Maus makro programı yapıcam yardım edebilir misiniz? Butona tıklayınca belli bi yere kaydırsın mausu...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
Ödüller
8
10 HİZMET YILI
Selamın Aleyküm. Programlama konusunda alt yapım var ama c# malesef bilmiyorum. Vb.net biliyorum bir çok hile kodlamışlığım da var ama şu illetin kodlarını bi bulamadım açıkcası pekte beceremiyorum.
Benim isteğim, mesela butona atıyorum m416 diye ad veriyorsun m416 butonuna tıkladıklarında belirlediğim şekilde çok az birşey aşağıya doğru kaydırsın imleci. Ama hızlı kaydırmasın yavaş yavaş.
Daha açıklayıcı bir şekilde anlatayım;

Checkbox oluşturdum birtane name'si m416 birtanede scarl adında checkbox oluşturdum diyelim.

m416 adlı checkbox seçildiğinde scarl nin checkbox tıkı kaldırısın bu kolay bunu yapıyorum if/else komutlarıyla. Bana sadece şu lazım; m416 checkboxunu seçtiğimde belirlediğim tuş ile mesela mausun tekerlek tuşu, bu tuşa basıldığında mausun imleci aşağıya kaysın. Yani mausun orta tuşuyla veya belirlediğim herangibir tuşla çalışacak maus imleci kaydırma kodu lazım bana. Misal veriyorum m416 seçili olduğunu farzedelim checkbox da; mausun tekerleğine basılı tutup x 200 y 300 konumuna doğru yavaş yavaş kaydırsın. Aynı şekilde scarl seçili olduğunu farzedelim yine mausun orta tekerleğine basarak x 120 y 300 konumuna doğru kaydırsın. Bunlar misaldir arakdaşlar. Umarım yardımcı olabilecekler vardır. Aslında çok kolay c# ile kod paylaşımı da yapmışlar hatta hazır sourcesi bile var ama ben vb.net te iyim. İşin özetini tekrar hatırlatmam gerekirse; BELİRLEDİĞİM TUŞ KOMBİNASYONU İLE MAUS İMLECİNİ O TUŞA BASILDIĞI SÜRECE YAVAŞ YAVAŞ KAYDIRMASI.

Şimdiden teşekkürler...

Süper Üye
Ödüller
12
10 HİZMET YILI
Konudaki başlıkla her şeyi açıklamassın en iyisi biz o başlığı biraz kısaltalım ne olur ne olmaz

Look what you have done
Ultra Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Autohotkey altyapısını kullanarak rahatlıkla yapabilirsiniz bu tarz makroları. Eğitimleri mevcut zaten çok da zor değil şu tarz eğitim video setleri var izleyerek öğrenebilirsiniz:

Onun dışında bazı farelerin kendi programları var örneğin bendeki x7 a4tech farenin internetten driver şeklinde indirilebilir programı var istediğim şekilde bahsettiğin makroları farenin ''kendi içine'' atayabiliyorum. Yani farenin üstündeki bir tuşa bahsettiğin işlevleri atıyorum butona bastığımda otomatik aşağı çekiyor vsvs. eğer yaptığın makroyu başkaları ile paylaşmıcaksan her zaman böyle bir fare alman daha pratik olur

Kendi makrosuna sahip bir kaç fare markası örnek vermek gerekirse; A4tech x7 ve bloody serisi, logitech g serisinin bazı fareleri (logitech g300s gibi). İyi forumlar

Üye
Ödüller
8
10 HİZMET YILI
Hocam cevap için teşekkürler ama ben herkezin işi görülsün düşüncesindeyim. Hem kendim kurcalaya kurcalaya öğrenip bilgi sahibi olabilirim hepte elde ettiğim sonuçları herkezle paylaşabilirim. Elimde zaten makrom var benim. Benim amacım kendim kodlamak imzamı atıp ihtiyacı olanlarla paylaşmak.

Look what you have done
Ultra Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI

Anladım hocam dediğim gibi autohotkey altyapısı bu işler için birebir forumdaki mevcut olan Eqinoqs adminimin paylaştığı Pubg lite makrosu da dahil olmak üzere makroların %90'ı bu altyapıyı kullanır.

Üye
Ödüller
8
10 HİZMET YILI
Tamamdır, kontrol edeceğim. Cevap için teşekkürler

Üye
6 HİZMET YILI
Arkadaşlar bir konuda yardıma ihtiyacım var cheat enginede oynadığım oyundaki iyenin sayısal değerini nasıl bulacam.Mesala metin2 de zırh 11999 ben zırhın 11999 olduğunu nasıl bulacam.Başka oyunda iyenin kodunu bulmam lazım bunun gibi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...