Metin 2 çoklu farm sistemi yardım

Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Bildiğiniz gibi Metin2'de birden fazla PC ile çok sayıda client çalıştırmak mümkün. Ancak şıiu zamanda bu işe geç kalmış olma ihtimalimiz de var.

Bilgisayarcı bir arkadaşımın elinde 30-40'tan fazla bilgisayar kaldığını ve bunları bir şekilde değerlendirmek istediğini söyledi. Metin2'de farm sistemi kurabileceğini düşündü ancak bunu nasıl yapacağını bilmediğinden bahsetti.

Ben de az çok araştırma yaparak VirtualBox mvware gibi uygulamalarla bunun mümkün olduğunu gördüm. Fakat sistemin nasıl ilerlediğini ve internet sorununun nasıl çözüldüğünü bir türlü anlayamadık.

Bu konuda bilgisi olan biri yardımcı olabilir mi?

Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
buldun mu kardesim bana da lazımda

Üye
1 HİZMET YILI
Metin2'de farm sistemi kurmak için sanal makineler kullanmak oldukça yaygın bir yöntem. VirtualBox veya VMware gibi sanallaştırma yazılımlarıyla her bilgisayarda birden fazla istemci çalıştırabilirsiniz. Ancak, internet bağlantısı ve sistem stabilitesi gibi konular dikkat edilmesi gereken noktalar arasında.

İnternet Sorunu Çözümü:
VirtualBox veya VMware kullanırken internet bağlantısı için NAT veya Köprü Modu ayarlarını doğru yapılandırmanız gerekiyor. VirtualBox'ta NAT Network kullanarak her sanal makineye ayrı bir IP atayabilirsiniz. Eğer doğrudan ana bilgisayarın internet bağlantısını paylaşmak istiyorsanız Köprü Modu kullanabilirsiniz.

Farm Sistemi Kurulumu:

• Sanal Makine Kurulumu: Windows veya Linux tabanlı bir işletim sistemi kurarak Metin2 istemcilerini çalıştırabilirsiniz.
  • Performans Ayarları: Sanal makinelerin RAM ve işlemci çekirdeklerini optimize etmek, oyun performansını artıracaktır.
  • Otomasyon: Makrolar veya bot yazılımları ile farm sürecini otomatik hale getirebilirsiniz (Ancak bu, oyunun kurallarına aykırı olabilir).
İŞE YARADI MI bende bir kaç seyler bulabildigm kadar buldum

Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Metin2'de farm sistemi kurmak için sanal makineler kullanmak oldukça yaygın bir yöntem. VirtualBox veya VMware gibi sanallaştırma yazılımlarıyla her bilgisayarda birden fazla istemci çalıştırabilirsiniz. Ancak, internet bağlantısı ve sistem stabilitesi gibi konular dikkat edilmesi gereken noktalar arasında.

İnternet Sorunu Çözümü:
VirtualBox veya VMware kullanırken internet bağlantısı için NAT veya Köprü Modu ayarlarını doğru yapılandırmanız gerekiyor. VirtualBox'ta NAT Network kullanarak her sanal makineye ayrı bir IP atayabilirsiniz. Eğer doğrudan ana bilgisayarın internet bağlantısını paylaşmak istiyorsanız Köprü Modu kullanabilirsiniz.

Farm Sistemi Kurulumu:

• Sanal Makine Kurulumu: Windows veya Linux tabanlı bir işletim sistemi kurarak Metin2 istemcilerini çalıştırabilirsiniz.
  • Performans Ayarları: Sanal makinelerin RAM ve işlemci çekirdeklerini optimize etmek, oyun performansını artıracaktır.
  • Otomasyon: Makrolar veya bot yazılımları ile farm sürecini otomatik hale getirebilirsiniz (Ancak bu, oyunun kurallarına aykırı olabilir).
İŞE YARADI MI bende bir kaç seyler bulabildigm kadar buldum
Hocam, öncelikle selamlar. Bilgisayarları kurduk, her şeyi hallettik. Şu an arkadaş sistemlerin başında değil. 4-5 tane PC'yi eve aldım. Bir tane monitör ve bir de KVM switch diye bir alet aldık, kurulumlarını yaptık. Her şey tamam gibi ama geri kalan bazı şeyleri çözemedik. Hesaplar falan hazır. virtualbox mı vmware mı iyi

buldun mu kardesim bana da lazımda
hacı vallaha arıyorum kurma vb herşey tamam pc lerde tamam ama sanal pc ayarları nasıl olacak onu bilmiyorum

Son düzenleme:
Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
bir ara etp farm yapıyordum en iyisi o bir de afk farm gibi tavsiye ederim

Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
bir ara etp farm yapıyordum en iyisi o bir de afk farm gibi tavsiye ederim
Biraz bilgi verirsen sevinirim oyun bilgisi onlara da bir abimiz yardımcı oluyor ondan yanada sorun yok ama işte Client ler ban yer yada açamayız diye bir kuşku var bide TR de deil pvp lerde yapacağız

Üye
Ödüller
1
1 HİZMET YILI
Elinizde 30-40 adet fiziksel makine varken neden VirtualBox ya da VMware ihtiyacı duyuyosunuz hocam, siz fiziksel pcleri sanallaştırıp mı kullanacaksınız? Sorunuza cevap verecek olursam ikisi de ihtiyacınızı karşılar ama VMware tercih edin derim. Ayrıca yine merakımdan dolayı elinizdeki pclerin sistem özelliklerini paylaşır mısınız ram ve işlemci bilgisi yeterli olur.

Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Elinizde 30-40 adet fiziksel makine varken neden VirtualBox ya da VMware ihtiyacı duyuyosunuz hocam, siz fiziksel pcleri sanallaştırıp mı kullanacaksınız? Sorunuza cevap verecek olursam ikisi de ihtiyacınızı karşılar ama VMware tercih edin derim. Ayrıca yine merakımdan dolayı elinizdeki pclerin sistem özelliklerini paylaşır mısınız ram ve işlemci bilgisi yeterli olur.
hocam şimdi şu şekilde biliyorsunuz 2 client veya 3 client sınırı ve ben o pc lerin bir kısmını kendi evime almaya karar verdim hazır almış iken içlerinde ekstra bir vm ile 2x client niye olmasın diye düşündüm en az 10 tanesini alacağım 20 client yerine 40 client yapmayı planlıyorum hatta sistem kaldırırsa 3x yapmayı düşünüyorum
benim alacağım sistem şöyle İ5 2.NESİL İŞLEMCİ 16GB RAM 256GB

kendi pc'me mvware kurdum oyunu indirdim client açmaya çalıştığım zaman açılmıyor onu çözemedim

Üye
1 HİZMET YILI
Vmware kurduktan sonra "Can not run under virtual machine" hatası alacaksınız. bunu aşmak için editli sanal makine bulmanız lazım
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
selam aleyküm metin2 tr hile lazım yardımcı olabilecek varmı :(

Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Arkadaşlar aklında bu gibi bir setup olan ulaşabilir