Lucid Rüya Nedir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ben Değilsin Benim Gibisin
Süper Üye
Ödüller
8
6 HİZMET YILI
Lucid rüya, kişinin uyku sırasında farkındalığını koruduğu ve rüyada olduğunu bilerek rüyayı yönlendirebildiği bir rüya türüdür. Lucid rüya, birçok insan için oldukça eğlenceli ve ilginç bir deneyimdir. Bu rüya türünde, kişi rüya içinde olduğunu bilir ve rüyada yapabilecekleri sınırsızdır. Rüya dünyasında, gerçek hayatta mümkün olmayan şeyleri yapmak mümkündür. Örneğin, uçmak, sınırsız bir güç hissetmek, merak ettiği yerleri ve farklı zamanları ziyaret etmek örneğin osmanlı devri, hayvanlarla konuşmak, farklı boyutlarda yolculuk etmek, vs. gibi şeyler yapmak mümkündür. Lucid rüyalar, genellikle rüya denetimi veya rüya kontrolü olarak da adlandırılır. Bu deneyimi yaşayan kişiler, rüyayı kontrol etmek için farklı teknikler kullanabilirler. Örneğin, rüya içindeki olayları değiştirmek veya yönlendirmek için farklı düşünceler veya eylemler uygulayabilirler. Bazı insanlar, lucid rüyalarını, yaratıcılıklarını geliştirmek, özgüvenlerini artırmak veya korkularıyla yüzleşmek için kullanırlar. Rüyalar, bazen kabuslar veya endişe verici senaryolarla dolu olabilir ve bu da lucid rüya deneyimini rahatsız edici hale getirebilir. Bu nedenle, lucid rüya yapmaya karar verenler, rüya dünyasında ne kadar kontrollü hissedeceklerini ve deneyimlerini nasıl yöneteceklerini önceden düşünmelidirler. Lucid rüyalar ayrıca, hayal gücünü kullanarak yaratıcı fikirler ve çözümler bulmaya da yardımcı olabilir. Rüya içinde farklı deneyimler yaşamak, yeni perspektifler edinmek ve farklı durumları deneyimlemek, hayatta karşılaştığımız gerçek hayat problemlerine farklı açılardan bakmamıza yardımcı olabilir. Lucid rüya yapmak, tamamen kişisel bir tercih meselesidir. Bazı insanlar, lucid rüya yapmanın faydalarından ve eğlencesinden dolayı bu deneyimi yaşamak isterlerken, bazıları ise ilgilenmezler veya bu deneyimi istemezler. Eğer lucid rüya yapmaya ilgi duyuyorsanız, öncelikle bu konuda bilgi edinebilirsiniz. Lucid rüya yapmak için farklı teknikler ve yöntemler mevcuttur ve bunları uygulayarak deneyim elde edebilirsiniz. Peki siz lucid rüya yapmak istiyor musunuz memoryhackers ailesi?

luciddream.jpg

Son düzenleme:
당신의 얼굴은 어둠 속에서 유일하게 보이는 얼굴입니다
Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Şakasız bir çok rüyamda, rüyada olduğumu anlayabiliyordum. Bu özellikle çok fazla oyun oynadıktan sonra başıma geliyordu. Zaten bilimsel makaleler, Bilgisayar oyunları oynayan kişilerin hayal gücünün yüksek olduğu ve anlık rüyalarını bilinçli bir şekilde kontrol edebildiğini saptamış. Beyin o süre zarfında yarı aktif hale geliyor ve rüyanı kontrol etmeni sağlıyormuş.

Gerçekten müthiş bir hissiyatı var. Rüyada olduğunu bilip, korku anında kendini uyandırabilmek, rüyanın seyrini kendine göre değiştirmek gerçekten çok ilginç bir deneyim.

𝐥𝐚 𝐯𝐢𝐭𝐭𝐨𝐫𝐢𝐚 𝐬𝐚𝐫𝐚 𝐧𝐨𝐬𝐭𝐫𝐚
Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
acayip şeylermiş

Süper Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
bazı zamanlarda rüya görürken rüyada olduğumu anlıyorum bazende kontrol edebiliyorum aşırı zevkli oluyor keşke hep istediğim rüyayı görebilsem ve kontrol edebilsem rüyamda kendimi geliştirme fırsatım olurdu

Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
O yüzden mi ben düşüyorum sürekli uyurken
Yatmadan önce ben de düşünüyorum . Ufak hayaller kurmaya başlıyorum ardından yarı farkındalıkla rüya görebiliyorum . Bir yerden sonra alışkanlık oldu yatarken bir şeyler düşünmek.

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
uyandıktan sonra fark edip allahım nolur geri aynısını göreyim diye dua edip yattığım oluyor :D

neither false nor fake
Emektar Üye
Ödüller
9
Sosyal
6 HİZMET YILI
2010larin baslari facebook gruplari, inci sozluk falan ne muhabbeti donerdi bunun :D

Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Rüyada olduğumu anladığımda başımda ağrı başlıyor veya tuvalet ihtiyacım geliyor. Sayacak olursak 2 saniye fln sürüyor ya kökten uyuyorum yada rüyamdaki bazı faktörleri az biraz değiştiriyorum. Mesela bir rüyamda ben bir yeşil çam karakterinin çocuğu olmuş oluyordum, bir kaç tane kıyafet almaya babamla(yeşil çamdan) gitmiş oluyorduk. Sonra rüyada olduğumu anlayıp kendime baktım. Kız olmuşum ellerim incecik fln derken sonra düşünmeye kalmadan rüya beni kendi içine çekti ve baş ağrım artarak devam etti. Galiba senaryoda bir şeyleri değiştirdiğimi hatırlıyorum ama çok fazla başım ağrıdığı için bir kalkıp tekrar uyuya kaldım. Ama keşke kontrol edebilseydim diyorum kendi kendime.

Süper Üye
Ödüller
8
6 HİZMET YILI
Şakasız bir çok rüyamda, rüyada olduğumu anlayabiliyordum. Bu özellikle çok fazla oyun oynadıktan sonra başıma geliyordu. Zaten bilimsel makaleler, Bilgisayar oyunları oynayan kişilerin hayal gücünün yüksek olduğu ve anlık rüyalarını bilinçli bir şekilde kontrol edebildiğini saptamış. Beyin o süre zarfında yarı aktif hale geliyor ve rüyanı kontrol etmeni sağlıyormuş.

Gerçekten müthiş bir hissiyatı var. Rüyada olduğunu bilip, korku anında kendini uyandırabilmek, rüyanın seyrini kendine göre değiştirmek gerçekten çok ilginç bir deneyim.
evet knk hayal gücü ve pratik sayesinde oluyor ben de küçükken çok yaşıyordum büyüyünce pratik yaparak tekrar yapmaya çalıştım ama zor hayal gücü kesinlikle en büyük etmen
Post automatically merged:

O yüzden mi ben düşüyorum sürekli uyurken
bu sanırım lucid ile alakalı değildi beyninde gerçeklik ve rüya çatışıyo yani uykuya dalarken bilincin tam kapanmamış oluyo ondan beyin uyandırıyo seni ama şimdi böyle düşününce lucid ile ilgili bir bağ kurulabilir gibi geldi

uyandıktan sonra fark edip allahım nolur geri aynısını göreyim diye dua edip yattığım oluyor :D
valla yaşamayan yoktur :D

Ever since I was a kid, I could actually tell that I am dreaming. Everything felt so real tho, I remember one time someone chased me with a knife and stabbed me in the back and I really felt a sharp pain in my back when I woke up. And I saw people saying that they can't run fast in dreams, I can, maybe because I was pretty athletic growing up.
im trying to run into my dreams but its impossible how do you do it bro :blushzoom:

Rüyada olduğumu anladığımda başımda ağrı başlıyor veya tuvalet ihtiyacım geliyor. Sayacak olursak 2 saniye fln sürüyor ya kökten uyuyorum yada rüyamdaki bazı faktörleri az biraz değiştiriyorum. Mesela bir rüyamda ben bir yeşil çam karakterinin çocuğu olmuş oluyordum, bir kaç tane kıyafet almaya babamla(yeşil çamdan) gitmiş oluyorduk. Sonra rüyada olduğumu anlayıp kendime baktım. Kız olmuşum ellerim incecik fln derken sonra düşünmeye kalmadan rüya beni kendi içine çekti ve baş ağrım artarak devam etti. Galiba senaryoda bir şeyleri değiştirdiğimi hatırlıyorum ama çok fazla başım ağrıdığı için bir kalkıp tekrar uyuya kaldım. Ama keşke kontrol edebilseydim diyorum kendi kendime.
knk bi kaç basit yöntemle pratik yaparak kontrol edebilirsin googledan araştırabilirsin

Son düzenleme:
Süper Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
evet knk hayal gücü ve pratik sayesinde oluyor ben de küçükken çok yaşıyordum büyüyünce pratik yaparak tekrar yapmaya çalıştım ama zor hayal gücü kesinlikle en büyük etmen

bu sanırım lucid ile alakalı değildi beyninde gerçeklik ve rüya çatışıyo yani uykuya dalarken bilincin tam kapanmamış oluyo ondan beyin uyandırıyo seni ama şimdi böyle düşününce lucid ile ilgili bir bağ kurulabilir gibi geldi

valla yaşamayan yoktur :D

im trying to run into my dreams but its impossible how do you do it bro :blushzoom:

knk bi kaç basit yöntemle pratik yaparak kontrol edebilirsin googledan araştırabilirsin
cidden oluyor mu bu kontrol etme şeysi mesela bir de ben rüyamda örneğin bir kitabı okuyup bitirip bunu öğrenebilir miyim böyle bir şey mümkün mü

tuxedotuxedotuxedotuxedotuxedotuxedotuxedotuxedotu
Banlı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
rüyalar aleminde kendini bilmek dite biliyorum

Süper Üye
Ödüller
8
6 HİZMET YILI
cidden oluyor mu bu kontrol etme şeysi mesela bir de ben rüyamda örneğin bir kitabı okuyup bitirip bunu öğrenebilir miyim böyle bir şey mümkün mü
knk şuan senle derin bir sohbete girmek istedim aklımda bir iki bişey var anlatmak istiyorum bak bazıları diyor ki mesela insan beyni yaratılışı nedeniyle herşeyi bilir ve sadece bunları ortaya çıkarması gereklidir bu şu manaya gelir mesela aslında sen çince biliyorsun sadece bunun ortaya çıkarılması gereklidir öğrenmeden farklı olarak zaten evrenin tüm sırlarını bildiğimizle ilgili bir düşüncedir bu ki ben de buna bir nebze inanıyorum mesela örnekleride var kaza geçiren bir insanın tamamen bilmediği bir dili ana dili gibi konuşması matematik bilmeyen birinin şimşek çaktıktan sonra matematikte uzmanlaşması gibi:
ve bunlarda bir tık bu tezi kanıtlar nitelikle geliyor bana
şunu oku
"" Bu görüş, "anamnesis" ya da "ruhun önceden bilgi sahibi olması" olarak bilinir ve Platon tarafından savunulmuştur. Platon, insan ruhunun, ölümsüz bir varlık olarak, önceki hayatlarında bütün bilgiyi içselleştirdiğini ve bu bilgiyi hatırlamak için insanın zihinsel çabayı gerektiğini öne sürer. Bu fikir, Platon'un "Menon" ve "Faidros" gibi diyaloglarında da tartışılmıştır. ""
anlatmak istediğime gelelim mesela senin beyninin bilmediği bir kitabı rüyanda okuyamazsın çünkü onu bilmiyorsun ama ya biliyorsan ?
ve sadece açığa çıkarman gerekliyse ? çok absürt derecede kafa yorulması gereken eğlenceli bir konu gibi geliyor bana yani evet belki de lucid rüyada bir kitabi 10 saniye içinde hızlı hızlı atlar gibi düşünerek onu beyninde canlandırabilir belki ezberleyebilebilirsin denemeye değer bir çaba her türlü lucidi öğrenmiş olacaksın ve bu konuda faillesen bile yinede elinde bir şeyler kalacak ki ben fail olacağını düşünmüyorum olacağına inanıyorum sen ne düşünüyorsun aklına yattı mı?

Süper Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
knk şuan senle derin bir sohbete girmek istedim aklımda bir iki bişey var anlatmak istiyorum bak bazıları diyor ki mesela insan beyni yaratılışı nedeniyle herşeyi bilir ve sadece bunları ortaya çıkarması gereklidir bu şu manaya gelir mesela aslında sen çince biliyorsun sadece bunun ortaya çıkarılması gereklidir öğrenmeden farklı olarak zaten evrenin tüm sırlarını bildiğimizle ilgili bir düşüncedir bu ki ben de buna bir nebze inanıyorum mesela örnekleride var kaza geçiren bir insanın tamamen bilmediği bir dili ana dili gibi konuşması matematik bilmeyen birinin şimşek çaktıktan sonra matematikte uzmanlaşması gibi:
ve bunlarda bir tık bu tezi kanıtlar nitelikle geliyor bana
şunu oku
"" Bu görüş, "anamnesis" ya da "ruhun önceden bilgi sahibi olması" olarak bilinir ve Platon tarafından savunulmuştur. Platon, insan ruhunun, ölümsüz bir varlık olarak, önceki hayatlarında bütün bilgiyi içselleştirdiğini ve bu bilgiyi hatırlamak için insanın zihinsel çabayı gerektiğini öne sürer. Bu fikir, Platon'un "Menon" ve "Faidros" gibi diyaloglarında da tartışılmıştır. ""
anlatmak istediğime gelelim mesela senin beyninin bilmediği bir kitabı rüyanda okuyamazsın çünkü onu bilmiyorsun ama ya biliyorsan ?
ve sadece açığa çıkarman gerekliyse ? çok absürt derecede kafa yorulması gereken eğlenceli bir konu gibi geliyor bana yani evet belki de lucid rüyada bir kitabi 10 saniye içinde hızlı hızlı atlar gibi düşünerek onu beyninde canlandırabilir belki ezberleyebilebilirsin denemeye değer bir çaba her türlü lucidi öğrenmiş olacaksın ve bu konuda faillesen bile yinede elinde bir şeyler kalacak ki ben fail olacağını düşünmüyorum olacağına inanıyorum sen ne düşünüyorsun aklına yattı mı?
denenebilir kaybedecek bir şey yok ben istemsiz bir şekilde bazen rüyalarımı kontrol edebiliyorum fakat bunu isteyerek yapmak daha güzel olacaktır bir araştıracağım bu konuyu teşekkürler

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
rüyada oldugunun farkına vurup bunu istediğin şekilde yönlendirmek

Süper Üye
Ödüller
8
6 HİZMET YILI
denenebilir kaybedecek bir şey yok ben istemsiz bir şekilde bazen rüyalarımı kontrol edebiliyorum fakat bunu isteyerek yapmak daha güzel olacaktır bir araştıracağım bu konuyu teşekkürler
ben teşekkür ederim knkm beni böyle eğlenceli bir konuyu düşünmeye yönelttiğin için şu alıntıyı suraya bırakayım belki işine yarar iyi günler kendine iyi bak
  1. Gerçeklik kontrolü teknikleri: Gün içinde birkaç kez gerçeklik kontrolü yaparak rüyada olduğunuzu fark etme olasılığınızı artırabilirsiniz. Bunu yapmak için, bir odaya girerken ışığı açıp kapatarak, aynaya bakarak kendinizi kontrol ederek ya da bir nesneyi elinize alıp hissederek gerçekliği sorgulayabilirsiniz.
  2. Uykunuzun kalitesini artırın: Lucid rüya yapmak için uyku kaliteniz önemlidir. Düzenli uyku saatleri belirleyin, uykunuzu bozan faktörleri ortadan kaldırın ve rahat bir uyku ortamı oluşturun.
  3. Rüya içinde farkındalık yaratın: Rüyanızda olduğunuzu fark ettiğinizde, rüyanın gerçekliğini sorgulayın ve rüyanızı kontrol etmeye çalışın. Bu sırada sakin kalmaya çalışın ve odaklanın.
  4. Tekrar deneyin: Lucid rüya yapmak için birkaç deneme yapmanız gerekebilir. Kendinize hedefler koyarak ve uygulamaya devam ederek lucid rüya yapma olasılığınızı artırabilirsiniz.

rara ѕυnт cara
Süper Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
Genelde bende rüyada olduğumun farkında oluyorum ve yönetebiliyorum.Bu çok tuhaf geliyordu ama birçok insana da olabiliyormuş, ismini de öğrenmiş oldum. Teşekkürler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...