Öncelikle konunuzu bu kısma açmanızı öneririm.
https://memoryhackers.org/forums/pc-sistemsel-donanimsal-sorunlar-cozumleri.754/
1- USB Güç Yönetimi ve USB askıya alma modlarını kapatmak, sorunun buradan kaynaklanıyor olabilir, youtube dan araştırabilirsiniz, bunları tek tek anlatmayacağım.
2- Bilgisayarda ön paneldeki USB girişlerini kullanıyorsan, arkadaki girişleri kullanmayı deneyebilirsin. USB girişinde sıkıntı olabilir..
3- Sorunları Gider > Donanım ve Ses > Klavye
4- Denetim Masası > Erişim kolaylığı Merkezi > Klavye kullanımını kolaylaştır > Buradaki seçenekleri "
Kapat"
5- CMD (Yönetici olarak başlat) > "
sc config i8042prt start= auto" tırnak içindekini yaz, Bilgisayarı yeniden başlat.
6- "Regedit" >
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\i8042prt bu yolu regedit te yukarıda bulunan kısma yaz, "
Start" ın değerini "
1" e çevir. (Varsayılan değer 2'dir.)
-----
Şunu da söylemek istiyorum, HDD ile doğrudan bir alakası olmayabilir, bilgisayarcı sizi kazıklamak için yapıyor olabilir, mümkünse bilgisayardan herhangi bir parça almayın, HDD değişmek istiyorsanız internet üzerinden satın alabilirsiniz. Üstteki yöntemler "yazılım" kısmı içindi. Eğer ordan bir çözüm bulamadıysan farklı bir bilgisayarcıdan USB girişlerini kontrol etmesini iste, ayrıca kendin de deneyebilirsin, farklı mouse veya klavye takarak.
-----
Ben yine de dikkat edilmesi gerekenleri yazayım.
HDD Alırken Dikkat edilmesi gerekenler;
1- Sisteminin hangi girişi destekliyor? (SATA/İDE) (Almak istediğinle uyumlu değilse bile piyasada ucuz fiyattan dönüştürücüler bulunuyor.)
2- HDD'nin Okuma, yazma ve RPM hızına bakmalısın.
3- SSD almanı öneririm
Not: Keşke rehber açsaymışım ne kadar uzun oldu.