Bilgisayarı zorlayınca mavi ekran hatası alıyorum ram ile kayanaklı olduğunu düşünüyorum 2gb ddr3 x2 ram var farklı markalarsorunlu olup olmadıgını nasıl anlayabilirim ?
Farklı marka olması başlıca problem. Üstelik düşük seviye bir sistemde. Yinede emin olmak için sırayla ramleri tek tek zorlayarak dene. En azından sorun farklı marka olmaları mı yoksa ramlerden birinde mi problem var anlamış olursun.
Eğer sistemin toplamaysa ve birilerine yaptırdıysan, anakart olsun ram olsun bazı yazılımsal sorunlardan çakışıp mavi ekran verebiliyorlar, eğer ramden kaynaklandığından eminsen ramlerin yerlerine tam oturduğundan emin ol. Aynı durum başıma gelmişti ve ramleri bi yan yuvaya takınca sorunum tamamen çözülmüştü
Bilgisayarı zorlayınca mavi ekran hatası alıyorum ram ile kayanaklı olduğunu düşünüyorum 2gb ddr3 x2 ram var farklı markalarsorunlu olup olmadıgını nasıl anlayabilirim ?
Selam kardeşim hangi windowsda aldıysan mavi ekranı başka bir windows işletim sistemine geçmeni tavsiye ediyorum mesela windows 7de aldıysan mavi ekran hatasını windows 8 veyada 10'a geç bendede oluyordu ben böyle çözdüm.