Bu gözler neler gördü neler
Süper Üye
Şu an 18 yaşındayım, 11 yaşımda Visual Basic.NET ile başladım. Daha sonra HTML CSS gibi betik dillerine merak saldım derken şu anda Üst düzey Visual Basic.NET bilgim, Orta düzey C#, PHP, tasarım olarak da WPF bilgim var.
Bak sana şöyle belirteyim hafızan çok iyiyse hepsinle uğraşman ve öğrenmen gayet iyi olacaktır, ama sana bir tavsiye 1 dil üzerinden ilerle ve onunla uzmanlaş sonra zaten diğer diller beraberinde geliyor.11 yaşımdan bu zamana kadar kodlama dillerinin hepsiyle uğraşıyorum.
Herkes sonuçta emek veriyor, uğraşıyor ve sonunda çabalarsa kazanıyor. Sende bunların bir tanesisin, senin gibi bende ilk zamanlarda çok zorluk çektiğim oldu ve sonlara doğru algoritma mantığı yerine oturduktan sonra her dilin mantığı artık bana kolay gelmeye başladı. Sonra da projeler vs.. bunlar beraberinde geldi zaten sende baya ileri seviye bir yazılımcı olmuşsundur.
Herkes sonuçta emek veriyor, uğraşıyor ve sonunda çabalarsa kazanıyor. Sende bunların bir tanesisin, senin gibi bende ilk zamanlarda çok zorluk çektiğim oldu ve sonlara doğru algoritma mantığı yerine oturduktan sonra her dilin mantığı artık bana kolay gelmeye başladı. Sonra da projeler vs.. bunlar beraberinde geldi zaten sende baya ileri seviye bir yazılımcı olmuşsundur.
Post automatically merged:
Bak sana şöyle belirteyim hafızan çok iyiyse hepsinle uğraşman ve öğrenmen gayet iyi olacaktır, ama sana bir tavsiye 1 dil üzerinden ilerle ve onunla uzmanlaş sonra zaten diğer diller beraberinde geliyor.
1 dilde uzmanlaşırsan diğerleri sana zaten kolay gelecektir. Ancak bazen herkes benim gibi her dilden uğraşmayı tercih ediyor buda aslında mantıklı sadece bir dil üzerinden değil her dilde uzmanlaşmak istiyorsun. Ancak bu öğrenme zamanını biraz daha uzatabiliyor.
Bu programlama denen olayda ufak bir nokta var, ufak ama fazlasıyla önemli. O noktayı bulup iyice yoğunlaştıktan sonra her şey çorap söküğü gibi geliyor. Çünkü o noktada programlamanın, algoritmanın vs. temeli var. E bir işin de temelini, mantığını anladıktan sonra yapamam diyemezsin.
Şimdiki zamandan kastetmedim, programlamaya ilk başladığın zamanları kastetmiştim. Senin fikrin nedir programlamaya yazılıma yeni başlayacak olan arkadaşlarımıza ne önerirsin buradan ? fikrin nedirAbisi ben mühendisim zaten
Programlama dili olarak ilk başlayacak olan arkadaşlarımıza hangi dili önerirsin peki ? hangi dil ile başlamaları lazım ? senin fikrin nedir ? bir dile başlarken nelere dikkat etmeliler ?
Post automatically merged:
Şimdiki zamandan kastetmedim, programlamaya ilk başladığın zamanları kastetmiştim. Senin fikrin nedir programlamaya yazılıma yeni başlayacak olan arkadaşlarımıza ne önerirsin buradan ? fikrin nedir
Programlama dili olarak ilk başlayacak olan arkadaşlarımıza hangi dili önerirsin peki ? hangi dil ile başlamaları lazım ? senin fikrin nedir ? bir dile başlarken nelere dikkat etmeliler ?
Aynı Fikre Katılıyorum Bundan Sonrada Python veya da PHP'ye Girişirsin.Benim tavsiyem masaüstü geliştiriciliği üzerinden gideceklerse Vb.Net ile başlamaları. Adından da anlaşılacağı üzere fazlasıyla basitleştirilmiş bir yapıya sahip. Hem basit hem de işlevli. Kendini yeterince geliştirdikten sonra Vb bir yerden sonra sana yeterli gelmiyor, ister istemez diğer dillere yönelme ihtiyacı hissediyorsun. Bu durumda da devreye C# giriyor.
En mantıklı cevabı nader kardeşim verdic# la başlayıp kariyerinizi c++ da noktalandırın.
c# la başlayıp kariyerinizi c++ da noktalandırın.
VB.net 8-9 sene önce 2 ay kullandım. Sonra da bıraktımreis yanlış hatırlamıyorsam Vb.Net de FTP chat konusu açmıştın
Tam da beklediğim cevabı aldım xDVB.net 8-9 sene önce 2 ay kullandım. Sonra da bıraktımC adamdır.
VB.net 8-9 sene önce 2 ay kullandım. Sonra da bıraktımC adamdır.
Nader'e söyledi onu sana değil kardeşimUğraşıyorum Bayadır ya Ama pek Fazla Gerekmedikçe İlgilemem İşimden Dolayı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?