Modem sürekli yeniden başlatması sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
omertrans505
Efsane Üye
Ödüller
13
Sosyal
9 HİZMET YILI
CBW-383Z4 adlı docsis 3.0 destekli bir modem 3 aydır kullanıyorum sorunu yaşamadım. Birkaç gün sonra büyük boyutlu bir dosyayı indirirken Wi-Fi düştü. Modemde Mavi ışıklar gördüm o ışıklar yeniden başlatıyor demektir. Bir daha denedim, WiFi düşmedi. Dün 3 kere WiFi düşmeyi başladı. Bugün en çok kere WiFi düşüyor. Herhangi bir indirme yada video izlerken WiFi düştü. Ethernet bağlı ile dosya indirince WiFi düşmedi. bilgisayarım Ethernet üzerinde hotspot paylaşti hotspot paylaşılan WiFi ile denedim. Hotspot WiFi Düşmedi. Modem arayüz girdim varsayılan sıfırlama yaptım, olmadı. Fabrika sıfırlama yaptım olmadı. WiFi düşüşü sorunu yaşıyorum.
Bu sorunu nasıl çözebiliriz?

Banlı Üye
5 HİZMET YILI
Kabloları Felan Kontrol Edebilirmisin Veya İnternet Sağlayıcınla İletişime Geç

sudo su
Süper Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Modemin yazılımını güncellemeyi deneyebilirisin. Birde bilgisayardan wifi logosuna tıklayıp sorunları gider yap. Bazen varsayılan ağ geçidini ayarlayamıyor pc. Eğer ağ geçidini düzeltemiyorsa wifi ağına bağlıyken cmdyi yönetici olarak çalıştırıp ipconfig yaz ve ip yapılandırmasına bak. Orda ki yapılandırmayı wifi logosuna sağ tıklayıp Ağ ve İnternet ayarları öğesi>Bağdaştırıcı seçeneklerini değiştir kısmıına girip bağlı olan wifi adaptörüne sağ tıklayıp özelliklere girin. Açılan pencerede İnternet Protokolü Sürüm 4 bölümüne girip ipconfigde ki yapılındırmayı birebir girin.

Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
En yakın internet sağlayıcının şubesine git kanka benim modemim yandığında aradığım zaman gelmemişlerdi en yakın şubeye götürüp modemi değiştir, yeni modem veriyorlar ben öyle çözmüştüm sorunumu. Sorununu çözsen bile bi kaç ay sonra tekrarlanacaktır

ÖLÜM ÖLÜM DEDİĞİN NEDİR Kİ GÜLÜM
Efsane Üye
Ödüller
19
10 HİZMET YILI
Wi-Fi yeri arızalanmış olabilir garantisi varsa servise vermeni tavsiye ederim

Ultra Üye
Ödüller
11
9 HİZMET YILI
Bazen çalışma , bazen internet sağlayıcılarda bakım vs. oluyor. Bendede aynısına benzer oluyodu. 1-2 saat internette geziyodum 10 dakikada bir gidip geliyodu. Müşteri hizmetleri varsa onları ama onlarda geçiştirebilir. Beklemekten başka çaren yok

Onaylı Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
telefondan bağlandığında bu sorun tekrarlıyor mu

Süper Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
Başka bir modem deneyerek wifi bölümünün modemde arızalı olup olmadığını anlayabilirsiniz, ek olarak modemin yazılım güncellemesini yapmanızı öneririm bazı modemler eski sürüm çıkışlı oluyor, güncellediğiniz zaman belki düzelebilir.

Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
En guzelı ara hangı fırmayı kullamnıyorsan soyle gelıp modemı degıssınler Ben oyle yaptımö Bıttı gıtttıç ben ugrasıcagıma onlar ugrassın

Üye
7 HİZMET YILI
internet kotası dolmuş olabilir bi faturası da ödenmemiş olabilir

omertrans505
Efsane Üye
Ödüller
13
Sosyal
9 HİZMET YILI
Arkadaşlar sorunu çözüldü: 802.n modu kapalı olarak seçerek sorunu çözülüyor.
1 gün sonra modem yazılım çöktü. Sürekli ışıklar kapanıyor, açıyor sorunu yaşadım. Kablonet teknik servis gelen dedi ki "modem yazılım çöktü."
O yüzden Yeni bir modem alacağım.

When you grow up your heart dies
Seçkin Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
reis aynı sorunu bende yaşıyordum dsl kablosundan kaynaklıydı 5 tl ye yeni kablo alıp sorunu düzelttim dsl kablosunu değiştirip sorunun önüne geçebilirsin tahminimce

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
Eğer modemin sürekli prize takılı kalıyorsa çok ısınmadan şişmler ve bazı sorunlar ortaya cıkıyor mıdemeni kullanmadıgın zamanlar prizden çek biraz kendine gelsin cok yormamak gerek

Onaylı Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
modemine sıvı teması olmuş olabilir eğer garantisi yoksa vidaları açıp bakmalısın çhip set üzerindeki beyaz lekeler sıvı teması ihtimalini doğrular

Üye
5 HİZMET YILI
biraz sıkıntılı gibi müşteri hizmetlerini ara teknik ekip yönlendirsinler senin yapabileceğin bişey gibi durmuyo

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...