- Yasaklandı
No Man’ın Sky’ının en son güncellemesi Beyond, oyunu hem daha karmaşık hem de oynamasını kolaylaştırıyor. Beyond hakkında inanılmaz olan, birkaç önemli performans yamasından sonra oldukça canlı görünen yeni çok oyunculu hub gibi tüm yeni özellikler değil. Bu, eski şeylerin hepsinin birbirine daha doğal girmesi için yeniden düzenlendi.
Dün gece bir hayvanı sağmak amacıyla No Man’ın Gökyüzü'nü açtım. Bu, şaka değil, No Man’ın Sky geliştirme stüdyosu Hello Games’in kurucu ortağı Sean Murray ile konuştuğumdan beri yapmak istediğim tek şey. Yabancı hayvan yan ürünlerinden yabancı yiyecekler üretmeme izin verecek çok az oyun var ve No Man’ın Gökyüzünde yapılacak birçok yeni şey olmasına rağmen, bir uzay şefi listede bir numaraydı. Bunu birincil hedefim haline getirmeme rağmen, hayvan sağım mekaniğini çözme yolunda kötü bir şekilde kafam karıştı.
Dikkatimi çeken ilk şey, el işçiliğinin güncellenmiş süreci oldu. Bazı tarifler basitleştirildi, tıpkı cam için olduğu gibi, şimdi sadece oyunda oldukça yaygın bir kaynak geliştirmenizi gerektiren bir kaynak. Camdan güzel tabanlar yapmak, güzel bir platoya bakmak artık daha kolay, bu yüzden binalarım daha hırslı hale geldi ve yapılacaklar listesi daha da arttı.
Ötesinde önce, çok fazla kredi almak için bir çiftliğe başlamak ve çimlerle kaplı bir ayın tepesine taban koymak istedim. Şimdi göllerle çevrili Dünya benzeri bir gezegende yeni bir üs başlattım ve etraflarında dolanan bir üs için bir plan hayal ediyorum. Belki bitirdikten sonra bazı hayvanları evcilleştirip yetiştirebilirim ve sonra istediğim çiftliği başlatabilirim, çünkü yeni bir gemi ve yeni bir yük gemisi almak istedim, böylece bazı ticaret rotaları yapabilirdim.
Keşiflerinizi gösteren gözden geçirilmiş menü gibi, sadece küçük şeyler. Bir gezegen seçerseniz, artık bir bakışta hangi kaynakların mevcut olduğu gibi ek bilgiler görebilirsiniz. Size çözebileceğiniz sistemleri gösteren galaksi haritası da keşfedilmesi ve kontrol edilmesi daha kolay. Bu harita geçmişte hantaldı, çünkü galaksiyi üç boyutlu olarak gösteriyor ve görmek istediğiniz gezegeni seçmek için biraz titiz. Şimdi belirli bir sistemi yakınlaştırmak daha yumuşak ve imlecin gezegenlere kilitlenme şekli daha akıllı. Bulunduğunuz sistem dışında bir sistem seçtiyseniz, ziyaret etmeden önce ekonominin ve çatışma seviyelerinin ayrıntılarını görebilirsiniz (geminizde uygun tarayıcılar varsa). Bilgi çok daha temiz bir şekilde sunulmuştur. Aradığım tarif veya kaynak listeleri şimdi ilk çıktığından beri olması gerektiğini düşündüğüm yerde.
Açılışta, No Man’ın Gökyüzü çoğunlukla keşifin eşsiz keyfiyle ilgiliydi, ama bir sürü problemi vardı. Keşif neşesi hala No Man’ın Gökyüzünün özünde yer alıyor, ancak Ötesinde temsil ettiği şey oyunun gerçek, yaşayan bir evren gibi hissetme yolculuğu. Önceki güncellemeler, No Man'ın Gökyüzü'nün insanların olacağını düşündüğü oyuna şekil vermesine yardımcı oldu. Öte yandan, No Man’un Gökyüzü'nü alır ve üzerine inşa edilip daha tutarlı bir şekilde eklenebilecek bir oyuna şekil verir, çünkü sistemler daha iyi bir içsel anlam ifade eder.
Oyun kendi sistemlerini daha sorunsuz bir şekilde birbirine bağladığından, arkadaşlarım ile daha fazla temas halinde olduğumu hissediyorum. Onları Uzay Anomalisinde gördüğümde, evrenin kataloglanması için ortak, konuşulmamış bir hedefe doğru çalıştığımızı hissediyorum. Oyunda bize yapmamız için yol gösterici olan şey; oyuna farklı şekillerde yaklaşabiliriz, ancak oyunun sistemlerine geri döndüğü şey budur. Anomalideki insanlara el sallamayı seviyorum. Genellikle el sallarlar. Bir gün, kontrol listemden birkaç düzine şeyi kontrol ettiğimde, onlara taze yabancı süt önerebilirim.