kanka eğer masa üstü ise kasanizdan bios pilini çıkartip 5 10 dk bekledikten sonra takin geri açın resetledikten sonra olmaz ise bilgisayarciya götürmenizi tercih ederim
çıkar tak yaptık pcyi tvye bağlayıp deniyorum tv ekranını görüyor fakat monitörü görmüyor daha öncede böyle birşey yaşamıştım ve bi blogta görüp denemiştim düzelmişti
çıkar tak yaptık pcyi tvye bağlayıp deniyorum tv ekranını görüyor fakat monitörü görmüyor daha öncede böyle birşey yaşamıştım ve bi blogta görüp denemiştim düzelmişti
Hocam anladığım kadarıyla HDMI kablosuyla TV ye bağlanabiliyorsunuz ama monitöre bağlanmaya çalıştığınızda görüntü gelmiyor. Sorun büyük ihtimal driver eksikliğinden kaynaklanıyordur.
Çözüm olarak tam masaüstündeyken (HDMI ile monitöre bağlanmış olun tabi) Windows+R tuşuna basın çalıştır gelecek, oraya dxdiag yazın enter tuşuna basın ve 3 saniye sonra tekrar enter tuşuna basın. Windows otomatik olarak eksik olan sürücüleri tarayacak ve yükleyecek.
Hocam selamlar hata halen devam ediyorsa vga to hdmi kullanıyorsanız yeni bir dönüştürücü alarak test edebilirsiniz. Monitör ölmüş olabilir monitörü kapat aç yaptığınızda herhangi bir ekran geliyor mu? Geliyor ise muhtemelen dönüştürücü bu işi çözecektir en olmadı ihtimal bios pilini çıkartıp 5-10dk arasında bekleyip deneyin buda işe yaramaz ise CMOS ile jumper yapın sorun yüksek ölçüde çözülmüş olacaktır.
Merhabalar sorununuz çözüldümü bilmiyorum ama Sisteminiz CMOS'a düzgün kayıt yapamıyor. Bu yüzden BIOS ayarlarını kaydedince görüntü gidiyor. Sistemin yeniden başlatınca bozuk CMOS ayarlarını okumaya çalışıyor. Pili söktüğünde CMOS sıfırlanır. Bu durumda sistemin BIOS'un optimal ayarlarına göre açılır ve bu optimal ayarlara göre CMOS kayıtlarını oluşturur. Sorunun CMOS da. Çok düşük bir ihtimal BIOS'unun yeniden yüklenmesi sorunu düzeltebilir. O da belki! Anakartını tamire gönder.
Hocam zamanında monitörüm gelmediginde soyle cozmustum, rami cıkarıp çip yerine bıcak sürtüp elektriğini alıp taktığımda gelmişti en son bunu deneyebilirsiniz.