bu kontrol etme şeysi mesela bir de ben rüyamda örneğin bir kitabı okuyup bitirip bunu öğrenebilir miyim böyle bir şey mümkün müevet knk hayal gücü ve pratik sayesinde oluyor ben de küçükken çok yaşıyordum büyüyünce pratik yaparak tekrar yapmaya çalıştım ama zor hayal gücü kesinlikle en büyük etmen
Post automatically merged:
bu sanırım lucid ile alakalı değildi beyninde gerçeklik ve rüya çatışıyo yani uykuya dalarken bilincin tam kapanmamış oluyo ondan beyin uyandırıyo seni ama şimdi böyle düşününce lucid ile ilgili bir bağ kurulabilir gibi geldi
valla yaşamayan yoktur
im trying to run into my dreams but its impossible how do you do it bro
knk bi kaç basit yöntemle pratik yaparak kontrol edebilirsin googledan araştırabilirsin
knk şuan senle derin bir sohbete girmek istedim aklımda bir iki bişey var anlatmak istiyorum bak bazıları diyor ki mesela insan beyni yaratılışı nedeniyle herşeyi bilir ve sadece bunları ortaya çıkarması gereklidir bu şu manaya gelir mesela aslında sen çince biliyorsun sadece bunun ortaya çıkarılması gereklidir öğrenmeden farklı olarak zaten evrenin tüm sırlarını bildiğimizle ilgili bir düşüncedir bu ki ben de buna bir nebze inanıyorum mesela örnekleride var kaza geçiren bir insanın tamamen bilmediği bir dili ana dili gibi konuşması matematik bilmeyen birinin şimşek çaktıktan sonra matematikte uzmanlaşması gibi:cidden oluyor mu bu kontrol etme şeysi mesela bir de ben rüyamda örneğin bir kitabı okuyup bitirip bunu öğrenebilir miyim böyle bir şey mümkün mü
denenebilir kaybedecek bir şey yok ben istemsiz bir şekilde bazen rüyalarımı kontrol edebiliyorum fakat bunu isteyerek yapmak daha güzel olacaktır bir araştıracağım bu konuyu teşekkürlerknk şuan senle derin bir sohbete girmek istedim aklımda bir iki bişey var anlatmak istiyorum bak bazıları diyor ki mesela insan beyni yaratılışı nedeniyle herşeyi bilir ve sadece bunları ortaya çıkarması gereklidir bu şu manaya gelir mesela aslında sen çince biliyorsun sadece bunun ortaya çıkarılması gereklidir öğrenmeden farklı olarak zaten evrenin tüm sırlarını bildiğimizle ilgili bir düşüncedir bu ki ben de buna bir nebze inanıyorum mesela örnekleride var kaza geçiren bir insanın tamamen bilmediği bir dili ana dili gibi konuşması matematik bilmeyen birinin şimşek çaktıktan sonra matematikte uzmanlaşması gibi:ve bunlarda bir tık bu tezi kanıtlar nitelikle geliyor bana
şunu oku
"" Bu görüş, "anamnesis" ya da "ruhun önceden bilgi sahibi olması" olarak bilinir ve Platon tarafından savunulmuştur. Platon, insan ruhunun, ölümsüz bir varlık olarak, önceki hayatlarında bütün bilgiyi içselleştirdiğini ve bu bilgiyi hatırlamak için insanın zihinsel çabayı gerektiğini öne sürer. Bu fikir, Platon'un "Menon" ve "Faidros" gibi diyaloglarında da tartışılmıştır. ""
anlatmak istediğime gelelim mesela senin beyninin bilmediği bir kitabı rüyanda okuyamazsın çünkü onu bilmiyorsun ama ya biliyorsan ?
ve sadece açığa çıkarman gerekliyse ? çok absürt derecede kafa yorulması gereken eğlenceli bir konu gibi geliyor bana yani evet belki de lucid rüyada bir kitabi 10 saniye içinde hızlı hızlı atlar gibi düşünerek onu beyninde canlandırabilir belki ezberleyebilebilirsin denemeye değer bir çaba her türlü lucidi öğrenmiş olacaksın ve bu konuda faillesen bile yinede elinde bir şeyler kalacak ki ben fail olacağını düşünmüyorum olacağına inanıyorum sen ne düşünüyorsun aklına yattı mı?
ben teşekkür ederim knkm beni böyle eğlenceli bir konuyu düşünmeye yönelttiğin için şu alıntıyı suraya bırakayım belki işine yarar iyi günler kendine iyi bakdenenebilir kaybedecek bir şey yok ben istemsiz bir şekilde bazen rüyalarımı kontrol edebiliyorum fakat bunu isteyerek yapmak daha güzel olacaktır bir araştıracağım bu konuyu teşekkürler
- Gerçeklik kontrolü teknikleri: Gün içinde birkaç kez gerçeklik kontrolü yaparak rüyada olduğunuzu fark etme olasılığınızı artırabilirsiniz. Bunu yapmak için, bir odaya girerken ışığı açıp kapatarak, aynaya bakarak kendinizi kontrol ederek ya da bir nesneyi elinize alıp hissederek gerçekliği sorgulayabilirsiniz.
- Uykunuzun kalitesini artırın: Lucid rüya yapmak için uyku kaliteniz önemlidir. Düzenli uyku saatleri belirleyin, uykunuzu bozan faktörleri ortadan kaldırın ve rahat bir uyku ortamı oluşturun.
- Rüya içinde farkındalık yaratın: Rüyanızda olduğunuzu fark ettiğinizde, rüyanın gerçekliğini sorgulayın ve rüyanızı kontrol etmeye çalışın. Bu sırada sakin kalmaya çalışın ve odaklanın.
- Tekrar deneyin: Lucid rüya yapmak için birkaç deneme yapmanız gerekebilir. Kendinize hedefler koyarak ve uygulamaya devam ederek lucid rüya yapma olasılığınızı artırabilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?