Yıllardır aynı tartışma
Öncelikle Merhabalar
Adındanda anlayacağınız üzere Kasa ya da Dizüstü yani taşınabilir bir bilgisayar tercih edeceksiniz ikisinin de özellikleri farklıdır. Masaüstüyü hem ucuza alırsın hem uzun ömürlü ve daha performanslı çalışır Dizüstüyü pahalıya alırsın hem şarjıyla uğraşırsın hem daha az performanslıdır hem de ömürleri kasalara göre daha kısadır. Mesela 5 Bin TL'lik Masaüstü bilgisayarla Laptop Özellikleri aynı değildir.
Amaaa dizüstü taşınabilir çok portatiftir fişini çekip çantaya atıp götürebilirsiniz kasa taşınamaz. Üniversite öğrencisiyseniz ya da çok fazla seyehat ediyorsanız dizüstü bilgisayar kullanmanız yararınıza olur ancak stabil bir hayatınız varsa veya evinizde duruyorsa kasayı tercih edersiniz çünkü hem daha performanslıdır hem de daha uzun ömürlü bu iki olay çok farklıdır birbiriyle karıştırılmamalıdır insanın tercihine ve yaşantısına kalmış birşeydir. Bir insan dizüstü bilgisayar alıcakken "-Kardeşim ben o paraya canavar gibi kasa toplarım" lafını kurmanız biraz absürt bir durumdur çünkü o kişi kendisine onu uygun görmüştür ama eğer ki bilgisi yoksa nazikçe "-Dostum bak bu ortamlara çok alışık değilsin eğer evde duracaksan ve bilgisayarı hareket ettirmeyeceksen kasa alman daha yararlı olur hem cebindeki para kalır hem de daha performanslı olur" diye uyarmanız daha uygun olur. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.
Yazımı beğendiyseniz Like Atarak beni Mutlu Etmiş Olursunuz
İyi Günler