Selamın Aleyküm. Programlama konusunda alt yapım var ama c# malesef bilmiyorum. Vb.net biliyorum bir çok hile kodlamışlığım da var ama şu illetin kodlarını bi bulamadım açıkcası pekte beceremiyorum.
Benim isteğim, mesela butona atıyorum m416 diye ad veriyorsun m416 butonuna tıkladıklarında belirlediğim şekilde çok az birşey aşağıya doğru kaydırsın imleci. Ama hızlı kaydırmasın yavaş yavaş.
Daha açıklayıcı bir şekilde anlatayım;
Checkbox oluşturdum birtane name'si m416 birtanede scarl adında checkbox oluşturdum diyelim.
m416 adlı checkbox seçildiğinde scarl nin checkbox tıkı kaldırısın bu kolay bunu yapıyorum if/else komutlarıyla. Bana sadece şu lazım; m416 checkboxunu seçtiğimde belirlediğim tuş ile mesela mausun tekerlek tuşu, bu tuşa basıldığında mausun imleci aşağıya kaysın. Yani mausun orta tuşuyla veya belirlediğim herangibir tuşla çalışacak maus imleci kaydırma kodu lazım bana. Misal veriyorum m416 seçili olduğunu farzedelim checkbox da; mausun tekerleğine basılı tutup x 200 y 300 konumuna doğru yavaş yavaş kaydırsın. Aynı şekilde scarl seçili olduğunu farzedelim yine mausun orta tekerleğine basarak x 120 y 300 konumuna doğru kaydırsın. Bunlar misaldir arakdaşlar. Umarım yardımcı olabilecekler vardır. Aslında çok kolay c# ile kod paylaşımı da yapmışlar hatta hazır sourcesi bile var ama ben vb.net te iyim. İşin özetini tekrar hatırlatmam gerekirse; BELİRLEDİĞİM TUŞ KOMBİNASYONU İLE MAUS İMLECİNİ O TUŞA BASILDIĞI SÜRECE YAVAŞ YAVAŞ KAYDIRMASI.
Şimdiden teşekkürler...