Değerli MH üyesi arkadaşlar RTX mimarisiyle tanışabileceğimiz tavsiye sistemi sizlere aktarmak isterim. Performans sıkıntısı yaşamadan uzun zaman kullanabileceğiniz bir sistem. 9400F işlemci özel olarak Ryzen 2600 ailesine karşı üretilen bir işlemci ve sadece fiyatını belirttiğim firmada olan entegre grafik kartsız performans üstüne tasarlanmış bir işlemcidir. Bir çok kıyaslaması İnternet üzerinde mevcuttur.Sistemin detayları alttadır.
kardeşim zaten onun için yazdım. Neden sata ssd alıcam m2 varken. Ayrıca işlemciyi nasıl soğutacaksın. Ramler corsair veya gskill olması lazım. Ryzen 5 1600X işlemcisi bu işlemciden daha iyi hem.
Belirttiğiniz ürün tahminim Adata SX 8200 serisi olan ürün normal fiyatları 450-550 TL aralığında kampanya denk getirirseniz dediğiniz fiyatlara geliyor. Her parçada 50-100 TL farklılık gösterince fiyat yekününde artıyor. Bu sebepten anlık fiyatlara göre kimseye tavsiyede bulunulmaması önemlidir.
kardeşim zaten onun için yazdım. Neden sata ssd alıcam m2 varken. Ayrıca işlemciyi nasıl soğutacaksın. Ramler corsair veya gskill olması lazım. Ryzen 5 1600X işlemcisi bu işlemciden daha iyi hem.
İntel'in stok fanı başlangıç için yeterli , sıvı soğutma ekstra hava soğutma bunlar bütçe ile alakalı eklenebilir. Ramlerde neden Corsair veya Gskill böyle bir mantık yok. Kingstonda var , Adata var , Hilevelde var varda var belli bir markaya endeks yok böyle şeyler söylemek kendi düşüncenizi en iyisi bu bu olmalı bu olmazsa olmaz mantığı ile ilerlenmez. Bazı şeyleri söylerken ve aktarırken tarafız ve verilere dayanarak konuşmanız lazım. Bu işlemci gaming ve günlük işlemlerde 2600 ailesine rakip. Siz bana gelip 1600x daha iyi diyorsunuz neye göre ? Ryzen işlemciler Workstation kısmında zaten çoklu çekirdekte İntel'i geçiyor ve zorluyor. Onun dışında yapılan testler açık ve bariz sonuçları ortada isterseniz
@flexyokan 4 adet RAM slotu var. Aynı kitten bir tane daha yada aynı özelliklerde 2x8 alırsan hiç bir problemin olmaz. İşlemci 128 GB kadar destekliyor. Canavara bir adım atmış olursun