Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Why

Ma name is enough
Süper Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI

NEDEN PYTHON ?

Etrafta bu kadar güzel ve eski bir dil varken neden gidip Python'u seçmeliyim, diyebilirsiniz. Python'un diğer dillerden çok bir fazlası yoktur. Ancak fazlası olan konularda ise ayrıcalığını koymuştur. Bunların en başında temiz ve kolay syntax yapısı gelir. Bana göre Python'dan daha kolay öğrenilebilen bir dil şu anlık yok. Bunun yanında eskiden yazılmış olan kodları okumakta diğer dillere göre oldukça kolaydır. Benim Python'un çok iyi olduğunu farklı konular da vardır ve diğer dillere göre çok farklı alanlarda kullanılırlar. Uzaya gönderilecek robotun testlerini yapmaktan, Mozilla'nın sitesine, network izleme programı yapmaktan, mikroişlemci programlamaya kadar. Bu yüzden ben bu başlık altında sadece kolaylığına dikkat çekmek istedim.

Aşağıda bir java ve python kodu var. İki kod da ekrana "HelloWorld" yazıyor. Yorumu size bırakıyorum

Java;

Java:
public class HelloWorld
        {
               Public statick void main (String[] args)
               {
                      System.out.println("Hello , world!");
               }
        }

Python;

Python:
print "Hello, world!"

İTÜ fizik bölümünden Berkin Malkoç, "Temel Bilimler ve Mühendislik Eğitiminde Programlama Dili Olarak Python" başlıklı makalesinde etraflı bir inceleme sunuyor.
Kısa başlıklarla özetlersek:

• Açık kaynaklı. Kullanmakta özgürsünüz, bir şirkete bağlı olmak zorunda değilsiniz. Üstelik ücretsiz.

• Yapısı sade. Okuması ve yazması çok kolay. Çok hızlı öğrenebiliyor.

• "Dinamik" dil. Yorumlayıcısıyla çalışıyor. Çok karmaşık işlemleri basit komutlarla yaptırabilirsiniz.

• Etkileşimli. Yorumlayıcı penceresinde art arda komutlar verip işlemler yapabilirsiniz.

• Aklınıza gelen bir fikri çabucak bir program oluşturarak deneyebilirsiniz.

• Genel kullanım alanı geniş ve yazılım sanayiinde çok seviliyor. Bu sayede sürekli geliştiriliyor. Öğretici kaynak bulmak kolay.

• Bilimsel araştırmalarda çok yayın olarak kullanılıyor. Çeşitli bilim dallarında kullanmak üzere özel hazırlanmış kütüphaneleri var. Bu kütüphaneler kendini bu işe adamış profesyonel yazılım ekipleri tarafından hazırlanıyor, yoğun şekilde test ediliyor ve yine açık kaynaklı.

PYTHON NEDEN BÜTÜN HACKER'LARIN FAVORİ PROGRLAMA DİLİ ?

Python; hacker'ların en çok tercih ettiği dil. Peki, bu dili böylesine çekici kılan şey nedir?

Basitliği, gücü, nesne yönelimli olmasının yanı sıra birçok özelliği daha var.
Birçok kişi, sırf hacking için Python programlama öğreniyor. Başka bir programlama dili bilip Python'a geçenler, bunu çok daha rahat gerçekleştiriyorlar. Google'da yaptığım araştırmalarda da hack dünyası, Python'un etrafında dönüyor. Diğer dillerle kıyaslandığında gayet kısa ve açık seçik olan bu dil, güçlü özellikler sunmasına rağmen sanki daha kolay öğrenilebilirmiş gibi. Bu nedenle UCLA, Stanford, MIT gibi büyük ABD üniversiteleri artık programlamaya giriş dersinde Python öğretiyorlar. Eğer siz de güvenlik ve hack dünyasına meraklıysanız, programlamaya Python'dan başlayın.

Buraya kadar okuyup kendine bir şeyler katmayı hedeflediğin için seni kutlarım.
Farklı konu ya da alternatif anlatım isteyen olursa yorumlarda belirtebilir.
Herkese güzel bir gün diliyorum, iyi forumlar

"WHY?"

Son düzenleme:
Efsane Üye
7 HİZMET YILI
Güzel ve açıklayıcı bir konu olmuş başka konular üzerinden bu seriye devam edebilirsin takipteyim

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
mesela ben python ile zulu hilesi yapmak istesem nasıl yapabilirim veya valorant hilesi

Why

Ma name is enough
Süper Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
Güzel ve açıklayıcı bir konu olmuş başka konular üzerinden bu seriye devam edebilirsin takipteyim
Müteşekkirim, diğer konular üzerinde de vaktim oldukça bilgilendirmeye ve anlatmaya devam edeceğim. Umarım faydası olmuştur
Post automatically merged:

mesela ben python ile zulu hilesi yapmak istesem nasıl yapabilirim veya valorant hilesi
Merhaba,
Bahsettiğim şeyler daha çok bu programlama dilinin neden kullanılması gerektiği ve önemi hakkında.
Konu üzerinde farkettiysen hile gibi terimlerden bahsetmiyorum. Bunlar hakkında eğer talep olursa farklı bir başlık altında anlatım sağlarım.
İlk önce hile kodlamayı değil, programlama dilini iyi bir şekilde öğrenmeni tavsiye ederim

Onaylı Üye
4 HİZMET YILI
Mybe its flexible they say, well

Üye
8 HİZMET YILI
pyrhon ile oyun hileleri nasıl yapılabilir öğretici videoları falan varmı bilgi verirmisiniz

Why

Ma name is enough
Süper Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
pyrhon ile oyun hileleri nasıl yapılabilir öğretici videoları falan varmı bilgi verirmisiniz
Merhaba,
Eğer bu konu ile ilgili fazla talep gelirse örnek server üzerinde ne tarz kodlamalar yapabileceğinizi ve hangi algoritmaları izleyeceğinizi anlatan bir yazı hazırlarım.
Fakat bu konumuzda maalesef yalnızca "Python'u neden kullanmalıyız?" konusuna değindim
Gelecek konularda görüşmek üzere, iyi forumlar.

Uzman Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Hile kodlama olayı biraz daha tersine mühendislik kısmına giriyor

Why

Ma name is enough
Süper Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
Hile kodlama olayı biraz daha tersine mühendislik kısmına giriyor
Doğru, tersine mühendislik konusunda haklısın.
Ancak tersine mühendislikten kastın nedir tam olarak? Her bütünlükte bu SFL kodlamayı uygulayamazsın. Ancak Python Moduls ile bunları rahatlıkla gerçekleştirebilirsin.
Eğer kodlanan bir program, herhangi bir sürümün içerisinde aktif iken; diğer bir sürüm ve sistemin içerisinde inaktif oluyorsa. Bunun için tersine mühendislik kullanılarak farklı yazılım ve kodlar geliştirilebilir. Ancak sen yalnızca okunabilir OPS üzerinden söylüyorsan bunu, yanılıyorsun demek zorundayım.
Altyapı ve algoritmalar tamamen C+P kodlama bütünlüğünü kullanır. Değişim gösteren ve öznel hal alan çok nadir yazılımlar var. Dev.'lerin %95'i C+P kullanarak modül ve arayüz değişikliğine gider sadece. Bunun dışında yapılan ekstra bir durum söz konusu değil. İnsanlar ise şunu merak ediyor; "Sıfırdan bir script'i Python ile nasıl kodlarım?" Daha fazla soru ve yönelim olursa bu konu ile alakalı bir yazı da çıkarırım.

Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
Python ile CSGO hilesi Kodlamak Mümkünmü ?

Why

Ma name is enough
Süper Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
Python ile CSGO hilesi Kodlamak Mümkünmü ?
Selam,
Evet yapılabilir ancak bunun için daha interaktif bir çalışma gerekiyor. Üstün körü C+P imkanlarla yapılması pek mümkün değil.
İlerleyen zamanlarda yeteri kadar talep ve beğeni gelirse bu konunun akabinde buna da değinebiliriz.

Onaylı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
Python is a high-level programming language, with simplified syntax and closer to human language, used in the most diverse applications, such as desktop, web, servers and data science

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...