Minecraft, Chromebook'lara Geliyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
The sea does not like to be restrained.
Emektar Üye
Ödüller
10
Sosyal
4 HİZMET YILI
MV5BMzgyZWEzMDgtMzI0YS00ZDMwLTllNjQtZjE3ZmVkNWM3YzliXkEyXkFqcGdeQXVyMTYxNzI4OTYx._V1_FMjpg_UX1000_.jpg

Mojang, Chromebook kullanıcıları için Minecraft: Education Edition'ı 2020'de piyasaya sürmüştü. Ancak bu sürümün kullanımı için okul lisansı veya Office 365 eğitim hesabı gerekiyordu. Chromebook'ta Minecraft oynamanın başka bir yolu ise Java sürümünü yüklemekti. Bugün duyurulan Minecraft Bedrock Edition oyunu ise herkese açık.

Minecraft Bedrock Edition, Chromebook'lar için çapraz platform desteği sunarak, oyuncuların istedikleri cihazdan birlikte oynamalarına izin veriyor. Ayrıca, çok oyunculu sunucularda (Realms) oynama imkanı sağlıyor ve oyuncular Minecraft Marketplace'e erişim sağlayabiliyor.

ChromeOS için Minecraft, belli Chromebook'lar üzerinde minimum sistem gereksinimlerini karşılayarak çalışıyor. Mojang'ın açıklamasına göre, oyuncular erken erişim aşamasında çeşitli hatalarla karşılaşabilirler. Tam sürüm için henüz bir çıkış tarihi belirlenmedi. Oyun, resmi olarak çıkış yaptığında Google Play Store'dan indirilebilecek. Bu arada, oyunu oynamak için Microsoft hesabı gerekiyor ve mevcut Minecraft dünyaları Chromebook sürümüne aktarılamayacak.

Chromebook için Minecraft'ın sistem gereksinimleri ise şu şekilde:
İşletim sistemi: ChromeOS 111, 64-bit (x86_64, arm64-v8a),
İşlemci: Intel Celeron N4500, Intel i3-7130U, MediaTek MT8183,
Qualcomm SC7180,
Bellek: 4 GB RAM ve Depolama: 1GB (kurulum, haritalar ve diğer dosyalar).

Üye
3 HİZMET YILI
hangi tarihte gelcek

Moderatörün son düzenlenenleri:
birgünbirpalyaçovarmış
Süper Üye
Ödüller
7
Sosyal
5 HİZMET YILI
cromebook kullanan varmı ki hiç ?

Ultra Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
MV5BMzgyZWEzMDgtMzI0YS00ZDMwLTllNjQtZjE3ZmVkNWM3YzliXkEyXkFqcGdeQXVyMTYxNzI4OTYx._V1_FMjpg_UX1000_.jpg

Mojang, Chromebook kullanıcıları için Minecraft: Education Edition'ı 2020'de piyasaya sürmüştü. Ancak bu sürümün kullanımı için okul lisansı veya Office 365 eğitim hesabı gerekiyordu. Chromebook'ta Minecraft oynamanın başka bir yolu ise Java sürümünü yüklemekti. Bugün duyurulan Minecraft Bedrock Edition oyunu ise herkese açık.

Minecraft Bedrock Edition, Chromebook'lar için çapraz platform desteği sunarak, oyuncuların istedikleri cihazdan birlikte oynamalarına izin veriyor. Ayrıca, çok oyunculu sunucularda (Realms) oynama imkanı sağlıyor ve oyuncular Minecraft Marketplace'e erişim sağlayabiliyor.

ChromeOS için Minecraft, belli Chromebook'lar üzerinde minimum sistem gereksinimlerini karşılayarak çalışıyor. Mojang'ın açıklamasına göre, oyuncular erken erişim aşamasında çeşitli hatalarla karşılaşabilirler. Tam sürüm için henüz bir çıkış tarihi belirlenmedi. Oyun, resmi olarak çıkış yaptığında Google Play Store'dan indirilebilecek. Bu arada, oyunu oynamak için Microsoft hesabı gerekiyor ve mevcut Minecraft dünyaları Chromebook sürümüne aktarılamayacak.

Chromebook için Minecraft'ın sistem gereksinimleri ise şu şekilde:
İşletim sistemi: ChromeOS 111, 64-bit (x86_64, arm64-v8a),
İşlemci: Intel Celeron N4500, Intel i3-7130U, MediaTek MT8183,
Qualcomm SC7180,
Bellek: 4 GB RAM ve Depolama: 1GB (kurulum, haritalar ve diğer dosyalar).
Hocam bedava olmaz değil mi? çünkü java ve bedrock sürümleri ucuz değil baya pahalı böyle bir oyun bedava olmaz diye düşünüyorum

The sea does not like to be restrained.
Emektar Üye
Ödüller
10
Sosyal
4 HİZMET YILI
Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Chromebook'larda o kadar tutar mı acaba bilemedim

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
chromebook ne kanka hiç bilgim yok

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
aga yağni şimdi bu ne gerekvardı yağni

Onaylı Üye
4 HİZMET YILI
java bedrock ve chromebook gibi sürümlerin arasında en bariz fark ney ben bir türlü anlayamadım

Reaper
Ultra Üye
Ödüller
8
Sosyal
8 HİZMET YILI
Minecraft Bedrock Edition'un sonunda Chromebook'lar için kullanılabilir olması harika! Çapraz platform desteği ve çok oyunculu seçenekleri gerçekten heyecan verici görünüyor. Henüz erken erişim aşamasında olsa da denemek için sabırsızlanıyorum.

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
büyük ihtimal optimizasyon açısından javayı 2-3 katlar ama pek özellik olacağını sanmıyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...