bunu sabah turktelekomu arayip konusur denerimgörmüyor değil aslında, modem arayüzüne gir ardından interneti aldığın firmayı ara türk telekom vs, DSL kullanıcı adı ve şifreni al ardından bu şifreleri yeni modemine gir sıfır modem aldığın için muhtemelen bu kısım girilmemiş gelecektir. Bu kısmı girdikten sonra internetin gelecektir. Aşağıda örnek fotoğraf attım. @ işaretinden sonra vodafone olması şart değil o sadece bir örnek sıfır modemde o kısım boş gelir.
reseti denedim iki modemde de ayni sonuc hatta Huawei Vodafone HG531s V1 modeminde dsl artik gelmeyi birakti yanip sondu sadece dsl bekleniyor demek istedi kisacadsotum modemın arkasında kucuk bır delık var modemı reset tarafı ona ıgne sok tum kabloları fılan cıkar sıfırlasın kendısını oyle dene bendede boyle olmusdu duzeldı ıyı denk geldı konu
bu cok alakasiz o kadarini da biliyorum yani modemler saglam aldigim yerden test ettim zaten fatura odeme gibi bi sorun olsa onceki modemi taktim calisiyor biraz yavasta olsa konuyu tekrar okur musun?Öncelikle, yaşadığınız internet sorunlarını çözmeye çalışmak için yeni modemler satın almanızı anlayışla karşılıyorum. Ancak, sorunlarınıza çözüm bulmak için bazı adımlar izleyebilirsiniz:
Eğer bu adımlar sorununuzu çözmezse, modeminizin veya iç hattınızın sorunlu olabileceğini göz önünde bulundurarak profesyonel yardım almayı düşünmelisiniz. Modeminizle ilgili bir sorun olduğunu düşünüyorsanız, yeni bir modem satın almadan önce teknik destek ekibinizden öneri alabilirsiniz.
- Modem Kurulumu: Yeni modemlerinizi doğru bir şekilde kurduğunuzdan emin olun. Modemlerinize güç kaynağını ve DSL hattını doğru şekilde bağladığınızdan ve kurulum talimatlarını takip ettiğinizden emin olun. Modemlerinize bağlanan cihazları yeniden yapılandırın ve gerekli ayarları yapın.
- Portlar ve Bağlantılar: Modemlerinizin portlarını doğru bir şekilde bağladığınızdan emin olun. DSL bağlantısının ve Ethernet kablolarının tam ve sağlam olduğundan emin olun. Ayrıca, modemlerinizi duvardaki telefon prizine veya filtre cihazına doğru şekilde bağladığınızdan emin olun.
- İnternet Hizmeti: İnternet hizmetinizin aktif olduğundan ve faturanızın düzgün bir şekilde ödendiğinden emin olun. İnternet sağlayıcınızın müşteri hizmetleriyle iletişime geçerek bağlantınızın sorunsuz olduğunu onaylayabilirsiniz.
- Modem Ayarları: Modemlerinizin arayüzüne erişin ve gerekli ayarları kontrol edin. Modemlerinizi fabrika ayarlarına sıfırladıysanız, yeniden yapılandırmanız gerekebilir. İnternet sağlayıcınızdan aldığınız ayarları doğru bir şekilde girdiğinizden emin olun.
- Güvenlik Duvarı ve Port Yönlendirme: Modemlerinizin güvenlik duvarı ayarlarını kontrol edin ve gerekirse kapalı olan portları açın. Özellikle oyun oynarken veya diğer hizmetlere erişim sağlarken port yönlendirme ayarlarına dikkat edin.
- Teknik Destek: Sorunlarınızı çözemiyorsanız, internet sağlayıcınızın teknik destek ekibiyle iletişime geçin. Onlar, bağlantı sorunlarınızı daha ayrıntılı bir şekilde inceleyebilir ve sorunun kök nedenini tespit edebilirler.
reset işe yaramaz reset zaten modemi sıfırlar,modu vardır çok uzun süre basarsan tam sıfırlar kısa basarsan farklı vs, senin dsl kullanıcı adının boş olup olmadığı önemli, modem arayüzüne erişimin varsa girip kontrol et eğer boşsa müşteri hizmetlerini ara ve dsl kullanıcı adını şifresini gir sorunun hallolur. Eğer doluysa yarın aradığında aldığın dsl kullanıcı adı ile karşılaştır modemi sıfır almadıysan hatalı olacaktır.bunu sabah turktelekomu arayip konusur denerim
Post automatically merged:
reseti denedim iki modemde de ayni sonuc hatta Huawei Vodafone HG531s V1 modeminde dsl artik gelmeyi birakti yanip sondu sadece dsl bekleniyor demek istedi kisaca
modem arayuzunden fabrika ayarlarina sifirlamistim zaten tusu kullanacak igne felan yoktu. Peki turktelekom modemdeki dsl kullanici adi ve sifre gibi bilgileri diger modeme girsem olumlu sonuc alir miyim onu merak ettim ve henuz yapmadim sabah denenir mi yanireset işe yaramaz reset zaten modemi sıfırlar,modu vardır çok uzun süre basarsan tam sıfırlar kısa basarsan farklı vs, senin dsl kullanıcı adının boş olup olmadığı önemli, modem arayüzüne erişimin varsa girip kontrol et eğer boşsa müşteri hizmetlerini ara ve dsl kullanıcı adını şifresini gir sorunun hallolur. Eğer doluysa yarın aradığında aldığın dsl kullanıcı adı ile karşılaştır modemi sıfır almadıysan hatalı olacaktır.
Evet sorunun bu olabilir. ADSL ışığı yanıp sönüyorsa, dsl kullanıcı adını çekemiyordur haliyle internete çıkamıyorsun. Adsl kablon daha önceden çalışıyorsa internet sağlıyorsa sorunun bu diyebilirim. Şöyle düşün X firmasından internet alıyorsun ve kabloyu modeme takınca direk internete çıkamazsın nasıl bir siteye üye olup kullanıcı adı ve şifre istiyorsa internet sağlayıcıları da bunu ister.modem arayuzunden fabrika ayarlarina sifirlamistim zaten tusu kullanacak igne felan yoktu. Peki turktelekom modemdeki dsl kullanici adi ve sifre gibi bilgileri diger modeme girsem olumlu sonuc alir miyim onu merak ettim ve henuz yapmadim sabah denenir mi yani
aga bu türknet bende mi kötüydü amk bende altyapı çalışması var dedi ama sorun şu ki aynı binada oturan arkadaşta internet vardı 2 hafta internet gelmeyince kestik ve bu arada türknet kafasına göre zam yapabiliyor o yüzden bence ya tt ya da vodafoneservis nasıl bakmaz çok saçma, adam akıllı adam göndermemişler herhalde tekrar dene onu bide türk neti önerebilirim
müşteri hizmetleri biraz sıkıntılı diyorlar ama sorun yaşamayan insanlar da interneti iyi kullanıyor yani altyapında bi sorun yoksa kullanırsın benceaga bu türknet bende mi kötüydü amk bende altyapı çalışması var dedi ama sorun şu ki aynı binada oturan arkadaşta internet vardı 2 hafta internet gelmeyince kestik ve bu arada türknet kafasına göre zam yapabiliyor o yüzden bence ya tt ya da vodafone
valla daha yeni ttye geçtik 2 yıllığına sözde bir de altyapı çekicez diyorlar 1gbps kutusu koydular ama hala fiber yokmüşteri hizmetleri biraz sıkıntılı diyorlar ama sorun yaşamayan insanlar da interneti iyi kullanıyor yani altyapında bi sorun yoksa kullanırsın bence
DSL kablodan geliyordur kardeşim servis nasıl bakmaz servis geldiğinde aynı sorun olmadı mı adamlar görmedi mi ?
inanmayacaksiniz ama altyapi yapilmisti bizim mahalleye secimden sonra komsunun interneti gitti servis geldi turktelekom onlar gittikten sonra internet hizi cok dustu internet altyapisini soktuklerine yemin edebilirimservis nasıl bakmaz çok saçma, adam akıllı adam göndermemişler herhalde tekrar dene onu bide türk neti önerebilirim
ilk defa duyuyorum resmen altyapıyı söktüklerineinanmayacaksiniz ama altyapi yapilmisti bizim mahalleye secimden sonra komsunun interneti gitti servis geldi turktelekom onlar gittikten sonra internet hizi cok dustu internet altyapisini soktuklerine yemin edebilirim
bizde sok olduk aradik saglayiciyi her hafta aradik hemde dedikleri tek sey suan bakim var pazar gunu cozulecek 4 hafta boyunca bunun aynisini soyledilerilk defa duyuyorum resmen altyapıyı söktüklerinegenelde seçimden önce yapılır altyapı işleri hatta benim apartmana da yapılıyor şu an malum önümüz belediye seçimleri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?