Musk, Zuckerberg'la yaşanacak mücadelenin X üzerinden canlı yayınlanacağını söylüyor.
Elon Musk, Pazar günü yaptığı açıklamada,Meta CEO'su Mark Zuckerberg ile yapmayı önerdiği dövüşünün canlı olarak sosyal medya platformu X üzerinden yayınlanacağını ancak maç için bir tarih belirleme işinin "halen belirsiz olduğunu" söyledi. Tesla CEO'su, X üzerindeki bir gönderide, "Yarın boynum ve üst sırtımın MRI'ını çektireceğim. Dövüşün gerçekleşebilmesi için ameliyat gerekebilir. Bu hafta içinde bunu öğreneceğim." dedi. Sosyal medya ve teknoloji devleri, Haziran ayından bu yana Las Vegas'ta karma dövüş maçına (MMA) birbirlerini kışkırtıyorlar. Musk, Pazar sabahı erken saatlerde yaptığı açıklamada, "Zuck vs Musk dövüşü X üzerinden canlı olarak yayınlanacak. Tüm gelirler, yardım amacıyla bağışlanacak." dedi. Zuckerberg, Threads adlı sosyal medya uygulamasında yanıt olarak, "Bugün hazırım. İlk meydan okuduğunda 26 Ağustos'u önerdim, ancak henüz onaylamadı. Nefesimi tutmuyorum." dedi.
Ayrıca, daha fazla "Güvenilir bir platform" kullanmalarını ve hayır işleri için para toplayabilen bir platform kullanmayı önerdi. Daha önceki bir X gönderisinde, Musk, "Gün boyunca ağırlık kaldırdığını, dövüşe hazırlandığını" belirtti ve spor yapmaya zamanının olmadığını, bu nedenle ağırlıkları işe getirdiğini sözlerine ekledi. X üzerinde bir kullanıcı, dövüşün amacını Musk'a sorduğunda, Musk, "Bu medeni bir savaş biçimi. Erkekler savaşı sever." şeklinde cevap verdi. Bu tartışma, Musk'ın 20 Haziran'daki bir gönderisinde "kafes maçına hazır olduğunu" söylemesiyle başladı; Zuckerberg ise jiujitsu eğitimi aldığını belirtti. Bir gün sonra, 39 yaşındaki Zuckerberg, şirketinin Instagram platformunda kazandığı maçların fotoğraflarını yayınladıktan sonra, 52 yaşındaki Musk'a "adresi söylemesini" istedi. Musk da "Vegas Octagon" diyerek MMA şampiyonluk maçlarının düzenlendiği bir etkinlik merkezi olan "Octagon"u işaret etti. Musk, kafes dövüşü gerçekleşirse antrenman yapmaya başlayacağını söyledi.