Minecraft Texture Pack Sorunu

Onaylı Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
realistic craft satın aldım 512x harci açılmıyor 512x te 1 fps veriyor optifine ve soduim iris te kullandım gene aynı sistemim 5080rtx msı amd 9 7900x3d (oyun ekran kartını kullanıyor onu ayarladım ama gene aynı) java sürümü değiştirdim gene aynı orjinal minecraft ta girdim gene aynı hep 1 fps alıyorum shader kapalı olsada aynı ram 10 +12 seçtim gene aynı lütfen yardımcı olur musunuz neden sistemim iyi olmasına rağmen açamıyorum

Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
512x resource pack’ler GPU’dan çok VRAM ve Java’nın bellek yönetimine yükleniyor. Sistemin her ne kadar güçlü olsa da Minecraft (Java) tek çekirdek ve bellek darboğazına çok takıldığı için RTX 5080’de bile 1 FPS'ler görülebilir dostum.

Bunun için Java 17 ya da pack’in önerdiği sürümü kullanmak.
Mipmap levels değerini düşürmek
Render distance’i 8–10 chunk’a sabitlemek
Optifine yerine Sodium + Iris + Entity Culling veya Starlight modlarını denemek
Launcher üzerinden -Xmx16G parametresiyle RAM sınırını ayarlamak veya mümkünse 256x sürümünü tercih etmek sorununu çözebilir.

Yani kısacası sorun ekran kartında değil, Minecraft’ın Java tabanlı yapısında.

Üye
512x resource pack’ler GPU’dan çok VRAM ve Java’nın bellek yönetimine yükleniyor. Sistemin her ne kadar güçlü olsa da Minecraft (Java) tek çekirdek ve bellek darboğazına çok takıldığı için RTX 5080’de bile 1 FPS'ler görülebilir dostum.

Bunun için Java 17 ya da pack’in önerdiği sürümü kullanmak.
Mipmap levels değerini düşürmek
Render distance’i 8–10 chunk’a sabitlemek
Optifine yerine Sodium + Iris + Entity Culling veya Starlight modlarını denemek
Launcher üzerinden -Xmx16G parametresiyle RAM sınırını ayarlamak veya mümkünse 256x sürümünü tercih etmek sorununu çözebilir.

Yani kısacası sorun ekran kartında değil, Minecraft’ın Java tabanlı yapısında.
wow herif galiba herşeyi biliyor :)